Free Image Hosting

Wednesday, April 30, 2008

happy birthday to all my friends.. :)

2 comments
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..HAPPY BIRTHDAY TO YOU...HAPPY BIRTHDAY TO ALL MY FRIENDS..HAPPY BIRTHDAY TO YOU... :) hurm..bulan april nie byk betul birthday member... :) to fatin,aishah,nuar,nadia n others..wish u all the best n always in allah blessing.. :) dlm smbtn birthday kwn2 nie...me still dlm kebosanan sebab still xde keje...wawawawa....hope past nie adalah org pggl keje... :D oklah nak g tgk tv...skrg nie tvlah pengubat hati ku....huuuhuhu....dadadada

Wednesday, April 23, 2008

bosan!!!!

0 comments

Ya Allah!!!!bosan bangat!!!!kenapa xde lg yg pggl interview nie…dah bosan sgt2 dok umah nie…projek bangunkan website pun boring nak wat…coz hari2 tgk benda yg sama….huhuh…so bored! Aktiviti pun xde..mkn…tido…tgk tv….surfing tue jelah….adus..sapa2 kot2 ada keje kosong 2…yg terbaca blog ni sila2lah jemput me bekerja…jgn segan2..hehehe…

Monday, April 21, 2008

::UPDATES::

7 comments
salam n hi to all the viewers n readers....quite long i dont write in this blog...a little bit busy for my engagement ceremony..hari nie dah free...so feel free to blogging... :) unt pengetahuan semua..me dah selamat jd tunangan orang...hehehe..rasa mcm x percaya... :D n alhamdulillah....majlis berjalan dgn baik...n tetamu yg hadir dekat 100 org jgklah...coz famili my fiance ada dlm 30-40 org..jiran2 lg....nie baru kawin dah mcm nie...nanti kawin x tau lah mcmana...(jenuh kena kmpl duit nie..hahaha)...semua preparation unt majlis hari tu dibantu oleh my mum n seorg pakcik nie...we call him 'pakcik megat' n anak angkat dia..abg apa ntah x ingat nama n anak dia puteri maryam...nasiblah ada diaorg...famili sblh mak wan xleh nak hadir coz semua bz dgn tugas msg2...huhuhu...tp xpelah...wat yg hadir thx a lot...tp nak dijadikan citer...mlm esknya nak bertunang 2..sempat lagi g tgk citer CONGKAK kat panggung...hahhaa..giler kan???tp 2lah kenyataan...my mum n my dad pun x ckp apa....coz kalu duk umah pun bukan wat pe..sume dah ready... :D...so me glah GSC (terpaksa sbb TGV dah penuh...huhuhuhu...) ngan adik perrempuan, kwn dia n maksu..maksuah jd drebar...citer tu mmg best giler...g lah tgk... :D bila balik je dr nonton..terus kemas umah sikit2 apa yg patut n tido...esknya bgn baru terhegeh2 pki inai...hahaha...gila sggh tunangan org nie.. :D mak andam dah marah2 manja...hehehe...so kul 9 baru mandi n bersiap2...around 11 me dah siap di 'makeup' n dressup...(huhuu...tgklah gambo nanti..) then...tggulah ketibaan rombongan...janji kul 11.30..kul 12 smpi...hangin satu badan!tp xpe...nasib semuanya berjalan dgn baik..n semua yg ada pun tolong2 apa yg patut :)...so tibalah masa sarung cincin...huhuhu...1st time nak salam tgn mak n mak2 sedara my fiance....nervous giler...mak dia masuk je bilik...seram sejuk dibuatnya...so salam mak dia pun x smpi 1 minit...hehehehe...smpi org yg tgkp gambo tu suruh ulang lg sekali coz sekejap je...hehehe....hurm..nak citer apa lg ek???xde dah kot...overall majlis berjalan dgn lancar n semua org happy...n semlm wat 1st time kuar jln2 as tunang org...hehehe...rasa lawak giler...hahahhaa....smlm kuar g jln2...mkn2...tgk wayang citer forbidden kingdom...best2....oklah...nanti smbg lain...dadadadada...muax!

bekas cincin yg dah xde cincin :)

hntrn pihak perempuan ;)

more picture click here


Wednesday, April 16, 2008

a great new's before getting engage

0 comments
a minute ago, i just received a sms from my uni friends..she told me to check my muamalat account..because she just checking her muamalat account and shock why??sbb ada duit rm2k lbh dm account tu...wawawawa..tanpa berlengah2 lg...me pun g lah check (meps...so can check anywhere :) ) sekali tgk jumlah...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!mmg btl ada rm 2k lbh tu....best giler...mmg rasa rezeki terjatuh dari langit sblm getting engage this saturday.... :)...so i'm keep smiling all this day....hahahaha...ok..see you then for more updates...muax!

Sunday, April 13, 2008

Engagement preparation update!!!

3 comments
Yesterday, i’ve been going out with my mum (sponsor beso unt this engagement ceremony..heheh)…1stly g butik pengantin g fitting baju…hurm..nmpk comel sgt…hehehe..perasan sendiri.. :P tp x jugak…sbb pekerja butik tu pun ckp I comel masa pki baju tu...hahahahah..(nak kasik larislah tu…)…lantaklah dia… masa fitting tue juga pekerja butik tu tunjuk sekalilah apa barang lg yg dia kasik selain baju yang CANTIK tu…hehhe..(nanti gamba akan diupload..tunggu…)so, dah puas hati ngan baju…(khamis nie baru amik..)..g pulak pasaraya megoplex kat area medan gopeng nie unt tempah beberapa lg jenis biskut..(masih x siap2 lg hntrn.. :( )..dah tempah tu tetiba ada sorang mamat nie tahan mak aku unt jual barang dia…tmpt urut kaki…tp dia bkn urut kaki je..tp multifunction.. :D so..apa lg..berkat kepetahan org yg menahan tu berkata2…mak pun apa lg..terus je ari nie 13th april beli benda tu…hahaha..tp benda tu bagus..dpt pengiktirafan Malaysia book of record lg…harga dia boleh tahan… :) eh!berbalik kepada citer kat megopleks tu…dah siap2 tempah biskut@hantaran tu..tetiba mak suruh tpon myGugglyBear a.k.a bakal tunang..nak mintak drive g kedai nak beli karpet…hahaha…umah x ckp karpet..adus…so dtlah myGugglyBear tu jd drebar kitaorg jap..hehehe…bkn naik keta dia pun..dia drive keta mak.. :D (cerdikkan???)…so smlm mmg hari yg memenatkan…berjalan je…balik pun dah dkt maghrib…tp lps maghrib kuar balik..ngan myGugglyBear g makan SATAY!!!...yum2…oklah..smpi di sini dulu..more update after this.. :)

Wednesday, April 9, 2008

gembira+menyampah

0 comments

Hari nie hari ke3 ‘menganggur’…nak kata bosan x jgk..sbb ada internet…dptlah menghilangkan bosan…huhuhu..nak tgk astro xde..sbb ayah ckp selagi kak long(me) belaja, x bleh pasang astro…. Sbb kak long suke tgk tv!!!hahahaa..alasan btl…tp bila dah habis nie x pasang pon…huhuhu…tp 2 sume x pntg..sbb dah ada internet+keje2 umah yg perlu diselesaikan…tv pun dah jarang tgk skrg nie…

Sepanjang hari nie mcm biasa lah…bgn seawal 6.30pg solat subuh…past 2 dlm kul 7.30pg g jog sekitar taman…ha..hari nie jog sorang2 xde peneman…seronok rasanya.leh cuci mata..haahah…past balik jog wat yoga+pilates…wah2..satu hobi baru..best giler..sbb senaman nie amik masa just setengah jam..tp berpeluh..jgn ckp…mmg byk giler…nie sume dari youtube…cari video..then ikut… :D past settle sume 2…apa lg…mengemas time…lps kemas n buat apa2 yg patut, duk lah mengadap notebook nie…

Apa yg dpt dilihat oleh pembaca sume…blog nie cantkkan??? :D hehehe…cari punya cari..nielah hasilnya…tp…tgh2 mencantikkan blog nie..me dpt satu panggilan..dr seseorg…waaaaaaaa…org yg dah lama senyap…tetiba muncul…nape dia muncul!!!!nape skrg!!!!sakitnya hati!!!! The person that had my heart satu masa dulu…waaaaaaaaaaa…dah lah dah kawin…lg mau cari org!!!marah btl!pastu ade ke ajak jumpa esk..mereng ke apa?????x ingat anak bini….lg satu dah ada baby pun nak menggatal…geram!!!!!!!geram sgt!!!!!siap suruh dgr caller ringtone hp dia lg!(kekasih gelapku)…bengong!nasiblah…hari nie myGugglyBear hntr mkn tghari…sejuk sikit hati tgk muka dia yg hensem 2…hahaha (masuk bakul angkat sendiri)….dan lg satu yg wat me gembira hari nie ialah dpt sms kawan nak kawin...wah...nama dia wan muhammad amran...lama x dgr citer tetiba je nak kawin...oklah…esk citer lain…nak tgk sinetron kawin muda…best banget! Salam…

Tuesday, April 8, 2008

ice cream... ;)

0 comments
waktu tgh mem'bloggingin'nie..tgh mkn ice cream n cuaca pulak ujan selebat2 alam.....yum2 sedapnyer...(ice cream vanilla brownies) ;) ....2lah aktiviti bila dah abis praktikal nie...huhuu..men'comelkan' badan blk..nak g jog ptg2 asyik ujan je..xpe2..mgkn ada hikmah disblk ujan..hai...org dah dkt nak bertunang nie makin kurus...sbb riso apa pun x wat lg...tp me terbalik..hahaha....anyway, x tau lah nape ek? hati nie rasa dup-dap-dup-dap! mgkn btl kot apa org ckp..bila nak bertunang @ kawin nie...dia rasa lain mcm sikit n akan menghadapi satu kejutan...mau xnyer...org yg x pernah luahkan perasaan pun tetiba meluahkan perasaan...giler ek???dah lah org yg luahkan perasaan tue org yg pernah kita suke...huhuuhu...kuatkan hati me!!ntahlah....mgkn btl kot apa org kata...darah manis...tp selalunya darah manis tue bila dah bertunang n tggu nak kawin..tp me nie terbalik pulak...huhuhu....2lah...masa me tgh single-mingle dulu xmo...skrg..sorry...'bakal berpunya'... :D but for my future fiance...not to worry..i'll always luv u...mana xnyer..rasanyer dia sorang jelah yg bleh tahan sifat2 negatif yg ada kat diri nie..sabar ngan sifat pemarah, suke memberontak, suke cari pasal, suke mengarah.... suke cari salah dia...(padahal salah sendiri)..n mcm2 lglah...rasanya kalu org lain...dah said goodbye dah... :P 2 all my fwens yg ada kelapangan dtglah umah this April19th unt ramai2 memeriahkan majlis pertunangan sy dengan HAKIM SAMSURI MOHD TAJUL ARIFFIN...:)

***wat seseorang yg baca blog nie,apa yg sy jwp melalui sms 2...jujur..xde apa yg x jujur...melainkan jujur..sejujurnya... :)

Monday, April 7, 2008

color & i

0 comments

today my colleague give me this link to try (http://vn247.net/flash/Color-and-Me.swf)..i found it so interesting because this simple task can show to us that the relationship between color and human...according to a color that we choose…and this is the result! (adalah sikit2 kena..):)

laporan mingguan.. :)

0 comments
Salam…lama x mem’blogging’kan diri :D rasanya dah seminggu lbhkan???hurm..today is my 2nd day habis praktikal…bosan gak duk umah nie...xde keje…tp rasa best sgt…beban kat kepala nie dah ringan sikit…huhuhu..nak wat preparation unt next week engagement ceremony mcm xde mood…ntahlah..bila dah dkt nak jd tunangan org niekan..byk btl dugaannya…blum lg jd tunangan org nie…huhuhu…ya allah..setiakanlah hati ku ini… ok! Let’s read what I want to write here.. :)

Sepanjang minggu lepas xde apa yg menarik berlaku melainkan ia merupakan minggu2 terakhir aku jalani latihan industri..n that was very2 awesome week!!!hehehehe…rasa hari berjalan dgn sgt2 pantas!

Isnin : presentation FAT system… (well done!)- sistem akan digunakan..best2..

Selasa : do a documentation for systems
- Report
- System manual
- User manual

Rabu : receive an industrial mark from industrial supervisor! X sgka
dpt 49.4 over 50!!! Thx!en nazmi!!! :D

Khamis : faculty supervision….hehehe..ok pulak en nie..ingatkan dah kena hentam dah..huuhuhu…alhamdulillah dia kasik lulus..(kami xde gred.sedih tul!)

Jumaat : bersalam2 dgn btm staff (pompuan je) hehehe…yg lelaki x dptlah… :P then bg hadiah kat indvdu2 tertentu…(sapa yg byk tolong..memilihkan??? :D) sorry kami student lg…xleh nak bg kat sume…heheheh…

***terima kasih pada sume yg member keje sama waktu kami wat praktikal kat sana
***terima kasih en nazmi sbb offer kami keje.. :D best2…x yah nak piker nak keje apa…nanti kami cnfrm lain..hehehe
***wat srizal..thx terharu giler dpt pen unik 2…hehehe..walaupun dah diguna hahaha..
***wat kakak2 n abg2 kat BTM SUK perak..thx for everything… J nice knowing all of you!
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template