Free Image Hosting

Sunday, April 26, 2009

weekend.. :)

Salam n slmt sejahtera to the viewers and readers…hari ni wan saja je nak kongsi cerita weekend wan baru2 nie..minggu nie..wan x dok lepak putrajaya dah…cukuplah last weekend dok terperuk dalam rumah sewa nie…ok mari kita smbg citer pasal hujung minggu yang amat memenatkan ini.. :P wan blk ke KL hari jumaat mlm…mcm jauh jer KL tu..hehehe…smpi jer umah makcik,xde sapa kat umah…makcik tido umah opah,makjang tido umah kwn dia n adik pulak dia kena wat editing unt topic nasi lemak kopi o dia keesokkan harinya (sabtu)..so berseorganlah mlm tu…hahaha nsb baik x pkr yg bkn2 masa nak tido tu…tp bkk jgklah lampu bilik tu smpi ke pg…hehehe…keesokkan harinya my sis blk around 11am dia ajak g masjid india nak beli barang…so wan apa lg..kebetulan wan pun nak g membeli barang2 yg x ckp lagi unt my majlis..waaaa lg 1 minggu…so glah wan, my sis n kwn wan yg keje sekali dkt putrajaya nie n bakal2 adik ipar dia ke masjid jamek naik tren..smpi jer masjid jamek cuaca mmg hot giler…rasa nak tercabut kapla!so smpi2…terus menapak masuk dlm2 kedai dgn harapan sejuklah…tp lg panas sbb rmi org yg turut berjalan ikut laluan kedai tu….so we decided pg sogo..masuk sogo…ingatkan nak g sogo last2 sbb nak beli brg dulu kat jln TAR tu..tp disbbkan panas..g lah masuk sogo…sekali….SOGO SALE!!!! Mmg hebat kau sogo..tau jer wan dah gaji..huhuhu..apa lg…shopping!!!!hahahaha…tp malangnya wan xlah shopping sakan sgt kat sogo sbb kasut yg wan nak tu xde saiz!!!ada smpi saiz 7 jer..mana muat!!!wan perlukan kasut saiz 9!!!!!!adik wan n member jer yg membeli belah bg nak rak!wan beli barang2 beauty care jer..isk!nak kawin kena jg kecantikan lah bkn?hahahah..ok stop the crap! Then dlm kul 4 kami kuar dr sogo!unt menghabiskan duit di jln TAR…ha kat sini baru wan shopping sakan..sbb apa yg wan nak sbnrnya ada kat sini…hahahah..wan beli ribbon unt lolypop, unt door gift…x ckp lg ribbon sblm nie…wawawa…then wan beli tudung…hahaha..disbbkan terlampau murah..wan rembat jer tudung2 tu..ntah ada x baju warna tu wan pun x pasti hahahahaha….then tetiba mata wan terpandang sebuah kedai!jeng2..biar betul..xkan baju 4 meter RM10!wth!!!!apa lg…wan n rombongan..hehehe..g serang itu kedai…tny tn kedai..betul ke kain tu RM10??dia kata..iyerlah…knp?x percaya???hahahaha…kami pun tgk kualiti kain…hurm..kualiti dia baik…wan test tarik2 dgn kuat sekali tp x koyak…hahaha…apa lg rembatlah satu pasang….then lps tu ada lglah yg dibeli…x tentu arah dibuatnya bila dah berada di jln TAR..kebtln hari tu (sabtu) ada pasar mlm jln TAR…ya ALLAH tuhan jer yg tahu…kaki dah naik kejang kejung!selalunya org sakit kaki tang betis bila berjalan byk..tp wan nie kat peha pulak…hahahaha sgt pelik penyakit wan sejak2 hari menjelang perkahwinan nie…:P lps rasa dah terlampau penat smpi x ketahuan nak beli apa lg…kami pun blk…smpi2 jer kat tren masjid jamek nak beli tiket unt blk ke umah makcik…kami rasa pelik sbb rmi pulak makhluk kat masjid jamek pada hari tersebut (sabtu)…pikir punya pikir..dah lah semua baju merah…rupa2nya mlm tu ada perlawanan FA last ant Kelantan dgn Selangor… ya ALLAH ramai giler makhluk2 dr sebuah negeri tu nak g ke bukit jalil..dahlah nek tren yg sama…wawaawawa panas giler dlm tren…dahlah diaorg nie x gheti dok diam! Geram betul..wan ni sbnrnya x sokong sgt mana2 negeri main bola nie coz x suka..tp padan muka diarog kalah!!!hahaha phm2 jelah makhluk mana yg ada dlm tren td..hehehe dahlah sengal giler..perangai entah apa2…mintak maaf kalu ada yg terasa..tp nie luahan jer…wan pun ada family kat negeri tersebut…senyum sikit :)…ok…ckp!cerita hari ahad pulak…

Actually,kononnya hari ahad nak rest jerk at umah makcik…dahlah dok sensorang lg…smlm lps jln2 dgn adik..tetiba dia dpt call kena g media prima ada keje nak kena buat..so smlm tdo sorang lg…wawawa..sadis betul!so pg2 bgn ahad tu..wan pun membuat keptsn nak g PWTC unt book fair 2009! Wah!sgt best!!!!mcm2 buku ada..n kopak jgklah wan…wan smpi PWTC dlm jam 10pg..baru bukak pun dah rmi org..huhuhu…so terus jer g stp booth yg ada…semua buku best!!!!wan nie kalu jmpa buku mcm jmpa emas bak kata kwn wan..hahahaha..mmg btl pun!!!rasa mcm nak beli semua buku yg ada…boleh dikatakan stp booth yg wan g semua wan nak beli….hahahaha..kecuali yg jual buku budak2 n buku2 sekolah menengah…hahhaha xdelah wan nak membeli..:P 1st buku yg wan beli 2 buah novel dengan harga RM32 shj!!!!!waaaaaa…..best2..past 2 jln2 lg…g creative corner…rembat lg 1 novel ada 20% diskaun!!!…then g telaga biru rembat satu buku pasal perkahwinan..cewahhh dkt2 nak kawin nie..mcm2 wan nie ek…hehehehe..pastu beli lg dan beli lg….hahahaha..last sekali wan g singgah booth al-hidayah…situ wan beli 2 lg buku…”cinta yusuf dan zulaikha” & “ketika cinta berbuah surga”…kebetulan masa wan beli tu…penulis buku “ketika cinta berbuah surga” dan merangkap penulis novel “ayat2 cinta” ada kat situ!!!!waaaa apa lg…autograph pleaseeee…:) dlm gambo xdelah hensem..luar kok bersih muka kamu….hahaha ckp indon sikit…lps jer membeli buku2 dan merasakan budget unt membeli buku telah over..wan pun melangkah keluar dr PWTC menuju ke tren PWTC unt g ke sogo!!!!hahahaha..smlm x puas g sogo…sbb kuar reramai..so wan sorang2 hari nie..wan g lah sogo lg sekali…dgn harapan kasut smlm ada saiz..gila obses aku nie…hahahah…pg lg sekali still xde saiz..apa kau ingat org kedai kasut tu nak wat special saiz unt ko…frust terus…then terus g beli barang2 lain….huhuhu…dlm jam 1 wan pun blk umah makcik…time nie adik dah ada kat umah…so bestlah sikit…. Dlm jam 8.30 mlm wan g bukit jalil jmpa member sbb member nak hntr blk putrajaya…so hari nie wan ada kat putrajaya menyambung kerja yg x sudah2!!!ok..till now…bye2

8 comments:

  1. WAWAWAWAAWW...TERASANYAAAAAA..TAKPER YTAKPER...

    ReplyDelete
  2. apiz : jgn ar mcm 2...mcm wan ckp wan mintak maaf kalu ada yg terasa..ala..famili wan pun ada kat negeri tu apa...senyum sikit :)

    ReplyDelete
  3. apiz :alalala..majuklah pulak!!!mana warna??kata nak kasik tau

    ReplyDelete
  4. nnti bukunya kat umah..bising eh kat blog ni..asik melalak ajer...nak tutup xleh..."jangan kau bimbang sayang lah.."
    adus sejak bila kena bagi id work nak htr komen ni..bt

    ReplyDelete

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template