Free Image Hosting

Wednesday, August 20, 2008

karier cemerlang

selain x sbr2 nak konvo...rezeki kerja aku bertambah baik...dlm post sblm nie i've mentioned 'bout 'guru sandaran'...n kelmarin(rabu) i've attended n interview as a tutor (tetap)...alhamdulillah smlm dpt call dr college tu..n they accept me as a tutor!!!alhamdulillah..n gaji pun oklah..bg seorg yg xde pengalaman mengajar mcm aku nie...:D..so skrg nie i've kekacauan jiwa... wawawa...either nak amik or not...mesti korang terpikir aku nie bingung kan???mmg bingung...perasaan takut bercampur gembira..takut sbb majoriti foreigner student...huhuhuh...takut karang ngajar ajaran sesat...n takut sbb x pernah mengajar...walaupun kolej tu akan send me to training...tp still takut... hanya satu je harapan sekarang nie...kalu aku terima kerja nie...harap kerja nie terbaik untuk aku...jgnlah aku jd seorang yg 'apa yg dikejar x dpt...& dikendong berciciran...'huhuhuhu... so skrg nie tgh surf pasal kolej tu...n the result shown a good part of the college..n a part of me want to work there n the other part still feel soooo takut!!! n dlm ketakutan tu...tetiba smlm terbaca mengenai membina karier cemerlang....
"Jika kamu sudah berjaya menamatkan pelajaran, impian kamu seterusnya adalah untuk mendapatkan karier yang cemerlang. Bagi kamu yang mempunyai motivasi yang tinggi, sudah tentu menyimpan cita-cita yang tinggi dalam karier,supaya hidup lebih bermakna" so..lps baca wan paham bkn sume keje yg kita impikan akan jd kenyataan n walaupun kerjaya tu merupakan kerjaya yang baru bg kita...kita mesti berusaha menjadikannya kerjaya yang terbaik untuk kita....dalam artikel tu dia ada bg some tips yang sgt2 berguna....iaitu :-

1-Amalkan Sikap Ingin Belajar

2-Sentiasa Positif

3-Sikap Mesra

4-Lakukan Yang terbaik

yup!Lakukan yang terbaik.....peluang akan menyusul jika kamu telah melakukan sesuatu kerja dengan baik!!!!ya!!!!pilih yang terbaik!!!!!aja!aja!aja!

0 comments:

Post a Comment

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template