Free Image Hosting

Tuesday, June 3, 2008

Bosan + Best

Terengganu… nothing much that I can say ‘bout Terengganu….so far so good…kebetulan masa berada di Terengganu SUKMA baru bermula….sibuk sikitlah kuala Terengganu…pg sana pun sbb ikut rombongan pengantin lelaki….bosan giler..bygkan…1st day smp dok kat chalet…not too bad…tp bg pndpt sy, chalet tu x best lgsg…tp nsb free…hehehe…walaupun chalet tepi laut…tp still x best…donno why….feel soooo bored when I was there…tp disbbkan ikut family, so thn jelah… :D pg sabtu 31hb5 sblm pg majlis kawin…kami pglah jln2 kat KT(short form for kuala Terengganu)…bestlah jgk..sempatlah rembat kain untuk wat baju batik…(KT kan ‘batik heaven’ :P) so…masa jln2 tu adalah sempat tgk masjid Kristal..cantik…tp hairannya…byk sggh masjid kat kwsn yg sama…sebelah menyebelah…mula2 mcm konfius jgk…tup2 nmpk billboard tulis “62 masjid dlm negeri Terengganu dlm tempoh 2 thn..” kalu x silap bunyi nyer mcm 2lah… :D…owhhhhh no wonderlah byk giler masjidkat ganu…. :P past pueh jejln…balik chalet dah area kul 12…so cepat2 siapingatkan nak kena g hntr pengantin awal…tup2 rupa2nya…pengantin pukul 1tgh baru nak pg make-up!!!bengang betoi….xpelah..hari diakan…(nasiblah bkn dr kaum kerabat keluarga sy..kalu x….)..then dlm kul 1.30 kami kuarlah…kononnya nak tggu kat smpg jln sblm msk umah pengantin…tup2…dpt call pengantin blm siap…bygkan…tgh2 panas kami tggu pengantin smpi..nsb ada gerai minum kat tepi tmpt kami menunggu 2…kami pun pglah minum2 dulu…kami sume tggu hamper 2jam setgh….kul 3.30 dpt call pengantin terkandas kat tgh jln sbb jln ttp Sultan nak lalu unt perasmian SUKMA…alas an @#$%^&….nasiblah..pengantin nie dpt ayah yg penyabar..kalu dpt ayah sy..mati kena pelangkung…then ‘round 4pm pengantin smpi…kami pun follow ark eta yg bwk pengantin….smpi je kat umah pengantin ponpuan..terus sanding…bygkan sanding kul 4pm…mana nak ada org dah…tggl kami2 jer…aduh..apalah nasib pengantin perempuan 2 dpt lelaki mcm apa ntah…huhuhuh…past je kenduri…terus blah blk Kelantan….wah…I love being in kelantan…sbb Kelantan org2 yg menjual @ jurujual mesra alam…mesra yg boleh membuatkan sy nak beli mcm2…ha..kat Kelantan nielah baru bershopping sakan… :D kat Kelantan jgk kami sekeluarga take a rest for a day before return back to ipoh….bwh nie ada lah gambo pengantin yg kami follow rombongannya 2…nway…have a nice day… :D
nie muka pengantin yg kat terengganu 2...ayak!!!dua2 xmo senyum.. :P

lupa nak citer...gambo atas nielah yg menceriakan sy sepanjang ada kat ganu...mana xnyer..si kakak byk mulut...yg adik suka buat muka comel!!! :P

comel x???? :D

0 comments:

Post a Comment

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template