Free Image Hosting

Sunday, March 22, 2009

balik kampung

the previous post wan ada citer nak blk kmpg ke kedah....so sabtu lps xdelah lps sgt..baru je 2 hari.. :D wan,mak,ayah n adik yg kecik sekali dah pulang ke kmpg untuk menguruskan perkara2 yg berkaitan dgn majlis yg bakal menjelang x lama lg!!arghhhh tensen2...so sabtu dlm are kul 1 wan n family keluar dr umah pg sggh dulu kenduri kawin anak member my dad...lps mkn agak2 mcm mengalas perut...kami sekeluarga gerak ke kedah dgn hati yg gumbira....sbb kenyang..hehehe... alhamdulillah perjalanan ke kedah berjalan dgn baik..dlm 2jam-2 jam suku wan dah smpi di gurun...sbnrnya nak g alor setar..tp disbbkan ayah rindu nak mkn ais kacang pak husin..so sggh dulu...perrrgghhhh mmg sedap gilos!wan x pernah abis kalu minm ais kacang..tp kali nie licin..hehehee..past minum..sggh jap kat umah member ayah..smbg tot-tet-tot-tet bunyi smbg.. hahahaha..kami pun bertolak ke alor setar...smpi pun dah nak mlm...jd xde apa aktiviti yg menarik..cuma ayah biasalah dah blk kmpg dia..dia jln meratalah...kami kat umah berbincang pasal warna+konsep hantaran mcmana...hehehe aman tanpa gangguan beliau..selain tu kami bincang brp doorgift yg nak beli etc...then tpt selesai jer perbincangan tu...ayah pun blk!!!!hahahaha...selamat...then apa lg...zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

esknya...ahad 22hbMac wan g ssf deco butterworth unt beli doorgift n barang2 unt buat gubahan.. wan pg beli disana bukannya apa..sbb kakak sepupu,dia menjadi ahli untuk ssf deco so dpt diskaun until 45% each item..sgtlah best!!!!yg mahal boleh jd murah..yg murah apatah lg...:D so bila smpi je kat ssf..ayah suh kami berempat g dulu masuk..dia nak carik parking...yey!kami apa lg..best giler...naik tgkt 4..then trn tgkt 3-1 best giler...turun2 tgkt satu nmpk ayah tgh tgk2 jam2 dinding yg berunsur entik dgn penuh minat...btw dia mmg suka benda2 pelik...heheheh...so kami ingat dia x kisahlah kami nak beli apa...stlh puas wat survey secara rmbg..kami pun naik semula ke tgkt atas unt tgk barang....smpi kat atas rupa2nya ayah wan ikut..ces!penguatkuasa pemantauan ikut!!hahaha... so pilih punya plih....adalah sikit ketidak puasan hati mula2....:D tp...tiba2...ayah wan tunjuk sesuatu..dia kata cntk..n wan pun berkenan nak wat sbg doorgift tetamu...so terus je rembat ayah wan mmg kalu dia suka...dia x kisah punya kalu benda tu x cukup..hahaha siap tempah lg nanti dtg amik lain bila dah smpi....so skrg nie doorgift unt tetamu n family mrFiance dah settle..hip-hip hoooreeeyyyy!!!! so skrg nie kira part doorgift n gubahan hantaran dah settle.....nasib bwk kakak sepupu tu sekali..mmg jatuh murah gileeeerrrr brg2 kat situ... maksu wan sblh mak pun sponsor unt letak sesuatu dlm doorgift tu.. ;) unt bebdk...lain sikit...hehehehe...

selesai kami kat ssf deco,kami g mkn mee udang sg.dua...sgt sedap ok!udang sikit punya byk.... mak wan suka smpi order lg satu..tetiba...jeng2..smpi jer mee udang tu kat meja..mak wan pggl pekerja kat situ..tny nape udang ada satu jer?sdgkan kalu sblm nie each plate ada 4 ekor...kah2..rupaa2nya ayah wan silap order..dia order mee rebus!pttlah sekor jer...ahahahaha wan smpi skrg dok gelakkan mak aish!jht betul!past makan g beli ikan masin unt my future MIL...dia suka sgt mkn ikan masin kat sana..aish!ssh wan mcm ne..dahlah wan x mkn ikan masin... huhuhuh...past tu blk umah...zzzzzzzzzzzz penat gilos!tpt jam 6.30ptg bertolak blk ke ipoh...tp x blk terus...coz sggh umah maksu kat serdang..masa nielah tetiba maksu wan lps tgk brg yg kami beli tu..terus dia kata nak sponsor something...heheheh..thx maksu..lap u! then around 10pm bertolak blk ipoh....

tgh syok kat highway..tetiba mak nak sggh R&R so sggh jap....n kuar2 je R&R mak wn ckp 'tayar t'cbut!' ayah wan pun immediately perlahankan kereta..nsb kereta kat blkg x laju..... rupa2nya... tyr lori tercabut!gila kentanggggg nsb x kena kereta kami..kalu x....aish!x tahulah....melantun2 tayar lori tu...bygkan betapa besarnya tayar lori!!!!aish!xmo ingat,xmo ingat...tp alhamdulillah kami dah selamat smpi dgn selamat...n dptlah wan update serba sedikit pasal blk kmpg nie...

p/s 1 :masa kat ssf deco, kedai kad kahwin call kata kad dah siap...so kawan2 tggu jemputan dari saya sekeluarga..:)
p/s 2 : masa tgh mkn mee udang...kakak yg bridal send mms kain unt baju wan!x puas hati sbb bkn warna yg wan nak...tp dia cari lain n dpt!yey!
p/s 3 : esk wan akan bertolak ke KL dgn menaiki bus konsurtium dr ipoh unt melaporkan diri di putrajaya at the next day...

::dua lg list yg telah berjaya disettlekan doorgifts n gubahan hntrn

0 comments:

Post a Comment

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template