Free Image Hosting

Sunday, August 31, 2008

0 comments

hari nie my mrGugglyBear blk dr melaka
lepak ipoh dlm sehari dua sblm pegi kelantan untuk memulakan tugasnya di sana
kebetulan wan pun blk ipoh unt smbt puasa dgn miaFamilia
so jmpalah jap td..n dptlah present....hehehe
2lah yang wan x kisah..
x kisahlah dia dpt posting mana...
janji dia x berubah hati&sentiasa ingat beli present...hehehe

0 comments





nie merupakan beberp gambar yang dapat dirakamkan sewaktu

MAJLIS KONVOKESTEN UTHM KALI KE-7

yang diakan pada 24hb Ogos 2008

sikit jer dpt..sbb HUJAN!!!!!

tp xpe...ujan RAHMAT... :)

Wednesday, August 27, 2008

0 comments
Assalamualaikum semua….
Hari nie dah masuk hari ketiga grad!!!
Alhamdulillah…semuanya berjalan dgn baik.. :D
Majlis Konvokesyen bermula dari jam 1.15-1.45 waktu pendaftaran graduat….
Tepat jam 2 ptg…keluarga para graduat masuk ke dlm dewan…n tepat jam 2.30 majlis penyampaian bermula…bermula dengan graduat dari fakulti pendidikan teknikal…ramai giler graduat dr FPTek…sampai ada dua sessi….lps je tamat penyampaian untuk FPTek, tiba masanya graduat dari fakulti teknologi maklumat dan multimedia….rasa berdebar giler masa nak naik atas tu…hahahaha…bkn aku sorang jer yang rasa takut…rupanya semua…hehehe…mcm2 dalam pkrn nie…takut mortar board tercabutlah…takut terpelecoklah…mcm2…tp alhamdulillah…xde insiden yg memalukan menimpa…hehehe…tepat jam 4.10 ptg..majlis tamat….n past 2 bermulalah sessi tangkap gambo…hahahaha…nasib abis awal…tepat jam 5 ptg…hujan turun selebat2nya…. UNTUK SEMUA GRADUAN MAJLIS KONVOKESYEN UTHM KALI KE-7…. SELAMAT MAJU JAYA DAN GUNAKAN ILMU YANG ADA UNTUK BERKHIDMAT UNTUK NEGARA…hehehehehe…btw,hari nie masuk hari ke-2 aku mengajar kat kolej as a tutor…wish me luck!!! :D

Wednesday, August 20, 2008

karier cemerlang

0 comments
selain x sbr2 nak konvo...rezeki kerja aku bertambah baik...dlm post sblm nie i've mentioned 'bout 'guru sandaran'...n kelmarin(rabu) i've attended n interview as a tutor (tetap)...alhamdulillah smlm dpt call dr college tu..n they accept me as a tutor!!!alhamdulillah..n gaji pun oklah..bg seorg yg xde pengalaman mengajar mcm aku nie...:D..so skrg nie i've kekacauan jiwa... wawawa...either nak amik or not...mesti korang terpikir aku nie bingung kan???mmg bingung...perasaan takut bercampur gembira..takut sbb majoriti foreigner student...huhuhuh...takut karang ngajar ajaran sesat...n takut sbb x pernah mengajar...walaupun kolej tu akan send me to training...tp still takut... hanya satu je harapan sekarang nie...kalu aku terima kerja nie...harap kerja nie terbaik untuk aku...jgnlah aku jd seorang yg 'apa yg dikejar x dpt...& dikendong berciciran...'huhuhuhu... so skrg nie tgh surf pasal kolej tu...n the result shown a good part of the college..n a part of me want to work there n the other part still feel soooo takut!!! n dlm ketakutan tu...tetiba smlm terbaca mengenai membina karier cemerlang....
"Jika kamu sudah berjaya menamatkan pelajaran, impian kamu seterusnya adalah untuk mendapatkan karier yang cemerlang. Bagi kamu yang mempunyai motivasi yang tinggi, sudah tentu menyimpan cita-cita yang tinggi dalam karier,supaya hidup lebih bermakna" so..lps baca wan paham bkn sume keje yg kita impikan akan jd kenyataan n walaupun kerjaya tu merupakan kerjaya yang baru bg kita...kita mesti berusaha menjadikannya kerjaya yang terbaik untuk kita....dalam artikel tu dia ada bg some tips yang sgt2 berguna....iaitu :-

1-Amalkan Sikap Ingin Belajar

2-Sentiasa Positif

3-Sikap Mesra

4-Lakukan Yang terbaik

yup!Lakukan yang terbaik.....peluang akan menyusul jika kamu telah melakukan sesuatu kerja dengan baik!!!!ya!!!!pilih yang terbaik!!!!!aja!aja!aja!
0 comments

lg 3 hari will gonna be my convocation day...wah...hari yang dinanti2kan.....masuk kali nie..dah 3 kali aku merasa pki robe....soooo proud..mesti ramai yg terpikir kenapa aku dpt pki robe sebyk 3x... :D bknlah sbb aku dpt anugerah apa2...cuma for ur info..aku mula study kira masuk IPT nie bermula dari sijil...yup!Cert in Information Technology...for 2 years @ ungku omar polytechnic...n 6 month after finish my Cert..i continue Dip in Information Technology...hehe...x smpi setahunkan???boleh dikatakan rezeki aku bab2 belajar nie...x pernah susah...keje je susah...:)) ...ok...for Diploma i only take it 1 year (program integrasi..) sbb dah ada cert dar poly..so lps tmt dip end of 2004..june 2005 i continue my study in Bachelor Degree in Information Technology...wah.... masa dpt nie.. mcm x caye pun ada....hehehe....mana xnyer...main2 je apply...hehehe...past 2..tis program only for 2 1/2 year...n alhamdulillah i'm finished it with flying colors!!! :) n now the time my 3rd convocation in my life will be happen this becoming sunday!!! ya Allah....x sangka betul... esk I'm gonna go to johor ...untuk sesi rehearsal kat uni...UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA...n esok jgk x sabar nak tgk robe i mcmana..hehehe...dahlah srh org amikkan...huhuhu...sekali x muat! mampus!hahaha...nway..to all the UTHM students...be proud of yourself!n make tis convocation day one of the memorable moment in our life!!!

Sunday, August 17, 2008

0 comments
hye everybody!!!!hari ni terasa nak nulis kat blog nie...nak komen serba sedikit pasal kita punya team kat olympic....i'm not really a sport person...but bila dah mula main tu akn cuba main dgn sggh2....btw..smlm adalah berkesempatan nak tgk LEE CHONG WEI vs lin dan kat tv...mula2 semangat giler nak tgk....tp bila dah mula game rasa macam hampa sgt....chong wei dari mula smpi abis game buat silap yang sama....kesilapan yang memudahkan laluan lin dan menjadi juara....kalau chong wei x buat semua kesilapan kecil tu...mesti lin dan kalah..lin dan tu bkn teror sgt pun...heheheh...nway chong wei...u still MALAYSIA HERO.....we all proud of u...jgn sedih2 k..kalu ada rezeki...lawan lg sehabis baik for the nxt olympic....ok...ckp pasal badminton....kita pg kat basikal pulak...hurm..basikal nie x byk sgt komen...sbb x dpt tgk dr mula perlawanannya...so ptg nie baru dpt tgk..sbb sekarang cuti sekolah..so bleh tgk tb sebelah ptg.. :D nway..komen pasal basikel menyusul kemudia...hope basikal dpt bg satu medal.. :D...till then...bye2

Saturday, August 16, 2008

0 comments
salam...mlm nie marilah kita beramai2 memulakan buku baru kita dgn amal ibadah...semoga..buku baru kita akan disinari @ dipenuhi dgn amal ibadah yang baik... semoga lps semua yang telah berlaku menjadi pengajaran kpd kita untuk menempuh hari2 yang mendatang dengan lebih baik...wassalam.... :)

Friday, August 15, 2008

0 comments
SELAMAT CUTI SEKOLAH....hahahaa semenjak jd 'cikgu' nie....baru rasa cuti sekolah nie pun ptg bg cikgu...hahahaha...selama nie rasa murid jer yg best cuti sekolah...cikgu pun best...:D walaupun baru 2 hari bergelar 'cikgu' aku dah rasa tertarik dgn title nie...murid sekolah semua hormat..hehehee...rasa bangga giler...(walaupun bkn reti sgt nak ajar bebdk nie.. :S) hari nie satu kelas jer math...lain semua subjek english...so yg kelas sepatutnya aku ajar math tu aku boleh suh diaorg wat revision...after school holiday baru aku ngajar...hahahahah....past 2 kelas english pulak...bdk2 nie budget aku x ngajar ar...sekali..hahahaha padan muka diaorg...aku ajar jgk! walaupun nak cuti....aku still ajar..sbb kalu diaorg x siap kat kelas...diaorg bleh wat kat umah...so td english kelas F2 aku ajar preposition... :D speking london ar apa lg... :)) ntah bebdk tu phm ke x...tp last2 aku translate jgklahg..sbb kesian tgk diaorg tercengang2 apa yg aku ckp...aku x pasti samada english aku power sgt smpi x bleh paham @ seblknya... :)) last period..aku ngajar kelas F1....ya allah kelas bdk pandai...tp nakal jgk...nama pun bdk2 kan????hehehehe...sooo layannnnn...tp td tup2 aku dpt call dari kolej gemilanh KL aku smlm baru send resume mintak jd librarian...tup2 dia suh dtg interview nxt tuesday unt jd lect...dia kata keptsn aku x layak unt jd librarian..(adakah itu satu pujian@sindiran.. :))) ) so nxt week cuti sekolah aku akan pergi interview kat kolej tu..mana tau...nasib aku kat situ...nway...till nxt ttime....bye2...xoxo

Thursday, August 14, 2008

0 comments
salam....rasanya dah lama sangat x memblogging nie...adoi..penat rasanya hari nie...for ur info.. today was my 1st day as a'relief' teacher @ smk cheras jln yaakob latiff... ya allah...tuhan je yg tau perangai bdk2 tu mcm mana....dahlah kena ngajar kelas bwh...adoi...mmg mencabar giler ngajr bebdk 2..mana xnyer...baru hari 1st dah kena buli...waaaaaaaaaaa...penat giler...tp serius ckp..tahniah pada cikgu2 yg dapat ngajar bdk2 yg perangai dia..ya ampunnnnn....skrg barulah aku dpt rasakan bhw jd cikgu tu bkn keje yg senang...huhuhuh...btw, fot ur in fo 2...aku dptlah ngajar subject english n math for F1&F2...adoi!!!!payah giler nak ajar bdk2 tu....nasib lagi sehari cuti sekolah...so wat sesi kenal mengenal jelah...hehehehe...tp esk nak kena ajar math F2...ya allah nooooo ideaaaaaa...please help me!!!!
selain start mengajar hari nie...tis week aku dah memulakan diet yg sempurna...heheheh...dgn erti kata lain mknan ku dah terkawal...skrg nie..tgh minum-minuman yg membuang fully toksin dlm badan nie...JUVANEX...sgtttttt sedt (uweeeekkkkkk), then saparan of course lah my NESTLÉ Fitnesse & Fruit.....tghari mmg x mkn...mlm mkn ler apa yg ada...hehehehe....tp setakat nie xdelah berubah sgt pun..tp x taulah kalu dah penat ngadapbebdk yg nakal tu x taulah...boleh jd kurus kering dibuatnyer..(kunun2) hehehe....oklah...nak wat revision nie...esk nak ngajar lg...sooo cont esk for the next story-mory... :D bye2...xoxoxo

Wednesday, August 6, 2008

0 comments

hari nie dah masuk hari ketiga aku quit dr accp program...kadang2 aku rasa menyesal kuar dari program tu...tp it's all depend on me...my future now in my hand... akulah akan membentuk segala2nya...nxt week aku akan mulakan tugasan baru sebagai seorang pendidik.walaupun hanyalah 'sandaran' tp aku akan cuba yg terbaik unt mendidik anak bangsa... :D


tp...insyallah tis weekend aku akan g ke johor...dimana tempat aku blaja dulu..UTHM unt amik jubah sempena comvocation pada 24hb8 akan datang....hai....pejam celik...pejam celik...dah abis blaja dah aku nie..dah nak konvo pun...hehhe...ingat lg masa mula2 smbg degree...rasa mcm adoi!sshnyer kalu nak dibandingkan dgn diploma...tp ...bila dah abis degree...rasa mcm 'eh!dah habis dah???'huhuhuh...cpt sggh masa berlalu...2 1/2 aku berada di UTHM...mcm2 benda yg dah dipelajari....n aku sgt bertuah kerana mempunyai kawan yg boleh digelar sahabat..dan pensyarah yg sgt2lah best....to my faculty dean....you ROckS! dean fakulti aku mmg best...dia mmg mempunyai ilmu yg baik...samada duniawi atau ukhrawi...to Prof.Mus..you simply the best!(x sbr nak jmpa prof convo nanti....mana tau...prof kasik ruang smbg master..wawawawa)


setelah bergelar penganggur semula...stlh quit dr training...aku telah menjadi seorg pelawat Jobstreet n JCS yang setia.....n by jgk dah aku apply...bkn apa...guru sandaran ttp keje...tp..pas settle x kan nak 'sandar'lg kot...keje harus dicari...n skrg nie tgh tggu jgk ler surat dr SPA bg mengetahui samada aku dpt x menduduki test 23hb8 nie...hope adalah surat2 twrn keje..menjenguk peti surat umah aku nie....walaupun skrg dok KL tp..alamat ttp perak....


ha!dahlah tensen xde keje...tetiba td my Mr.GgglyBear call menyatakan dia xleh trn KL tis weekend!!!sgtlah marah ok!tp x kisahlah...lg lama x jmpa lg bagus...hehehhe..ha...sblm tamatkan post kali nie...nak pesan pada kwn2 sekolah menengah yg baca blog nie...tlg2 sgt2 jgn percaya rumors yg menyatakan ari tu aku g sekolah hantar jemputan kawin..ari tu aku tmn member kita mieza...hantar kad kawin dia...ok..till then...luv ya! muax!


jalan cerita aku akan di atur oleh aku sendiri...


seperti buah catur yg diatur strateginya


oleh pemain....supaya memperolehi kemenangan... :D

0 comments

hello everybody...

today is someone birthday

to me he is really important

he always being there when i in a problem

either big @ nonsense problem

i really wanna wish him a very2 happy birthday

n wish him all the best

n i always pray

that one day he gonna get a 'special' person

who can give him a true love.... :)
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template