Free Image Hosting

Sunday, September 15, 2013

Majlis Kesyukuran & Akikah

1 comments
2012-Damia 2nd Birthday
2011-Damia 1st Birthday


Assalamualaikum semua...alhamdulillah masih berkesempatan untuk menulis walaupun tau bukan ramai sgt pun pembaca...hihihi..btw saat ni wan tgh menghitung hari untuk kerja semula setelah cuti rehat baikkkk pny selama 5month ;p

dalam diam x diam damia dah pun masuk 3 thn n hanis lg 2 minggu nak masuk 5 bln..alhamdulillah Allah s.w.t memberi kesempatan untuk wan dan suami mempunyai seorang lagi puteri...alhamdulillah...both of them was really a good daughter..mmg sgttt x menyusahkan...nakal budak2 tu adalah..n both of them mmg pandai menguji kesabaran mama n papa to the limit...and mcm biasa wan akan jaga 2 little princess dengan sendiri sbb husband still x leh tukar... mamaxkurusxtaulah!

ok..now masuk topik of the day...ya alhamdulillah pada 29/06/2013 yang lalu wan n en.Husband berkesempatan untuk membuat kenduri kesyukuran doa selamat & akikah di rumah parent wan di Ipoh bersempena menyambut hari kelahiran damia yang ke-3 pada 10/06 dan akikah hanis pada dia berusia 3 bulan...mamapunsambutsekali ramai jgk para jemputan yang hadir..alhamdulillah semua org dapat makan n goodies yg disediakan..n yg penting semua kata makanan sedap ;) katering mana wan x pasti sbb ayah wan yg handle semua..termasuk khemah..smpi damia ckp "terima kasih tokwan sbb buat kenduri kakak" ...ok..fine..mama n papa yg buat..tokwan yg dpt terima kasih...hahhaha..

oklah...tgklah beberapa gmbr yg boleh menceritakan sedikit sebyk keadaan



hadiah terawal dr papa n mama..tp..still papa terima kaceh.. i love you...x tq mama..bil ingatkan baru ingat :p


tq pak ngah! (dah rosak n selamat ke tong sampah!)


mlm preparation....dia happy betul kalau wat party2 ni


the day!


taraaaaaaaaa dgn adik pny pun dia balun bkk

*stop dulu kali ni..nanti kita sambung citer lain :D




Wednesday, July 31, 2013

CHRONICAL OF NUR HANIS BATRISYIA

3 comments

Assalamulaikum..

Alhamdulillah hari ni genap NUR HANIS BATRISYIA 3 Bulan...mcm2 dah pandai...oklah..mari kita mula dgn kelahiran hanis...kita pggl dia hanis...

23/04/2013

Masa ni baru dalam 34minggu hanis dlm kandungan...alhamdulillah sepanjang kandungan kali ni xde byk mslh sama mcm pengalaman ngandungkan damia dulu...no morning sickness at all...alhamdulillah.. Cuma hb low.....sbb tu kali ni pregnancy kena minum air gula smpi 3 kali T__T ... jadi nak dijadikan cerita pada hari ni..wan kena wat weekly checkup...almaklumlah..dah dekat due kan...so kenalah every 2 weeks jmpa nurse...mcm biasa pergi keje mcm biasa...n dlm jam 10pg mcm tu minta kebnrn immediate bos unt g klinik sblh petang sbb app.sblh petang...so dlm kul 12tghari wan siap2lah nak blk umah dulu nak mandi2 n solat..lps tu br nak g klinik....sementara menanti waktu nak keluar dr ofis...wan buatlah kerja..almaklumlah masa ni jgk sibuk dgn prosesan unt PILN...(minta maaf byk2 ye rasyid...sian kena buat sensorng..xpe pahala lbh...insyallah J) tgh2 buat kerja tu..tetiba...tuppppp basah....basah jubah yg wan pki hari tu....sudahhhh masa tu piker “eh...xkan aku kencing x sedar kot??? Kat ofis kot....” huhuhu masa tu dah menggelabah...tp ttp cool...pastu tny jiran meja....”eh....mcm basahlah....ada kotor x jubah???” cepat2 sakinah n zura tgk...xde plk..nmpk bshnya...apa lg...dlm 12.30 mcm tu cabut blk umah....tp still relax..sbb x sakitkan....hihihi...smpi2 umah..terus check beg baby n beg mama unt dibwk ke hospital...cek2 msk apa yg x lengkap lg...mandi2 n solat....walaupun masa tu air dok mengalir sikit2...smpt lagi buat kerja itu ini...damia masa tu tido..so mmg x kacau dia...just tgk mcm tu..n terus dlm kul 2.30ptg wan g klinik....masa tu air dah start laju...tp maintain lg....reg.nak jmpa nurse unt appointment... masa menunggu turn tu mmg air dah turun...tp pki maternity pad masa tu....tggu pny tggu dlm kul 3.30ptg br msk bilik jmpa nurse...nurse tny “sihat ke puan?”...wan pun jwplah “sihat...tp mcm ada air keluarlah..” haaaaa apa lg......menggelabah nurse terus wat surat refer doctor...nurse siap pesan”alamat mlm ni bersalinlah...” hihihi...lps tu g jmpa doctor plk...doktor scan semua ok...air still byk...tp disbbkan dah leaking...terus dia suruh g hospital putrajaya...so..mmg dlm kepala otak ni x pikir apa dah..terus drive sendiri..sendiri ok...ke hospital putrajaya (ala..5minit jer pun :p) smpi2 parking keta terus g wad bersalin....(Alhamdulillah masa ni byk plk parking kat wad bersalin tu) barang2 baby semua dlm keta...dgn hp habis bateri..mmg tawakal jelah apa nak jd....smpi2...bg surat refer doctor td...n doctor kat wad bersalin tu terus cek....masa kat hospital ni mmg leaking kaw2 pny.....x smpi seminit banjir...x smpi seminit banjir...sian nurse2 n dktor kat situ kena cucikan...tp Alhamdulillah wan x sakit apa pun...so dlm kul 6.00 doktor dtg jmpa wan...dia kata “puan...bilik sini sudah penuh....puan boleh pilih nak hospital kajang ke hkl?”...puan datang dengan sapa yer? “ ha??dlm hati...adoiii semendangnya penuh..masa damia pun sama....so wan jwplah “hurm...x boleh ke kat sini jer sbb saya sorang2 drive..n mmg xde sapa yg teman n husband saya pun x tau saya kat sini...sbb dia kat Kelantan..x smpt call bateri hp habis” terkejut doctor tu...tp nak buat mcmana...suami jauh so..BERDIKARI lah jwpnnya... dan doctor tu pun terus bergegas diskus dgn nurse2 kat situ mcmana...wan dah bg hint nak pinjam tpon hospital nak call husband tp mcm x phm jer nurse2 kat situ....smbl menung2 n melayan leaking yg semakin menjadi2 ni...tetiba dtg sorang doctor...x ingat nama doctor tu...mula2 ingatkan dia non muslim sbb muka cun ala2 hindustan..dtg...smbl berkata ”akak...ni pgg phone saya call husband akak smpi dpt...” ya allah baiknya doc ni...apa lg....terus call..en. husband masa tu tgh operasi....mmg asyik x dptlah line tu....dlm kul 7ptg baru dpt..n en.husband terus bergegas blk ipoh dulu...x terus ke putrajaya sbb nak amik mak mertua..n sesudah subuh baru dia bertolak...lps settle call husband n say thx to doc....tetiba nurse dtg kata...akak..bilik full..akak dulu dlm wad bersalin..nanti kosong kami bwk msk bilik...alhamdulillah..janji xyah tkr hospital....dlm jam 9mlm adik wan dtg dgn damia hantar mknan n charger...9.30mlm baru ada bilik kosong....n dlm kul 12pg baru leaking kurang sikit.....bermulalah pengalaman tido di hospital... :D

24/04/2013

Tido lena jgk kat hospital....almaklumlah selesa...mkn pun sedap..n pg tu mmg xde leaking lgsg..n pg tu jgk terpacul en.Husband kat bilik..walaupun bkn waktu melawat..apa dia kelentong guard tu pun wan x tau...dlm jam 8pg...doktor pggl unt induce..ya allah..terus rasa seriau...apasal nak kena induce plk.....otak pikir mcm2 sbb org kata induce sakit...tp Alhamdulillah....sakit sikit jer....pastu dlm jam 12tgh doctor pakar buat lawatan bersama2 doctor2 yg lain....kesian wan tgk...terkujat2 doktor muda ni nak menjwp soalan dr doctor pakar....tp diaorg hebat....tahniah yer.. J n doctor pakar tu siap pesan...ala...awak bersalin esk pglah ni...hihihi ye ke??? Masa induce kali pertama ni mmg xde rasa sakit apa pun...so doctor bg 2nd induce.....wohooooo apasal smpi 2 ni....doc kata jln bkk 2 cm jer...adoyai...so redho jelah untuk di induce wat kali kedua...still xde rasa sakit...risau jgk dlm hati tkt2 kena operate..mmg doa jer sepanjang berada kat hospital tu....tiba2.......tepat jam 9.30mlm....sakit mula terasa...pg toilet 2-3 kali...ingatkan nak membuang....tp x...ok xpe..cool lg...siap leh piker nak tekan bell ke x....tp dlm kul 9.50mlm mmg dah x tahan...terus tekan bell...dtglah nurse ni bwk mesin semua bagai nak cek kadar denyutan jantung baby...pastu leh plk dia suh wan yg tekan kan sendiri wayar2 tu kat perut...xpe..layankan aje...tp....dlm 5 minit tu mmg kuat sgt contractionnya....terus wan ckp “nurse..saya sakit betul ni” nurse tu leh ckp “ala...nak ubat thn sakit ker?” wan pun jwp “kalau boleh nak...” tapi dalam 10.15mlm x smpt nurse nak bg ubat....wan terus ckp...nurse..baby dah nak keluar...n wan dapat rasakan yg dia nak keluar....kadar denyut baby pun dah laju gila....so dia terus pggl doctor...n doctor ckp “ya allah..bttllah dah nak keluar....cepat2 tolak pg labour” masa tu mmg diaorg ajar wan bernafas betul2 sbb kalau ikut hati mmg nak teran jer kat dlm bilik...tp doctor suh tahan nafas dgn betul...mmg lawaklah...kelam kelibut diaorg dibuatnya...yelah...x sgka cpt plk bukaannya..sbb sblm tu mmg doctor cek bukaan br 2cm...smpi2 je labour room...x smpt apa dah...wan siap Tanya doctor “boleh push skrg doc?” doc jwp ye jer...terus wan terus dgn sekali push..pada jam 10.55mlm 24 Jul 2013 lahirlah Nur Hanis Batrisyia ke muka bumi ni....alhamdulillah...lps settle baru call husband..sbb x smpt nak call kejadian berlaku pantas..masa tu jam 11.05mlm...husband baru nak tido...call2 terkejut terus dia g hospital msk labour...masa dia smpi wan dah settle semua...dlm jam 3pg....wan blk semula ke wad unt rehat.... J tq to doctor fatin sbb sgt cekap!

25/03/2013

X sangka dah ada 2nd baby... J n dlm jam 4ptg wan dah boleh discharge dr wad n bwk baby blk umah...smpi2 umah...damia sambut kami dgn gembira..ingatkan dia nak marah ke apa...tp dia sayanggg sgt adik dia...tapi Cuma kesian sbb 2 hari tido x dgn mama...alhamdulillah wan masih dapat melihat damia lg....smpi sekarang kalau kata damia mama msk hospital nak??dia xkan kasik sbb tkt xleh jmpa mama J n ke esokkan harinya...wan blk ke ipoh unt berpantang....PERSOALANNYA....BERPANTANG KE?? :P

p/s: rasanya dah lgkp kot cerita...kot2 kalau ada yg tercicir tu minta maaf lah yer J
p/s: meh kita tgk sikit gmbr hanis bucuk macam



fresh from oven... ;)


 day 1


dah cuba angkat kepala n badan 1month ++


happy face bdk xmo tdo

Monday, July 22, 2013

assalamualaikum...

0 comments
assalamualaikum semua......uish...tgk statistik blog ni tetiba jer meningkat naik... hurmmm apalah yg menarik sgt...haaaaaa maybe korang semua nak tau citer pasal adik damia kan?? nanti wan update pelan2....byk sgt berita dlm 3 bln kebelakangan ni....doakan wan rajin

-xoxo-

Saturday, April 6, 2013

Maternity n Baby

0 comments

Assalamualaikum semua...lama rasanya x update blog ni...siannn dia ek... btw alhamdulillah dah msk 33weeks n 7 weeks to go!!! Dlm dok sarat2 ni..keje berlambak2 x terhandle dibuatnya..tp alhamdulillah everything goes smooth....

Ok..bercakap pasal pregnancy kali ni...alhamdulillah xde alah n mengidam bukan2...tp kalau ingat blk...masa 1st tri dulu..asyik ngidam tido hotel....mengarut betul..last sekali tdo hotel kat cameron last February kalau x silap...nasiblah x melarat smpi skrg ngidam mcm tu...kalau x pengsan en.hubby..

N pasal baby...alhamdulillah dia bergerak dgn aktifnya...kalau tgh meeting atau serabut wat keje lglah laju dia wat karate kat dlm tu..

N pasal preparation...semua dah complete rasanya...

So smpi sini dulu...layan gambar dkt bwh ni


Antara list to buy baby n mama


Barang keperluan simpan dlm satu tong


Tarraaaaaaa baby....


Bedung!!! For baby...


 

The best ever!!!!!



 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template