Free Image Hosting

Thursday, December 18, 2008

selesai sudah INTERVIEW

:pingu_10:salam n selamat semua...
haaa apa yg nak dicerita hari nie byk citer...:pingu_33:1st of all...yesterday i've attend an interview at LHDNM jln duta...waaa so semangat i'm..you know why???coz sharp 6.50am i already stand in front of LHDNM building...hahahaa...:pingu_18:citernya mcm nie.....

:pingu_04:
sbnrnya wan nak ke LHDNM jln duta tu dgn sendiri berdikarlah kunun
tp tup2 pakwe adik wan nak hntr g sana amik atilah tu...hehehe
ok..bila tiba hari yg dinantikan..
kebetulan hari tu si 'awe'
nama pggln pakwe adik
baru abis shooting citer
bkn pelakon k..hehhe
so dia blk awal pg...jd terpaksalah aku g awal...huhuhu
lgpun kami takut jem
jln tu sgt jem pg2 ok!
so nk di jdkan citer...pg tu jln sgtlah clear...
so perjlnan kami sgt mudah
alhamdulillah
bertolak dr umah kul 6.30 smpi dlm kul 6.50 sgt awal ok!
sbbkan dah smpi awal wan pun masuk perkarangan bangunan kerajaan jln duta tu dgn penuh keyakinan...hehehehhe
tp bangunan tu dah ramai pekerja rajin betul diaorg dtg awal
sooo budget wan ar org pertama yg smpi unt interview...
rupa2nya ada dah sorang nie yg dtg all the way from sarawak
sgt jauh ok!
then lps tu sorang demi sorang masuk..
tggu punya tggu dlm kul 8am msklah peg2 LHDNM unt briefing
disinilah bermula.....


:pingu_34:masa briefing tu peg tu ckp ada 6 bilik unt interview..kita dittpkan mengikut bilik yg disediakan..pastu tetiba dia ckp ok kita ada sesi timbang berat, ukur tinggi n tgkp gambo sorang2 hahahah kelakor gilos...mula2 kami ingat diaorg memain...rupa2nya betul..hahaha..tggu punya tggu terimalah giliran sy...hehhee..alhamdulillah..berat dah turun 5 kg...hahahaha thx FF...tp masa tgkp gambo kelakor...kena gantung no kat leher...cam apa jerk...ok lps settle semua tu...kami pun dipggl ikut peg2 yg berkenaan unt pergi ke bilik interview msg2...hohoho sgtttt lah takut...coz rasa mcm blank,blur semua ada...huuhu...wan org ke-3 unt bilik panel 5...huh..interview mula kul 9.15..bermula dgn org 1st masuk...huhuhu lamanya...dlm 20-25 minit mcm tu...ohoooo apa yg dia tanya..hati wan dah gundah gulana!!!past 2 org kedua pulak masuk...sama gak masanya...wan dah mula cuak2an...hehehe..then dlm kul 11 smpi giliran wan...masuk dgn lafaz bismillah...baca ayat kursi..segala mcm lah...so wan masuk2 diaorg senyum jer...2-2 pompuan..adoi..mula2 riso gak..biasalah pompuan..wan kalu interviewer pompuan nie cuak sikit...sbb ari tu kena pompuan garang...heheheh...tp alhamdulillah kali nie x...interview berjalan dgn baik...dia just suruh wan perkenalkan diri sendiri, then dia tanya pasal LHDNM sikit...pasal aktvt wan masa blajar dulu...aktiviti wan skrg...keje mana..skop keje...programming apa yg sering digunakan...software apa yg pernah guna etc...tp yg plg last dia soal ialah..sajidah..awk x rasa rugi ke mintak jwtn penolong pegawai sdgkan awk berkelayakan untuk jd pegawai?awk tau x..beza gaji penolong pegawai dgn pegawai lbh kurang rm1k...hurm..wan dah x larat dah nak jwp soalan mcm nie...knp lah diaorg suke tanya mcm tu..tp maybe nak psiko wan kot...hehehehe...so wan jwplah..untuk menangkis segala persolan tersebut...hehehehe...puan2 tu senyum jak...lg pun wan x kisah pasal gaji tu...coz bila gaji+elaun keje kat LHDNM tu...gaji dah sama dgn gaji pegawai SPA...heheheh pikirlah sendiri sbb LHDNM kan bdn berkanun...so skrg nie...tggu jelah mana yg dpt...dah 3 interview nie...Pegawai Pendidikan (SPP), Penolong Pegawai Teknologi Maklumat (SPA) n last but not least Penolong Pegawai Eksekutif (Sistem Maklumat). sooo kita tggu jelah kisah selanjutnya apa keputusan interview semua nie....till now...bye2...

0 comments:

Post a Comment

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template