Free Image Hosting

Sunday, February 15, 2009

setelah.....

Assalamualaikum 'n' Salam Sejahtera semua... :)
akhirnya blog nie diupdate jgk....
setelah mood berblogging nie kembali
setelah dah dibebel oleh CIK QUIYAH selama 1jam 1/2 di telefon(smbl mengumpat org!!!hehehe)
setelah merasakan diri agak sudah stabil di IPOH
setelah merasakan ada cerita yang perlu diceritakan.....
mcm2 lglah..semuanya kerana SETELAH...heheeheheh

firstly..wan nak kasik tau semua orang satu berita gumbira...gumbirakah??wan dpt jgk jawatan dari salah satu intervew yg wan dah g last year means 2 bln lepas....heheheh.. ALHAMDULILLAH seronok sesgt...walaupun jwtnnya sekadar penolong...its ok...past a year..kita tkr jwtn tu jd pegawai...heheheh kita masuk je dulu gomen..so skrg wan kena tggu surat dr JPA...sabar2

ok...ke berita seterusnya...heheheheh..4 ur info wan dah masuk 2 weeks mengajar jd cikgu GSTT..it means..2 minggu jgklah wan tlh memberhentikan khidmat wan sbg Pensyarah IT di sebuah kolej swasta di ibu kota..wah! skema.yarks!wan kasik notis 24hours kat kolej...terpaksa..ini kerana unt meningkatkan lg mutu hidup n mutu gaji!!!hehehehe... selasa 03/02/2009 merupakan tarikh last wan ada kat kl...n terkejut org2 kolej terutama management yg wan nak berhenti..bygkan wan siap bwk mr fiance yg baru jer smpi dr kelantan ke kolej semata2 x nak kasik diorg bising2 wan kasik notis 24hours...hehehe gilos..tp nsblah mr fiance x kisah...so...wan dgn beraninya g jmpa ngan ketua jabatan....hahahaha terkejut beruk dia...masa wan ada kerek gilos..bila wan benti baru wan itu..wan ini...past jmpa dia...wan kena tggu about 1/2hrs sbb boss ada hal...dlm area 11.30pg wan g masuk bilik boss kasik surat...dia mcm x kisah..walaupun wan tau dlm hati mcm nak merayu2 jgn wan pg...hahahah...riak.. astaghfirullahalazim....masa 2 jgk dia wish wan leh dtg nxt weeknya ke kolej unt evaluation dr MQA...tp wan x dpt...coz sekolah x kasik...lgpun wan mmg x nak dtg....hahahaha....gaji for jan..burn!wah gitu....tp xpe..janji wan lepas dr cengkaman kolej...hahahaha ada tgn kah nak cengkam2?student pulak x yah ckplah....ada yg tanya kenapa benti...kenapa x nak keje sini...kena itu,kenapa ini....tp wan wat donno jer...n just say goodbye...:D

ok ttp pasal kolej...past 2...wan g media prima amik adik wan kat sana kami g the curve unt terminate my FF...huhuhu..cuak gak nak terminate nie...sbb member wan si zaza ni kata kena byr sum amout kalu nak terminate...so dgn hati yg dup-dap-dup-dap wan g ff ngan adik n mr fiance...yg nak jd citernya...wan terlupa yg wan freeze in that month so bila slide xleh masuk...bila slide xleh masuk.byk kali cuba..tup2 recept kata..awak freeze kan????hehhee masa tu baru wan terperasan...so wan masuklah ikut pintu yg disediakan...after 5min zam pun sampai...wan pun meluahkanlah hasrat untuk terminate...zam nmpk mcm a bit terkojut...tp nak wat camner..ipoh xde ff..kalu ada wan on jer....:D so dia pun check wan punya status n all that...dia ckp kalu nak terminate skrg kena byr...so dia dah give me a brilliant idea...hahahaha..so stlh di berikan idea yg sgt hebat itu,dgn rasminya wan tidak menjadi ahli ff lg....hahahahaha....so simple..thx zam!n mlm 2 jgk wan n mr fiance blk ke ipoh dgn jayanya....nsb bwk dia..leh gak jd tkg angkut beg...heheheh

ok...skrg nie nak citer kehidupan bila dah berpindah semula kekmpg halaman... IPOH,PERAK DARUL RIDZUAN....wah perasaan adalah sgt best..almaklumlah..dah nak kawin nie..mcm2 nak kena prepare..so peluang ada kat ipoh nie x disia2kan begitu saja...:) HARI RABU 04/02/2009 bermulalah wan menjadi cikgu GSTT kat Sek.Men.Jenis Kebangsaan Perempuan Perak (PGS).. wah!sekolah cina....mula2 sgt menarik..tp bila tgk bebdknya..ya Allah...perangai...adoi!rasa nak tempeleng sensorang...hehehehe....tp sabar2....kantinnya usah ckplah...x lalu den nak memakan mknannya...1 je gerai melayu..yg lain....lu pikir ar sendiri....so setakat nie wan dah diberikan tugasan untuk mengajar pendidikan moral dan geografi tingkatan 1...selain tu wan turut menjadi cikgu IT kat sekolah tu n menjadi guru KRS...hahahahaha...kadet remaja sekolah...x bleh blah! wat masa nie semuanya best...alhamdulilah....

dlm wan dok seronok nak mengajar bebdk sekolah....tetiba wan dpt pulak tawaran lain....hehehe tawaran keje ngan gomen!best2..alhamdulillah...akhirnya dapat gak wan jwtn dr salah satu yg g interview ari tu.....mcm dah citer je kat atas td??tp xpe..gumbira punya pasal..kita repeat..hehhee..nie dia jwtnnya...so wan skrg tggu surat..n nie merupakan keje last wan...xmo dah skip2...insyallah...hehehe..

about wed preparation...alhamdulillah..almost done...cuma tggl nak beli goddie,wat kad n tempah baju akad jer...yg lain...insyallah settle...tema???nanti akan diberitahu kemudian...so to all my fwens wait 4 my invi card.. :)

***pada sesiapa yg mengetag wan...nanti wan akan jwp dgn sedaya upayanya tag anda... :)

ok..smpi sini dulu..nak siap2 g sekolah...hehehehe

10 comments:

  1. wahhh..
    akhirnya... :)
    dpt gak keje gomen..tahniah!
    tu la org kata kan, org nak kawen ni murah rezeki..
    tengok, mencurah2 rezeki datang..gstt, then dpt pulak pptm..

    p/s: tetiba rasa tak sabar gak nak kawen..ecececeh.. :p berangan tak sudah

    ReplyDelete
  2. k.wan... nak tanya bout wedding ni. akak dah setel pasal borg x?

    ReplyDelete
  3. hhuhuhu..weh kene highlight ke bab umpat org tu? kuikuikuik...tak baik..

    ReplyDelete
  4. aloo my fren...congrat ya..akhirnya..dapat gak masuk govment ek..kalo dapat kat putrajaya lagi best la...hahhaha

    ReplyDelete
  5. izaaish...maybe kot..:D so apa lg...jom kawin!!!hahaha

    honeyblum lg...huhuhuhu..mls nak isi...x isi boleh x? :P

    quyahala..sekali sekala...

    ayuhahah..kalu kat putrajaya..hancur ar putrajaya 2..:P

    ReplyDelete
  6. tahniah sekali lagi jid.. semoga sukses selalu..doakan aku yer..doa la ape2 yg patut cam dapat zuriat dengan segera ke..kui kui..

    ReplyDelete
  7. mieza: thx...insyallah..ada rezekinya nanti tu

    ReplyDelete
  8. hehhee.. boleh2... akak xyah isi, fiance akak isikan.. akak.. nnt jgn lupe kad..

    ReplyDelete
  9. honey: hehehehe..betul!betul!betul!insyallah x lupa...kad baru nak tempah..hehehe

    ReplyDelete
  10. hehhee... honey xberani nak tempah lagi.. xsettle lagi pasal borg..

    ReplyDelete

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template