Free Image Hosting

Monday, November 24, 2008

preparation~~

bila tunang dah buka mulut pasal kawin nie
hati rasa x tenang takut......
rasa mcm x bersedia lg
dahlah baru keje....
duit pun x kmpl byk lg walaupun dia leh support....
mcmana nie??????

pening dibuatnya..... serabut otak!!!!


p/s : kwn2 yg dah kawin...please help me!!!

10 comments:

  1. saya belum kawen..
    lalala~
    dan saya juga belum btunang..
    lalala~
    saje nak menyibok..huhu..
    wan..org dah offer, kawen je la.. :)
    tapi kalau la semudah itu kan..?

    ReplyDelete
  2. tabahkan jer hati, kuatkan semangat..benda yang baik jgn ditangguh2..setiap yang berlaku ada hikmah di sebaliknya..ambillah masa untuk suaikan diri...nasihat untuk diri sendiri gak nih..tp percayalah, ko akan dapat tahu the meaning of 'indahnyer' dalam blog aku nanti..haha..duit kena jimat sikit, xkan nak harap duit parents je kan?..buat mana yang perlu, klo buleh membazir jangan sekali..k.

    ReplyDelete
  3. Wan, Zai pun blm kawen lagi, cuma nk kongsi pendapat je. Zai rasa yg pertama Istikharah dan tya pada hati Wan sendiri samada dh cukup ke persediaan mental dan fizikal dan juga penerimaan Wan. Insyaallah, Allah akan sentiasa membantu jika niat kita ikhlas. Besar pahalanya membina sebuah masjid ni... :)
    Good Luck.. pokok pangkal dari Nawaitu kita sendiri... :)

    ReplyDelete
  4. thx to mieza n zai...huhuhuhu...btl 2..wan sgt2lah takut...takut kptsn yg bakal dibuat akan wan menyesal kemudian hari...bkn menyesal sbb kawin...tp sbb nak cpt2...mmg dia ckp dia leh tanggung semuanya..tp 2lah..xkan wan nak harap mrGugglyBear n myParent tanggung (walaupun diaorg x kisah..tp wan kisah...huhuhu)...ckp2lah diaorg dah tanggung wan dr kecik smpi besar nie...mieza...membazir jgn sekali...aku rasa aku dah berkali2!!!hahhahha

    ReplyDelete
  5. tak susah la kawen..usaha tuk diri sendiri bleh..ni kawen nnt ada teman jaga..mudah..kan tak baik tolak jodoh jika dia yang terbaik...nak pening2 plaks..tarik hidung tu karang..huhuhu..mudah dik jika kita yakin dialah sebahagian hidup kita..terima dengan seadanya..indah perkahwinan ni..jika disulami dengan kasih sayang yang ikhlas..badai tetap ada tapi kita fikirla positif..org lain bleh buat takkan kita tak leh buat kan..best best masin gak mulut akak..baru tanya..soal duit insyaAllah..ada nye tu..huhuhu...yeyeyee...

    ReplyDelete
  6. hahaha...mmg wan rasa dia terbaik unt wan..sgtlah terrrrrbaikkkk...tp 2lah..wan takut wan yg x terbaik...terbalik adalah...hahaha 2lah..masin btl mulut akak..tetiba jer smlm dia ckp nak kawin cpt..walhal x smpi setahun pun tempoh tunang...mana dia dpt duit ntah...hahahaha...x baek kan??2lah..wan nie bkn terbaik untuk dia tp terbalik...hahaha..nway..thx kak!

    ReplyDelete
  7. wah.sy belum kawin tapi rasanya saya boleh tlg.just say YES!!!!!!
    hahaha.seronoknye kahwin.kenapa serabut.

    ReplyDelete
  8. Wan...dah samapai seru kot hehehe...just do it..terbalik pun terbalik ler hahaha!!!....

    ReplyDelete
  9. To Cinoi,
    huhuhu kalulah semudah itu..lama dah...tp mgkn wan kot yg merumitkan keadaan

    To zaza,
    kita tggu kptsn dr SPP, kalu dpt...cptlah zaza dpt kad undangan dari wan..hehehe

    ReplyDelete

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template