Free Image Hosting

Thursday, October 23, 2008

Group X - RPM

2 comments

cling class – the ultimate calorie killer. Start peddling and let go as the music takes you on the ride of your life along various terrains, speeds and intensities. Go at your own pace and enjoy a group exercise session full of motivation and sweat!

-------------------------------------------------------------------------

that's rite...smlm wan g FF mcm biasa...walaupun smlm ada kekasihku seru ttp g FF sbb hari nie smpi isnin x g FF dah sbb kat ipoh xde FF (watlah satu kat ipoh..:D)..nway smlm merupakan pengalaman baru wan..dah dkt sbln g FF smlm was d 1st time join Group X punya exercise..smlm mcm biasa adik sedara wan yg keje kat indo 2 x blk san alg...so smlm dialah yg ajak...tgk syok2 berlari2 atas treadmill 2..tetiba dia kata, kak long jom g kelas RPM..mula2 x mo...sbb dah penat..coz sblm wat treadmill,wan dah wat cycling for 25 minutes...tp pkr2 blk..apa salahnya join..x rugi apa pun..sbb org ckp kalu masuk kelas RPM nie...nak turun weight senang...dia burn our calorie fast than other cardio machine....so...masuklah kelas 2...disbbkan 1st time (adik sedara pun sama 1st time) so intructor tlg adjust beskal, and the position of d seat....so mula 2 slow jer...then bila instructor dah start on d music..ya ALLAH..peluh jgn ckp ar..mcm org dok tgh gurun sahara yang panas terik 2...tp sgt2 best!past nie nak g lglah join kelas tu...:D n nak try jgk kelas2 lain...k....'till then...bye2


:head_09:

Wednesday, October 22, 2008

TAG from |eN.TiNKosOng|

4 comments

Tag again! Tis time en.TinKosong tlh menge’tag’ (betul ke ayat 2 ;) ) wan…siap tulis nama penuh kat blog dia..aish!disbbkan dia dah tulis nama wan dgn penuhnya nasib x dgn binti2…so now I feel free to answer all the question…here my answers….


THE SELF

[01] Real name: Wan Sajidah Ahmad Saburi
[02] Nickname: wan,sajidah
[03] Status: Single but Not Available.. :D
[04] Zodiac Sign: Taurus Gender: Female
[06] Age: 25
[07] High School: Madrasah Idrisiah
[08] College: Uni.Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)
[09] Height: 163cm
[10] Weight: sdg usaha kembalikan ke berat yg asal.. :D
[11] Do you like yourself: of course
[12] Piercings: xde! :D
[13] Right or left: kanan
[14] Are you a freak : no!
[15] Hair: Black I think
[16] Skin: not to cerah no to dark..melayu skin gitu…:D
[17] Allergic: dah ok dah skrg nie….xde allergic2
[18] What are you doing now: tgh lenguh menaip jwp soklan tag nie!!
[19] What will you doing 1 hour later: mandi (baru blk kejkan??)
[20] What will you doing 10 years later: mummy+a good worker+a good wife! :P

THE FAMILY
[21] Live with mother/father/parents/family: aunty (sbb keje kat KL)
[22] Siblings(included you): 4
[23] Eldest: Me
[24] Youngest: sister
[25] Love/hate your family: sayaaaaangggg sgttttt!!!!

THE LOVE
[26] You found your another half: Yup!
[27] If yes, who is he/she: seseorg.. :D
[28] Who you want he/she to be: good husband,father and good khalifah
[29] Time(s) you in relationship: 8m10w3d (masa tag nie di jwp!)
[30] Ever woo boy/girl: -
[31] Anyone woo you before: -
[32] Did anything wrong to your other half: x tau!
[33] What was/were the wrong you had done: x tau!!!byk!!! :D (sgt jahat ok!)
[34] Ever argue with your other half: of course (sedangkan lidah lg tergigit..inikan pula…. :P)
[35] You with your other half since: 19.12.1999 (lamanyerrrr!!!)
[36] Are you straight/Lesbo: of course STRAIGHT!
[37] Reasons you love your other half: loving,caring etc..
[38] You and your other half in which stage: dah nak kawen… (insyallah nxt year!!)
[39] You woo he/she or he/she woo you: -
[40] Ever think of marry he/she: of course!

THE FRIENDS
[41] Your first best friend: all my fwens that I’ve (since my childhood ‘till now)
[42] Your first enemy: Syaitan
[43] The friends you love the most: Al-Quran n As-Sunnah
[44] The enemy you hate the most(1only): Syaitan
[45] Your most beautiful girl friend: makhluk ALLAH yang diciptakan!!!
[46] Your most handsome boy friend: makhluk ALLAH yang diciptakan
[47] The kind of girl you hate the most: the bongok’s girl in the entire world
[48] The kind of boy you hate the most: the bongok’s boy in the entire world
[49] You fall in love with your close friend before: Yup!!

[50] Your best friend is your ex-lover: Yuppy!!
[51] If your friend backstabbing you: x pastilah pulak!kalu ada n aku dpt tau!siap!
[52] If your friend betray you: -sda-
[53] If your friend woo your lover: -
[54] If your friends fall in love with you: too hard to tell…let past be past!
[55] If you fall in love with your best friend: huh!so hard to tell


THE STUDIES
[56] Are you a good student: hurm..i think so…ask my lecturer lor… :D
[57] You always done your homeworks/assignments: of course!!!
[58] The teacher/tutor you love the most: SEMUA!!!
[59] Always late to school/college: kadang-kadang!
[60] Your class: BIT
[61] You love your seniors: -
[62] Senior who you love the most: -
[63] Your classmates good/bad: Excellent!!!
[64] Excellent result classmate: sapa ek???x pasti sbb sume pandai…wawawa
[65] Laziest classmate: all my classmate is a hardworking person that I’ve ever seen (ayat2 bodek :P )

THE PEOPLE
[66] Smart people: sentiasa memikirkan untuk mendapat keuntungan di dunia n
akhirat

[67] Stupid people: org yg memperbodohkan diri sendiri L
[68] Good looking people: who have a nice heart n mind
[69] Ugly people: x baik tau… :P

[70] Funny people: of course the Pelawak
[71] Cute people: all the cute people in this entire world
[72] Bad people: bad boy!!!wawawa...
[73] Honest people: all the honest people in this world…hahaha
[74] Acting people: -
[75] You are what kind of people: this one you need to ask my fwens..they will have d answer :D

THE PREFER
[76] Lip or eyes: both!
[77] Hugs or kisses: both!
[78] Shorter or taller: x kisah ;)
[79] Hesitant or spontaneous: Spontaneous..
[80] Nice stomach or nice arms: stomach
[81] Listener or talker: Listener
[82] Romantic or rich: both!
[83] Good husband or Good Father: both!

THE FUTURE
[84] Age to get marry: 26!
[85] Numbers of kid(s): tgk rezekiNYA ;)
[86] Career: dulu nak jd pakar IT..tp skrg nie minat gilos ngan mengajar..so nak jd

Pensyarah IT (pakar IT jgklah kan??? ;) )
[87] Salary: hurm…we will discuss it later :D
[88] Retirement age: x taulah…
[89] Properties value: -
[90] Wishes: Moga apa yang diharapkan di dalam hidup ini mendapat keberkatan dariNYA...diampunkan dosa,dosa kedua ibubapa,guru2,rakan2 serta muslimin dan muslimat di muka bumiNYA dan sentiasa dibawah rahmatNYA (x pjg sgt kan?? :D)

My Victims
xde...(baiknyerrrrr.. :P)

so xde mangsa unt tag kali nie...heheheh

Sunday, October 19, 2008

0 comments

you have filled my world
with so much love
You've touched my heart
Like angel
Sweetheart on your birthday
I wish you'll have all the joy!!!

30thn yg lalu pada tarikh ini..telah lahir seorg bayi lelaki..hurm..x taulah chumel ke x..sbb masa tu mak ayah wan pun x kawin lg...hehehe...sbb x tau mls eh nak cerita mcmana dia masa baby...citer masa umur dia 22...masa umur dia 22 lah wan mula kenal dia iaitu Hakim Samsuri Bin Muhammad Tajul Ariffin...merangkap tunang wan sekarang...xmo citer mcmana kami kenal..kalu nak tahu tggu post lepas wan kawin..heheheh..masa tu wan akan reveal semuanya...

selama 8 tahun 10 bulan kenal+bercinta ngan 'dia'..wan rasa sgt2 bahagia..mana xnyer...segala kemarahan wan dia terima mcm mknan yg sedap hahahaha..senyum je bila wan marah..adoi...mcmana nak marah kalu asyik senyum jer...past 2 yg wan plg suke kalu boleh....segala apa yg wan nak dia akan cuba sedaya upaya unt perolehi benda tu...soooo sayang this guy...
fallin' in love each time n every day kawan2 wan pun cakap wan bertuah dpt dia nie...siap diaorg kata 'kalulah ur fiance skrg nie x nak kat ko...sapalah nak kat ko yg kepala batu nie'....hahahaha....dia sentiasa support apa yg wan buat...termasuklah hal ehwal belajar....hehehe..kalu nak tau..dialah yg mangsa keadaan kalu wan marah2 tensen assignment x siap ke..., kena marah lecturer ke...etc...sian dia...sorry dear...x tau nak lepaskan marah kat sapa...hehehe...

sempena hari jadi yang ke-30 nie wan nak ucapkan a greatest happy birthday..n x sabar tggu tahun depan...nanti jumpa wan kasik hadiah k? muax!luv u sooo much!walaupun kekadang wan nie ego nak mampus bila nak ucapkan sayang..tp abg mesti tau yg wan syg abg dr segi perbuatan kan??? :D...ok till then...bye2...

Thursday, October 16, 2008

bestest news ever...

4 comments
:head_09:


haish!rajin betul aku hari nie nak berblog..pg td dah 1 post...nie petang 1 lg post...post yg


:head_05:

sggggtttt istimewa..

tepat jam 2.30 td dpt 'miscall' dr my mum mdm sharifah faridah bt syed muhammad.. aish!pandainyer dia miscall anak dia skrg nie...masa belajar dulu anak dia yg selalu miscall dia...adil2...hahaha..nway...aku pun callah balik...tetiba mak aku angkat tpon terus wish TAHNIAH..:phonehappy:aku mcm blur..apasal???dpt smbg blajar ke??kalu ye..yippeeeee.tp bkn...aku dpt pggln temuduga untuk jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan DG41...waaaaaaaaaaaaaa akhirnya dpt gak aku pggln interview kerajaan...hehehe..baru dpt interview dah xcited nak mampus..td seriously...within this week this is the bestest news that i ever heard....so 30hbOktober2008 aku kena g putrajaya untuk temuduga...to all my friends...wish me luck and all the best...k smpi sini dulu...nak g ngajar student guna joomla...

darah...

0 comments

:head_05:selamat pagi.... hari nie tetiba je kawan aku si librian tu tanya aku darah jenis apa..ingatkan mende...rupa2nya nak kasik KEPERIBADIAN MELALUI DARAH so nielah kesimpulannya...:head_09:


Jenis Darah : AB Keperibadian :

Orang yang bergolongan darah AB ini mempunyai perasaan
yang sensitif dan lembut.
penuh keprihatinan akan perasaan orang lain dan selalu
mengambil berat dan berhati-hati
Namun mereka keras dengan diri mereka sendiri dan juga dengan orang-orang yang dekat dengannya Mereka seolah mempunyai dua keperibadian Mereka sering menjadi orang yang sentimental dan memikirkan
sesuatu terlalu dalam
Mereka mempunyai banyak teman, tapi mereka memerlukan waktu untuk bersendirian bagi memikirkan persoalan dan masalah mereka sendiri

hurm...sama...:head_09:...n si 'cekodok' nama timangan librian nie :head_22: siap ckp kalu aku x ckp darah bila dah bersalin nanti leh mintak dia...glo apo...kawin pun belom...:head_16:
nway thx...sbb aku akan senaraikan ko sbg salah seorg penderma darah untuk aku kalu aku x ckp darah... :D

Wednesday, October 15, 2008

resah+gelisah+mcm2 ada (jiwa kacau)

0 comments
kenapa hari nie mcm mls sgt nie!!!
:soldier_47:
dah lama x rasa mcm nie!!!rasa nak tembak org!!!

:soldier_49:
nie yg nak nangis nie
:soldier_20:
ya ALLAH kuatkanlah semangat aku
:soldier_53:
mgkn sbb dah lama aku x berzikir pada KAU (lepas solat je...doa2 cabut...huhuhu)
:soldier_03:
ya ALLAH kembalikanlah kerajinan dan kemudahan aku dalam melaksanakan tugas aku sebagai seorang pendidik
:soldier_61:

Tuesday, October 14, 2008

bosan..

0 comments
today librarian not here, so aku kena jg library nie...:bofu_14:
sgt penin kepala jg library nie mcm2 kerenah org ada...:bofu_43:
dgn ada bauuu (phm2 jelah org2 bkn warganegara malaysia nie..):bofu_05:
n hari nie kunun2nya nak poselah..tp..perut ku lapar yg amat sgt!!:puteh_14:
so tghari td i eat a really delicious 'fried beef noodle soup' kat CM :bofu_13:
so petang nie g FF mcm biasa..membakar kalori unt hari ini...:bofu_39:

Monday, October 13, 2008

0 comments

I’m tired of being misunderstood,
nerves are shot,

weak – like old wood.


I’m tired of being ill,

no energy, can’t think,
losing my skills.


I’m tired of so-called friends,

stabbing me in the back,

again and again.


I’m tired of trying to make things right,
i give up – I surrender,

no will to fight.


I’m tired of seeing others in pain,

raises frustration,
drives me insane.


I’m tired of not being able to cry,

i’d melt away,

nothing left inside.


I’m tired because I can’t feel,
walking in a daze – numb
this can’t be real.


I’m tired of being “strong,”
i’m weak, i’m fragile,
its gone on way to long.


I don’t know what else to say,

i’m hoping, i’m dreaming,
i’m begging, i’m pleading,
please, take this feeling away.

Right now… I’m just tired…:bofu_02:

Sunday, October 12, 2008

::whole week activity:::

8 comments
hello everybody...:pandacloud_01: today i've a mood to update my blog... since semua student tgh struggle unt their test 2...so..apa lg..nielah kesempatannya...:pandacloud_07: hari2 yg berlalu..berlalu dgn baik...walaupun kekadang ada masalh ngan bebdk2 yg x phm bahasa...:pandacloud_05: tp alhamdulillah...semuanya ok...n yg plg best..last week aku dah mula 'berdisplin' dgn exercise aku kat FF...:pandacloud_06: n hope i can see the changes as soon as possible...:pandacloud_03:last whole week i going workout at FF menara maxis after office hour...mmg penat..tp disbbkan 'displin' yg perlu dipatuhi...aku kuatkan jgk semangat:pandacloud_12:....but on weekends i only going to FF on saturday coz i'm really tired to continue it on sunday...:pandacloud_11:di sbbkan keseronokkan ber'exercise' kat ff the curve dgn member sekolah mngh dulu...miza...smpi x sdr dah workout hmpr 3 jam...huhuhuhu....2lah sbbnya ahad xleh continue...huhuh...penat glos..

ok..abis pasal ff...kita citer pasal hujung minggu dgn adik aku yg keje kat media prima tu...aku rasa dialah makhluk tuhan yg plg2 bz...aku x taulah dia 2...ssh btl nak cuti..tp...last sunday n saturday...dia cuti..apa lg..kami berdua shopping!!!hahahah...tp guna duit dia...:bofu_48:dahlah sabtu ujan..jd kami terpaksalah jln ala kartun...(jln cpt2) kebtln masa tu mmg aku nak cari beg yg sesuai nak bwk g keje..almaklumlah..skrg nie nak kena g FF so nak kena ada beg yg sesuailah...beg yg boleh sumbat semua barang2 aku tanpa aku perlu bwk 2-3 beg...:pandacloud_14: smbl tgh berjalan2 aku usha2 jgklah beg...dari 1 shopping mall ke-1 shopping mall kami redah...hehehe...tetiba..aku terpandang satu beg yg quite suit for me..so jdlah dialog seperti dibwh antara adik dgn kakak..

kakak : diknah...belanja... :minimo_12:
adik : belanja apa???:minimo_18:
kakak : beg....nak bwk g keje merangkap beg workout...:minimo_16:
adik : long nie x abis2 dgn beg....nanti beli x pki pun....:minimo_24:
kakak : ala..yg nie mahal+cantik..so janji pki...:minimo_28:
adik : oklah2...amik....:bofu_14:
kakak : tq soooooo much!!!!:bofu_48:

nielah begnya

Thursday, October 9, 2008

x salah mencuba

0 comments
hahaha...nie saje menyambung kegatalan member blog http://asyikein.blogspot.com/n xde keje nak wat pg2 nie...so..mari kawan2...register unt dpt handbag free :bofu_48:

---> http://www.handbagplanet.com


Handbag Planet is almost here. To celebrate the October 15, 2008 launch, we are giving away a free handbag every hour for 24 hours on the day of the launch. Our high fashion, trendy handbags are inspired by popular designer brands and priced between $30 and $80.

Wednesday, October 8, 2008

napelah ditakdirkan dpt student mcm..

0 comments
ya ALLAH...
kuatkanlah aku dlm hadapi dugaan sebagai pengajar
kuatkanlah semangat aku untuk mengajar


adoi...payah betullah dpt stdnt x phm bahasa nie...kalu sesapa dah baca post pasal bdk yg nak 'tackle' tu...post nie pun pasal dia...

hari nie dah ar..happy jer nak mulakan keje..n hari nie kelas cuma satu jer...cuma kelas student x brp nak betul tu...h:bofu_20:uhuhu...so dlm hati nie dah bertekad..mls nak ingat yg lps2...tp, tup2 td dia wat giler blk...ada ke dia nak ki** aku?????:bofu_47: nasib masa tu dah abs waktu kelas...ada cctv dlm kelas pun...x mkn saman jgk!!!!geram aku!!!!adoi!!penat marah nie...oklah..saje nak lepaskan geram....:bofu_33: till then....:minimo_13:

di ambang peperiksaan

0 comments
title mcm menakutkan jer...tp sbnrnya x pun..sbb bkn wan yg peksa..tp stdnt.. :minimo_16:ni pun baru abis kelas CF n CABF....hari nie x ngajar pun..:minimo_38:cuma wat revision...part2 mana yg diorg x phm..n bg sikit hint unt diaorg study...:minimo_40:bila dah jd lect n dah mula buat kertas soalan nie..barulah rasa...adoi...penat gak lecturer kita menyediakan soalan...:bofu_44: hope all my student can answer my quet!i think it so easy :bofu_36: oklah...till then GOOD LUCK sapa2 yang bakal menghadapi peperiksaan :minimo_41:


p/s : kalu sapa2 yang jd anak murid wan..sgt untung..kalu nak tau knp...meh sini wan ajar..barulah korang tau knp...:minimo_37:
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template