Free Image Hosting

Tuesday, October 27, 2009

Berita sedih di bulan syawal….


Hurm….cerita nie dah lama dah…about a month ago…rasanya baru jer berlaku…sbnrnya wan rasa bersalah jgk pasal kejadian nie..sbnrnya mlm sblm kejadian…my fil n mil ada ajak pg rumah terbuka famili sblh en.Hubby..tp wan x ikut…sbb dah janji dgn famili wan nak g tgk wayang…citer momok yg x best tu…wawawa…n on the nxt day..jumaat 25hb092009 mak wan buat open house…n sblh ptg wan nak g open house umah kwn wan…on that day…tpt jam 4.30 my mil tpon kata my fil ada kat emergency room hospital ipoh…masa tu wan ada luar ipoh…tp still dlm perak…bila dpt call tu wan singgah kejap jer umah kawan n terus decide balik…tp…masa otw balik tu mak wan call kata my fil dah xde….wawawa sgt rasa bersalah sbb x smpt nak blk masa dpt tau my fil ada kat er…apa lg…kwn wan drive lelaju hntr wan blk umah..n smpi umah wan terus pg umah in law….masa tu jenazah my fil x smpi lg…n masa tu jgk wan dpt tau en.Hubby otw blk ipoh dari kelantan…dia drive sensorang…sgt2lah risau masa tu…tp masa tu en.hubby x tau lg apa yg berlaku…Cuma dia tau yg my fil sakit…then bila dia dah smpi area jusco ipoh..wan call dia suh singgah umah wan dulu…yelah…masa tu dia x tau lg pasal hal nie…then masa wan smpi umah wan…dia gumbira jer…alhamdulillah dia slmt smpi..then lps dia habis mkn semua..baru pakcik wan bg tau pasal hal my fil….masa tu wan sedih sgt2 tgk en.hubby…1st time wan tgk dia menangis…n lps en.hubby settle2 mandi…terus kami pg ke rumah en.Hubby ….masa tu dah ramai orang…n alhamdulillah…3 hari kenduri tahlil…3 hari jgklah wan dpt membantu sbg seorg menantu… n my fil telah selamat dikebumikan lebih kurang pada jam 1 26hb092009 di tanah pengebumian di kawasan simpang pulai ipoh….alhamdulillah wan dpt menjadi menantu abah selama 4 bulan nie…n alhamdulillah my in law semua dah ok... :)

Itu 1st citer sedih..n citer sedih kedua pasal my grandma!!opah wan pun telah meninggalkan dunia nie pada 04hb102009 sbb sakit tua…wan sedih sgt2..sbb opah wan nielah jaga wan masa kecik…wan sgt2 rapat dgn dia…n opah wan tlh selamat di kebumikan dalam jam 1.30 04hb102009 di tanah perkuburan alam damai cheras….AL FATIHAH KEPADA KEDUA2 MEREKA…

P/S:MASA 26HB092009 ADALAH MAJLIS KENDURI QUIYAH n HASRUL….sorry x dpt attend ur wedding…tp ur weds mmg sempoi….heehehhe


.::LOVE is in the air::.

0 comments:

Post a Comment

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template