Free Image Hosting

Friday, February 27, 2009

sukan sekolah

0 comments
hari nie sukan sekolah tempat wan bertugas sbg GSTT skrg nie...quite menarik..tp x happening sgt..sbb bebdk nie mcm x bg komitmen sepenuhnya unt sukan nie...majlis bermula dgn perbarisan masuk pasukan2 rumah n unit beruniform ke padang x smpi beberp minit dah ada bebrp org pengsan..talak kuat ini budak2...:P nway..hari nie wan ditugaskan unt jd penjaga masa unt pemenang tempat pertama...riuh rendah gaklah booth penjaga masa..coz stp cikgu umah menjerit umah mereka kasik sokongan..budak2???senyap!mcm singapura dilanggar todak!!!wakakaka...tp wan sorang jer senyap..sbb wan sorang jer cikgu umah kuning yg ditgskan kan jg masa..so jglah masa dgn penuh berhemat!n kptsn keseluruhan RUMAH KUNING MENANG!yippe!!!!hahaha..padan muka umah biru,hijau n merah...;) lps semua tu,acara penutupan hari sukan adalah acara guru2...apa lg...menyorok!!!!x nak msk...hahaha nsb wan baik sbb guru2 umah kuning semua dah cukup unt penyertaan....n past settle semua...kita makan dulu...hahahaha...2 jelah liputan hari sukan sekolah SMJK PEREMPUAN PERAK.....:P

p/s:esok g umah pegawai nikah,cerai n rujuksettle pasal borang kawin ;)
HIV -done!!!

Tuesday, February 24, 2009

sesaje

0 comments
salam...hehehe..saje je nak update sikit about wed preparation...hari nie mak wan cuti coz adik wan yg keje kat media prima tu demand nak mkn mcm2 sbb dia blk cuti tis week so mak pun cutilah masak unt dia..since mak wan cuti..wan amik kesempatan nie g tempah baju akad!yes..finally tempah jgk..hahaha..thx to quiyah coz membebel kat wan semlm..hahahaha..what friends for rite??nway...update later...bye2

Sunday, February 22, 2009

tie the knot!

6 comments
wah!dah dkt!!!!takut2!!!warna tema x tau lagi nie!!!!adoi!!!nway semua doakan preparation wan berjalan dgn lancar ye..:D...

Friday, February 20, 2009

rona roni makaroni

1 comments
argh!!!tension betul bila tgk citer melayu tensen tgk jgk apa kes???:P nway..ending dia quite menarik...nsb ada jgk endingnya walaupun mcm apa jerk..mula2 td ingatkan tergantung mcm citer sindarela tu....last nsb x sama..kalu sama td..aish!:D nway..bront..u mmg superb!suker sgt...2 jelah nak citer...ekekeke..xde citer yg menarik..'bout my wed preparation pun..xde apa sgt....huhuhu..ntahlah..feel relax lg...hahaha...kalu org lain mesti dah menggelabah...wan nie leh dikatakan relax jer walaupun sbnrnya dah menggelaba..macho2..hahahaha...dah ar warna pun x pilih lg...adalah jgk warna yg berkenan..tp tgklah..wan nie last minute person...:P any update pasal wed preparation wan akan kasik tau kat blog nie....kalu rajin..hahaha..till now...bye2...muax!

p/s:to mr.Fiance..padan muka xleh balik cuti minggu nie..i still leh g jejln without you!:P

Monday, February 16, 2009

Nuru @ Nurul???

2 comments
entry saje suke2..
sepjg wan idup nie..ingatkan wan akan jmpa sorang jer org yg nama depan dia nuru..rupa2nya kat sekolah nie pun ada cikgu gstt nama dia nuru...so to NOYU member uthm..wan dah jmpa dah org yg sama nama dgn U.. :) n wan pun terpggl dia noyu..:P sorry ar dah biasa
-end-

Sunday, February 15, 2009

menjawap tag yang PERTAMA

1 comments
setelah sekian lama wan x menjawap tag...tag pun dah berabuk dah...hehehe..so hari nie wan jwp tag yg pertama..bkn pertama kali dpt..tp tag yg pertama wan akan jwp setelah sekian lama x mengupdate blog...hehehe..ini tag dr kak izra a.k.a en.azizul azhar wife!

Rules:

  1. Link to the person that tagged you.
  2. Post the rules in your blog.
  3. Share 6 important things/habits/quirks about yourself.
  4. Tag 6 random people at the end of your post by linking to their blogs.
  5. Let each person know they have been tagged by leaving a comment on their website.
  6. Reply to me when you’re finish.

Jawapanya adalah seperti berikut:

  1. Suka membaca novel..kalau setakat 2-3 novel seminggu tu x heran..hehehehe nmpk sgt xde keje lain..:P
  2. Suka mengadap komputer lelama...padahal xdelah byk sgt keje yg nak dibuat...
  3. Merupakan seorg yang sgtlah....teliti...means...bila wat sesuatu mesti ada catatan..
  4. Sekarang mood tersgtlah happy nak menunggu tarikh 08/05/2009...lmbt betul!
  5. Membaca blog kengkawan....sgt suka...
  6. Addicted to mr.Fiance...
the person i wanna to tag :
  1. Zaimun
  2. Ina
  3. Cinoi
  4. aisyah
  5. mieza

setelah.....

10 comments
Assalamualaikum 'n' Salam Sejahtera semua... :)
akhirnya blog nie diupdate jgk....
setelah mood berblogging nie kembali
setelah dah dibebel oleh CIK QUIYAH selama 1jam 1/2 di telefon(smbl mengumpat org!!!hehehe)
setelah merasakan diri agak sudah stabil di IPOH
setelah merasakan ada cerita yang perlu diceritakan.....
mcm2 lglah..semuanya kerana SETELAH...heheeheheh

firstly..wan nak kasik tau semua orang satu berita gumbira...gumbirakah??wan dpt jgk jawatan dari salah satu intervew yg wan dah g last year means 2 bln lepas....heheheh.. ALHAMDULILLAH seronok sesgt...walaupun jwtnnya sekadar penolong...its ok...past a year..kita tkr jwtn tu jd pegawai...heheheh kita masuk je dulu gomen..so skrg wan kena tggu surat dr JPA...sabar2

ok...ke berita seterusnya...heheheheh..4 ur info wan dah masuk 2 weeks mengajar jd cikgu GSTT..it means..2 minggu jgklah wan tlh memberhentikan khidmat wan sbg Pensyarah IT di sebuah kolej swasta di ibu kota..wah! skema.yarks!wan kasik notis 24hours kat kolej...terpaksa..ini kerana unt meningkatkan lg mutu hidup n mutu gaji!!!hehehehe... selasa 03/02/2009 merupakan tarikh last wan ada kat kl...n terkejut org2 kolej terutama management yg wan nak berhenti..bygkan wan siap bwk mr fiance yg baru jer smpi dr kelantan ke kolej semata2 x nak kasik diorg bising2 wan kasik notis 24hours...hehehe gilos..tp nsblah mr fiance x kisah...so...wan dgn beraninya g jmpa ngan ketua jabatan....hahahaha terkejut beruk dia...masa wan ada kerek gilos..bila wan benti baru wan itu..wan ini...past jmpa dia...wan kena tggu about 1/2hrs sbb boss ada hal...dlm area 11.30pg wan g masuk bilik boss kasik surat...dia mcm x kisah..walaupun wan tau dlm hati mcm nak merayu2 jgn wan pg...hahahah...riak.. astaghfirullahalazim....masa 2 jgk dia wish wan leh dtg nxt weeknya ke kolej unt evaluation dr MQA...tp wan x dpt...coz sekolah x kasik...lgpun wan mmg x nak dtg....hahahaha....gaji for jan..burn!wah gitu....tp xpe..janji wan lepas dr cengkaman kolej...hahahaha ada tgn kah nak cengkam2?student pulak x yah ckplah....ada yg tanya kenapa benti...kenapa x nak keje sini...kena itu,kenapa ini....tp wan wat donno jer...n just say goodbye...:D

ok ttp pasal kolej...past 2...wan g media prima amik adik wan kat sana kami g the curve unt terminate my FF...huhuhu..cuak gak nak terminate nie...sbb member wan si zaza ni kata kena byr sum amout kalu nak terminate...so dgn hati yg dup-dap-dup-dap wan g ff ngan adik n mr fiance...yg nak jd citernya...wan terlupa yg wan freeze in that month so bila slide xleh masuk...bila slide xleh masuk.byk kali cuba..tup2 recept kata..awak freeze kan????hehhee masa tu baru wan terperasan...so wan masuklah ikut pintu yg disediakan...after 5min zam pun sampai...wan pun meluahkanlah hasrat untuk terminate...zam nmpk mcm a bit terkojut...tp nak wat camner..ipoh xde ff..kalu ada wan on jer....:D so dia pun check wan punya status n all that...dia ckp kalu nak terminate skrg kena byr...so dia dah give me a brilliant idea...hahahaha..so stlh di berikan idea yg sgt hebat itu,dgn rasminya wan tidak menjadi ahli ff lg....hahahahaha....so simple..thx zam!n mlm 2 jgk wan n mr fiance blk ke ipoh dgn jayanya....nsb bwk dia..leh gak jd tkg angkut beg...heheheh

ok...skrg nie nak citer kehidupan bila dah berpindah semula kekmpg halaman... IPOH,PERAK DARUL RIDZUAN....wah perasaan adalah sgt best..almaklumlah..dah nak kawin nie..mcm2 nak kena prepare..so peluang ada kat ipoh nie x disia2kan begitu saja...:) HARI RABU 04/02/2009 bermulalah wan menjadi cikgu GSTT kat Sek.Men.Jenis Kebangsaan Perempuan Perak (PGS).. wah!sekolah cina....mula2 sgt menarik..tp bila tgk bebdknya..ya Allah...perangai...adoi!rasa nak tempeleng sensorang...hehehehe....tp sabar2....kantinnya usah ckplah...x lalu den nak memakan mknannya...1 je gerai melayu..yg lain....lu pikir ar sendiri....so setakat nie wan dah diberikan tugasan untuk mengajar pendidikan moral dan geografi tingkatan 1...selain tu wan turut menjadi cikgu IT kat sekolah tu n menjadi guru KRS...hahahahaha...kadet remaja sekolah...x bleh blah! wat masa nie semuanya best...alhamdulilah....

dlm wan dok seronok nak mengajar bebdk sekolah....tetiba wan dpt pulak tawaran lain....hehehe tawaran keje ngan gomen!best2..alhamdulillah...akhirnya dapat gak wan jwtn dr salah satu yg g interview ari tu.....mcm dah citer je kat atas td??tp xpe..gumbira punya pasal..kita repeat..hehhee..nie dia jwtnnya...so wan skrg tggu surat..n nie merupakan keje last wan...xmo dah skip2...insyallah...hehehe..

about wed preparation...alhamdulillah..almost done...cuma tggl nak beli goddie,wat kad n tempah baju akad jer...yg lain...insyallah settle...tema???nanti akan diberitahu kemudian...so to all my fwens wait 4 my invi card.. :)

***pada sesiapa yg mengetag wan...nanti wan akan jwp dgn sedaya upayanya tag anda... :)

ok..smpi sini dulu..nak siap2 g sekolah...hehehehe
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template