Free Image Hosting

Monday, May 26, 2008

olla everybody!!! :D

10/05/2008

Today is my really2 tired day…you know why???I’ve traveled from ipoh to sg petani via bus about 4 hours…so tired…but…when I reached my fwens house…I feel so relieved..Why??I already have a safety journey from ipoh to sg petani…thx to Mr. driver...Who drove me to the destination dgn penuh berhikmah….: D along the journey, sy telah menyaksikan keindahaan alam yg telah diciptakan oleh ALLAH s.w.t dengan penh indah sekali….so adalah beberp pic yg diambil… J dlm jam 3.45 sy pun smpilah di tempat yang ingin dituju….rasa lega sgt dah selamat smpi…tp yg lawaknya…I don’t know whether the place yg sy turun tu bus stop @ what????sadis gila…bus station SP mcm stesen bus kat medan kid…tp stesen bus medan kid lg cantik… :D(can u imagine???)….so…dlm lbh kurang 1 jam jgklah tggu member dtg menjemput… alhamdulillah… tpt jam 4.45ptg, nad n her mom smpi unt pickup me then go to nad grandma house….lepak sana dlm satu jam…solat zohor n asar sekali (wat jamak)…lps lepak situ kejap….so balik lah kami ke rumah nad…tp sblm tu smpt singgah pkn SP unt beli barang dapur umah nad... (almaklumlah…tetamu dtg.. :D)…so bila dah settle sume tu, teruskan perjalanan untuk balik umah nad…lama gak nk smpi umah nad nie…tp…bila aku smpi umah dia….wah2….cantik amat umahnyer….(skrg nie pun tgh menaip atas katil dia.. :D) …so past mandi bersihkan diri n solat, apalagi..masa nonton sih…..teman nad nonton.. :D….argh!!!ngantuk lah pulok….oklah…nanti esk smbg lagi….muax!

11/05/2008

Happy mothers day to my really greatest mom in this world…I LOVE U SOOOOO MUCH!and also to all my fwens who already have their own kids…to fatin, shu, etc…happy mothers day! Be a good mother k! oklah..hari nie masuk hari kedua aku berada di SP singkatan untuk sg petani..so far..not bad.. pagi ni bgn aawal…kul 6 dah bgn unt solat subuh..mak nad kejut kan… :D past solat tido blk…dlm kul 8.30 baru bgn…heheheh…dah siap mandi sme…breakfast…makan roti bakar n sardine…yum2….sdp….lama x rasa mkn mcm 2…J masuk tghari…mak nad masak… :) mak nad masak sedap… :D masak asam pedas… :) sy tolong sikit2 jelah…. :)

12/05/2008

Lg sehari my birthday :)

13/05/2008

MY BIRTHDAY!!!!huhuhuhu…smbt kat tmpt org..walaupun dlm Malaysia…tp still sedih… huhuuh…nasiblah ada lg individu yg mengingati…huhuhu…thx to all the wishes… to hafiz, shakey,liana,nad,poet,etc…dah x ingat dah sapa lg yg wish…thx byk2…unt sapa yg lupa…thn dpn masih ada…insyallah… :) n on my birthdat, nad member yg sy g umah dia kat SP tu g interview..kat Infineon kulim…wish her luck!!

14/5 ‘till 19/5/2008

Buat projek!!!!projek laman web dibangunkan dgn penuh berhemat…hehehe…a week leh settle satu lmn web…terror x ???hehehe….kalu nak ikut logic mmg x siap…yelah…bkn ngadap je…tgk tvlah…main2lah…hehehe…tp disbbkan keterror’an kwn sy nad nie…so keje jd mudah….sy wat bhgn sy..dia wat bhgn dia… :) so..keje jd senang…..YANG BERAT SAMA DIPIKUL..YANG RINGAN SAMA DIJINJING… :D…tp dlm tgh2 wat pojek 2..tetiba dpt satu pgglan dr Infineon… pggl untuk ditemuduga as a full fresh engineer…hehehe…so terus sy g beli tiket nak blk parit buntar umah maksu unt minta dia hntr g temuduga 2…nasib maksu kata ok..so 19hb ptg…g blk parit buntar….bye2 SP…nanti dtg lg… :D

21/5/2008

Pg yg gelap kini sudah terag…hehehe…pg nie sy g INFINEON unt di temuduga…wah… bestnyer…akhirnya ada gak yg berkenan nak pggl temuduga…. :) surprisingly…my mrGugglyBear dtg umah maksu unt accompany me to INFINEON…hahaha…sooooo baik hati maa…sooo..hari nie dia jd our driver.maksu n me…mula2 dia hantar g Infineon sbb sy temuduga kul 8.30 pg( so early rite??)..then lps hntr sy btl2 dpn pintu masuk entrance Infineon… mrGugglyBear terus g hntr maksu keje kat MARA…then dia pusing blk kulim unt tggu sy abis interview..(Sweet kan??? Hehehehe) sesi interview bermula dgn briefing…pihak HR citer serba sedikit pasal Infineon…n the benefit that we will get if we have an opportunity to work there….RM2k a month…with health insurance…accident recovery…etc…manyak best!!!n after 1 year…we will get RM10k as a accomplishment award….*blink*…so…past briefing session… interview session…HR yg interview…oklah..sume berjln dgn lncr…nanti ada tapisan kali ke-2….masa 2…engineer each department akan interview..huhuhu…tp x tau lah lps ke x yg 1st nie….kita tggu… :D…lps I nterview…my mrGugglyBear dah tggu…so kami x blk umah terus..sbb lapar…hahahah…mkn dulu!!!almaklumlah..pg sblm interview x lalu mkn..so skrg dah lalu…kami mkn lah kat 1 kedai kat area poli kulim..sedap….dia punya sambal belacan.ya ALLAH….smpi nangis2 mkn…hehehe…mula2 kami ingat mahallah…rupa2nya…x smpi RM10….murah giler…(menyesal mkn sikit..)hahahha…lps 2..blk umah maksu..sementara menunggu ptg nak amik maksu blk keje…smpi2 umah anak maksu yg pompuan dah ada…so..kami bertiga lepak sambail tgk TV!!!(rite now my new hobby is WATCHING TELEVISION)…oklah..smpi sini dulu….esk blk ipoh….*mish my home!!!!

22/5/2008

Smpi IPOH!!!!waaaaaa really mish ipoh!!!dah smpi ipoh apa lg…rasa segar bugar….hehehe… padahal baru g berapa hari je..hehehehe…smpi umah terus memulakan keje harian yg telah ditinggalkan selama bebrp minggu…KEMAS UMAH…xleh btl tgk umah berselerak..(walaupun x selerak) tp mata ttp nmpk berselerak…huhuhuh..apa kenapalah mata ku ni….

24/5/2008

Pergi majlis akad nikah salah sorang kwn baik masa MADID dulu nur hamizah hamdan… alhamdulillah… dah slmt diijab kabulkan dgn syed nasir al-kudsi…masa mlm 2..best sgt…mcm sy pulak yg diakad… hahaha..nway mlm 2 sumenyer berjalan dgn lncar….esk majlis sanding…

25/5/2008

SELAMAT PENGANTIN BARU MIE & SYED…semoga kekal ke akhirat… :) ramai gak yg dtg….kwn2 yg lama x jmpa…ada dtg..seronok sgt…hehehe…tp yg x seronoknya…pada hari yg sama…ada member lain yg kawin..sama gak ar..One of my best friend at MADID….tp x dpt g…nway tahniah wat syikin sabki n pasangan..kat bawah nie gambo kwn2 yg kawin pada hari yg sama tu…huhuhuhu..dah kawin dah diaorg…sy bila???tgguuuuuuu… :D

::mieza n syed lps akad nikah::

::mieza n syed bersanding::

syikin & hubby bersanding

::syikin n hubby majlis potong kek::

2jelah rutin sepanjang sy syp x menaip kat blog nie….nway enjoy reading.. :D nak masuk jobstreet carik keje….salam…*muax!

0 comments:

Post a Comment

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template