Free Image Hosting

Friday, March 28, 2008

masa penilaian...

0 comments

huhuuhu...sadis gila..masa penilaian industial training dah smpi akhirnya...x kisahlah kan...it's mean me dah smpi ke p'hjg unt dpt bach deg.. (*wink)..tp yg x bestnya...lect baru bg tau td...2 pun kat member...bkn dia nak bg tau sendiri...mcm nak tercabut jantung n pecah sereberum nie...mcm lect yg 1st 2 dia bg tau awal2 nak dtg..yg nie..next week nak dtg baru bg tau..dah ar report x siap lg...huhuhu..keje o/time ar this weekend!!!to all my friends wish me luck!and hope semuanya berjalan dgn lancar...

Thursday, March 27, 2008

programmin'...

0 comments
salam everybody....adus....makin dkt nak abis training ni makin beban kepala otak nie..huhuhu..mana xnyer...hari 2 sistem dah dikomen oleh penyelia..then skrg nie tgh proses kemaskini...makin dikemas sistem nie...makin berserabut pun ade...penin tul...tp nasiblah otak nie masih bleh terima akan tekanan nie...n thp imun badan skrg ok, so insyallah dpt bertahan dr tension tahap gaban...nak ingat2 balik...dah dkt 6 tahun me involved dlm dunia IT nie scr lbh mendalam..yelah...past spm terus masuk Politeknik Ungku Omar (PUO) amik cert.IT 2 thn, then 1 thn integrasi@dip.IT kat PUO jgk....best sgt2 blaja kat poly..terutama PUO..almaklumlah..poly yg pertama ditubuhkan...sapa x bangga??bila ckp je ex-stdnt PUO masa smbg bach.deg...ramai yg ckp owh..nie bdk pandai ar nie...sbb bkn sng nak msk PUO..ntahlah..no komen...tp thx sapa yg puji pandai 2...hehehe ;) ...past abis integrasi@dip.IT kat PUO, keje jap x smpi 2 bulan terus dpt smbg bach.deg kat UTHM which fomerly known as KUiTTHO...kat sini mcm2 me belajar...bertambah2 ilmu IT..hehehe...n kat sini jgklah...me dipekenalkan dgn ilmu programmin' PHP and MySQL as webserver...masa mula2 belajar 2,,mmg rasa sengal sesangat...tp lama2 makin paham struktur dia..alhamdulillah setakat nie blehlah nak wat sistem kecik2...kalu nak dibandingkan dgn bahasa programmin' yg lain..i prefer php..sb sng php n byk sumber unt dijadikan rujukan...tp tanpa bantu guru2 n rakan2 sy xkan dpt belajar ilmu programmin' nie...pasal nak belajar programmin' nie...me jgk ada kwn2 dr india, bangladesh, uk etc...diaorg nie mmg power gila bab programmin'..tabik spring....tanya je...sure u can get the answer....harap satu hari nanti me jd sama mcm diaorg@lbh baik...hehehe...ok..mata dah ngantuk...nak tido dulu...jmpa dilain hari...salam...

Wednesday, March 26, 2008

minggu yang 'sakit'

0 comments

Salam….urm..lama jgk x update my blog nie…this week is very2 tough week for me…last week I’ve presented my system to my industrial supervisor…oh!GOD!he@she so2…byk songeh….i don’t know what to say..just ‘pekak’kan telinga..huhuhu…for ur info..before I’ve start doing this e-booking system…supervisor mintak wat sekian2 dlm system 2…tp bila waktu presentation hari 2…rasa mcm nak tercabut jantung..mau xnye…tetiba dia kata lain…if all of you at my place what would you do????rasa mcm nak……!!!!geram gila…so this week is a very2 bz week for me…but the best thing is..next week insyallah april 4th I’ll finish my industrial training..and I hope I can finish it with a great2 result..(pray for me :) ) then..i can start thinking for my engagement day and start to find a suitable job…..hehehehe… and to all my friend who will finish the industrial training next week..good luck!love all of you…and to all the viewer..i also love all of you..coz I know each of you is my friends… :) jumpa lagi nanti….daddadada…


Thinking: "Why does this happen to me?
Why does every moment have to be so hard?"Hard to believe it......

Monday, March 17, 2008

testing....hehehehe

0 comments
salam everybody...saje je nak testing s/ware yg baru jumpa dr blog seseorg...hehehe..leh wat a new post w/out open my blog... :)best...kalu nak try..ni link dia...http://wbloggar.com/..selamat mencuba... :)

Sunday, March 16, 2008

myGuestbook

0 comments
Hari nie walaupun hari cuti tp…huhuh kena wat jgk dev syst…sbb selasa nie kalu xde aral melintang…nak present dpn penyelia industry…hurm..hari nie Berjaya jgk wat guestbook and wat proses penghantaran mail…walaupun x taulah Berjaya ke x proses 2…nak tau Berjaya ke x..kena ltk kat serverlah… J wish me luck!n Berjaya dgn jayanya….

p/s: x sbr nak abis 4hb april nie….past 2 baru leh pk dgn tenang pasal my engagement day!!!

pusing2...

2 comments
Salam…selamat petang sume…hurm..smlm me n my mom dah g kedai unt sewa baju tunang… J dpt jgk bj yg sy suke…best2..past je g sewa baju…pg pulak survey tmpt unt wat tmphn hntrn…adus penin jgk ek..baru nak bertunang nie..blum kawin lg…huhuhu..nasiblah supported by ma&pa hahhaha…survey punya survey jmpa satu kedai ne…cantik sgt gubahan yg dia buat…tp kos nye…ehem2… so proses survey kedai unt gubah hantaran berhenti setakat 2 je..coz my mum dah suke gubahan kat kedai 2….so..now my turn to think apa benda nak hntr nie…tunang nie xdelah hntr brg2 lg…tp sbb x hntr brg2 2 yg penin 2…huhuhu..nyway any idea?? Smpi sini…. Muax!

Friday, March 14, 2008

hari ni cuti.....

0 comments
Hehehe…saje je isytihar cuti sendiri..penatlah..x lrt ngadap pc wat programming…alhamdulillah projek dah 90% siap…and this coming Tuesday I’ll present the project to my boss :D (industrial training boss…).. so sempena cuti yg sengaja dibuat2 nie…sy pun kuar lah dr pg td smpi kul 4 td survey baju unt tunang bln 4 nie…rasa mcm dah dkt sgt2…blh perempuan nie x prepare apa2 pun…tp sblh lelaki dah separuh siap dah..adus…penin mcm nie….tema warna pun x tau lg..so, 1st step yg sy amik unt majlis 2…ialah pg meronda pekan ipoh nie g kedai cari baju…so meronda2lah sy kat pekan ipoh nie unt g survey baju unt disewa…(mcm dah nak kawin je.. :D)...bknnya apa..kalo beli nanti...x berbaloi...x pki pun .... :D so, cari punya cari….tup2 jumpa satu kedai nie…baju dia semua cantik2….so ushalah semua baju yg ada kat kedai 2…tetiba terpandang satu baju kebaya labuh warna putih beads biru…cantik sgt2…kain dia meleret2.. :D sbnrnya putih bkn warna tema tp tetiba je mata nie berkenan sgt2…maybe ada beads biru kot (blue is my fav color :D)…so tanyalah kos dia…terkejut gila bila dia bg tau kos sekian2..murah 2….sewa baju+aksesori dgn harga yg berpatutan..bg sy murah sgt2….so esk nak ajak mak g kedai 2 pg ‘chop’ awal2…mana tau kot2 org kebas…hehehehe…nyway thx to all my friends yg wish for this becoming engagement day….kalo yg x dijemput 2…jgn kecik ati…kenduri kawin wan ajak semua sekali… :D ok…smpi sini dulu…nanti wan smbg lg…muax ;*

Wednesday, March 12, 2008

teka-teki...

0 comments
hari nie genap 3 hari perak xde MB..n alhamdulillah everything going well..xde apa2 mslh..cuma bila g keje kat suk 2 rasa mcm ada darurat je area 2..yelah..polis merata2..toleh kiri,nmpk polis,pusing kanan nampak fru...huhuhu..rasa dlm tahanan.. :D anyway, td dlm tv3 sultan perak tuanku azlan dah wat solution, and the new perak mb has been announced..esk majlis angkat sumpah as a new mb will be held at istana iskandariah kuala kangsar...alhamdulillah sultan dah wat decission yg dikira baik... :) dan esk akan jd hari yang baru bg kerajaan negeri perak...and for sure bilik mb perak kat tingkat atas pejabat tmpt aku praktikal akan diisi stlh 3 hari kosong...diharap pertabalan mb baru nie akan menjadikan negeri perak lbh maju...dan harap diaorg dpt laksanakan apa yg tlh dijanjikan...aku sbrnya x brp suke sgt politik....tp bila dah smpi 3 hari xde mb riso jgk...baru 3 hari dah riso..blum 3 thn...huhu..nsb tuanku wa decission cepat... :)...bg negeri2 yg lain...bekerjasamalah dgn mb baru @ lama anda...x kisah sapa diaorg..asalkan ia dpt membantu membangunkan negeri dan negara kita yg tercinta MALAYSIA....

Monday, March 10, 2008

bahang pilihanraya....

0 comments
Salam to all the viewers…hurm..hari ni mcm biasa g praktikal kat pejabat setiuasaha kerajaan negeri perak (SUK) dgn menaiki kereta dgn ayah..(sbb ayah hntr.. :D)…tp hari ni suasana kat kwsn pejabat2 kerajaan nie..(ala2 putrajaya ar kwsn nie..sbb pejabat2 kerajaan negeri sume ada kat jalan panglima bukit gantang wahab nie.. :) )suram gila…mcm ada perintah berkurung je….masa nak smpi pejabat sebelum smpi pejabat ayah (ayah keje kat bgnan persekutuan)…ada sekatan jlnraya..sapa2 yg xde urusan kat pejabat SUK @ pejabat2 kerajaan lain..semua xleh ikut jln nie…sume kena ikut jln alternative lain..almaklumlah…pejabat MB kat bangunan SUk tmpt aku praktikal nie n stlh pilihanraya diumumkan…kerajaan pun dah dibubarkan…so perak xde MB..skrg nie apa yg di risaukan…MB baru dr golongan non-muslim…aku xdelah sokong mana2…tp xmolah negeri nie jd mcm Negara jiran kita..huhuhu..sadis 2…x naklah keadaan yg sedia aman akan jd tungganglanggang…nie hanayalah pendapat peribadi n harap2 pendapat nie x berbau politik…mana tau kot2 nanti ada org k’jaan baca blog nie..karang ke ‘banned’ pulak…hehehe..apa pun..harap kerajaan perak cepat diwujudkan dan harap kerajaan baru nie…x kira siapa yg mentadbir…akan jd kerajaan yg lbh baik dari kerajaan yg dulu…nie x bermakna kerajaan dulu x berapa baik…tp kita sebagai manusia perlulah sentiasa berubah..jgn berada di takuk yg lama…bglah peluang kat kerajaan baru nie tunjukkan apa yg diaorg boleh buat…anyway…syg Malaysia mcm syg diri sendiri… ;)

Thursday, March 6, 2008

healthy habits to improve our life...

0 comments

seperti yg dijanjikan here the 2nd step of healthy habit that we should follow to improve our life..

Healthy Habit No. 2: Add Fish and Omega-3 Fatty Acids to Your Diet

The AHA recommends a serving of fish two times per week. Besides being a good source of protein and a food relatively low in the bad type of dietary fat called saturated fat, fish has omega-3 fatty acids — which have been shown to reduce the risk of heart disease. Fatty fish such as mackerel, lake trout, herring, sardines, albacore tuna, and salmon, are rich in two kinds of omega-3 fatty acids: eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA). Foods such as tofu, soybeans, canola, walnuts, flaxseed, and their oils contain alpha-linolenic acid (ALA), which convert to omega-3 in the body. Even though the benefits of ALA are controversial, the AHA still recommends foods containing it as part of a healthy diet. In addition to their heart-health benefits, there is some evidence that omega-3 fatty acids may also soothe an overactive immune system, says Johnson. Even though this benefit is still being studied, she says there appears to be a link between getting more omega-3s in your diet and reducing allergies, asthma, eczema, and autoimmune disorders.

Wednesday, March 5, 2008

myRoutine

2 comments

Today I’ve realize that I’ve a routine…which I done it everyday when I open my notebook :) …I will never start doing my work (system dev) until finish doing all this ‘wajib’ routine… :D

1-Semua chat program akan launch automatically (wireless :P)….tgk mana2 kwn yg on9 and check any offline msg…
2-Check emails.. (myYahooMail,myGmail)-lama jgk nie…sbb byk sgt idMail…hehehehe…
3-Open my blog to see who has view it…..(who know… kot2 ada very2 important person view my blog… hehehe..)
4-Open all my friend blog in myFriend list to know their update routine…Alhafiz,Azlan,Fatin (to know lil’emir routine),Shu (sometimes view his because I am hungry blog…hehehe sedap2 masakan dlm 2…blk mesia mask unt wan ek???),Moon and the most I want to know his routine is lil’batrisya (comel sgt2)…
5-Open myFriendster,myOrkut and myYearBook..(kot2 ada comment@msg dr sapa2)
6-Before start my system dev…bkk real player unt memulakan tugas….
7-Lastly, open Xampp (as web server), MacDreamweaver (php), and localhost (to view my system..)


2jelah rutin yg dikenalpasti bila dah bkk notebook nie…ntah I donno why…I love to do what I’ve list above. To do all the stuff it’s take and hour…so fhm2lah kalu keje sepatutnya start kul 8pg sy mula keje kul brp… hehee…oklah…cukup smp sini..smbg lg nanti… salam…..

Monday, March 3, 2008

technology update

0 comments
hari nie hari isnin yg boleh dikatakan hari yg berjalan lancar...pg nie tetiba boss no 3 :D ajak join sekali dengan pegawai2 unt meeting technology update! bestnya...bila dah termasuk dalam golongan2 pegawai nie rasa diri mcm dah jd seorg pegawai plk...hehehe..:) so, hari nie wakil dari Kometsoft (M) Sdn. Bhd telah hadir ke IT dept nie around 9.30am...diaorg mkn2 dulu n kul 10 am start presentation technology update..best jgk technology yg diaorg kenalkan nie...technology nie dah bertapak kat malaysia dah 5thn...for readers info produk @ technology nie adalah buatan malaysia oleh seorg bekas pelajar yg bkn dr bidang IT but enggineering... :) so, technology nie pasal kopen source unt bgnkan sistem...mmg senang gila...kalu org x pandai programming pun boleh wat x smpi 5 minit.. :D x tipu punya...harga software nie..mak aihh....rm50k! manyak kaya ini olang... :D past 2 diaorg pun ada terangkan pasal adobe flex..nie pun best gak..ingatkan selama nie adobe hanya unt buat melukis,mewarna n edit2 gambo...tp..adobe flex nie best gila...nanti akan diceritakan lain hari...(ptg nie nak g yoon foong cr software adobe flex..:D) meeting nie tamat around 1pm...past 2 meeting x berhenti stkt nie...kul 2.30 meeting ngan penyelia industri..about 1 1/2 hour berdebat dgn penyelia industri 'bout sistem yg akan dibangunakan...ada je yg x kena dpn mata dia...hari 2 ckp lain nie lain..byk gila komen dia...malas nak layan..karang bila dah wat alteration kat sistem 2...ada je lg yg dia nak suruh ubah...tp x kisah lah..asalakan result last nanti best!HADIR LULUS! 2 yg plg ptg.. :) bila dah dpt result LI HADIR LULUS, kita boleh enjoy!!dah grad!!!bestnya!!! tp buat hari nie...disbbkan meeting dari pagi so hari nie cadangan unt share tips kedua healthy life x jd...kita smbg esk...nie time nak blk dah...so...chow!

Sunday, March 2, 2008

totalife...

2 comments
assalamualaikum n very2 good morning@afternoon@evening to the viewers or readers who entered my blog.. :) today i would like to share to all of you about slimming project that i've attend this morning.....haha...sound like i wanna give a speech!! :D hurm back to normal talk.. sbnrnya hari i've attend a slimming project yg di anjurkan oleh totalife malaysia tp untuk nothern region...so pg2 buta dlm kul 7pg wan dgn smgt yg waja g ke totalife perak dc untuk attend projek... :D mula2 pg2 diaorg kasik minum teh apa kebende ntah...bau dia...'busuk' tp sedap..hahahah...u know what i mean.. ;) past 2 ada lah beberapa aktivit...aktiviti yg berlangsung dari jam 8.30pg hingga 5.30 ptg best sgt2...tp adalah beberp slot yg membosankan..iaitu aktiviti ceramah..hahaha...jgn tipu kalo ada org suke dgr ceramah yg pjg berjela2...hehehe...tp x nafikan ramai gak yg suke dgr ceramah...sy pun suke..tp kalo dah 'membebel' x tentu arah...mata n minda pun dah terbang entah kemana...tp ada lah beberp aktiviti yg best...such as dancing (ala2 disco gitu ;P), excersice for arms and tummy (bhgn2 yg sensitif)....n ada lglah aktiviti yg menarik...sepjgn hari nie...diaorg x provide mknan berat2...cuma minum 'fiber' je... :D bila dah minum je..fhm2lah..asyik ke toilet jelah..hahaha(maksudnya proses buang toksin bgs.. :D)...bila dah tamat satu persatu sesi ceramah...smpilah sesi ceramah yg terakhir..iaitu dari testimonial yg tlh mencuba produk totalife nie...mula2 mcm x percaya,almaklumlah...tempek2 je gambo kat slide n show to us the comparison before and after...but today...ada betul2 individu yg dah jadi 'langsing' datang....bayangkan dulu....berat dia 103kg...skrg 65kg...cuba bygkan...dalam masa 5 bulan mkn @ minum produk nie...n ramai lg testimonial yg datang....semua yg hadir teruja gila dgn perubahan 2.. (termasuk wan...hehehe)...last sekali...biasalah...JUALAN PRODUK...:D produk dia mmg mahal ya ampun....jgn diharap nak dapat puluh2...plg murah rm384 unt supllement seminggu...hahahaha....tp nak dijadikan cerita, ada sorang amoi@aunty beli produk dkt rm10k.....wa!!!!manyak terkejut....tp...if you have money you can buy anything you want.. (no money no talk...student mcm saya...hahahaha)....lps je aktivit JUALAN BARANG nie...habislah sudh aktiviti slimming project A....dan sy pun blk melepaskan lelah selepas menari bagai nak rak kat perak dc totalife... (dah lama x menari...sengal sana-sini.. :D) mlm nie lgsg x mkn nasi...bkn sbb diet..tp dah KEMBUNG AIR hahahahaha.....sampai sini dulu....nanti citer lain pulak.. :D
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template