Free Image Hosting

Sunday, March 22, 2009

dah dekat

4 comments
wah!!!!dah dkt sgt dah nie!!!!
risau2!!!!!
-sekian terima kasih-
entry xde hala tuju...heheheh

balik kampung

0 comments
the previous post wan ada citer nak blk kmpg ke kedah....so sabtu lps xdelah lps sgt..baru je 2 hari.. :D wan,mak,ayah n adik yg kecik sekali dah pulang ke kmpg untuk menguruskan perkara2 yg berkaitan dgn majlis yg bakal menjelang x lama lg!!arghhhh tensen2...so sabtu dlm are kul 1 wan n family keluar dr umah pg sggh dulu kenduri kawin anak member my dad...lps mkn agak2 mcm mengalas perut...kami sekeluarga gerak ke kedah dgn hati yg gumbira....sbb kenyang..hehehe... alhamdulillah perjalanan ke kedah berjalan dgn baik..dlm 2jam-2 jam suku wan dah smpi di gurun...sbnrnya nak g alor setar..tp disbbkan ayah rindu nak mkn ais kacang pak husin..so sggh dulu...perrrgghhhh mmg sedap gilos!wan x pernah abis kalu minm ais kacang..tp kali nie licin..hehehee..past minum..sggh jap kat umah member ayah..smbg tot-tet-tot-tet bunyi smbg.. hahahaha..kami pun bertolak ke alor setar...smpi pun dah nak mlm...jd xde apa aktiviti yg menarik..cuma ayah biasalah dah blk kmpg dia..dia jln meratalah...kami kat umah berbincang pasal warna+konsep hantaran mcmana...hehehe aman tanpa gangguan beliau..selain tu kami bincang brp doorgift yg nak beli etc...then tpt selesai jer perbincangan tu...ayah pun blk!!!!hahahaha...selamat...then apa lg...zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

esknya...ahad 22hbMac wan g ssf deco butterworth unt beli doorgift n barang2 unt buat gubahan.. wan pg beli disana bukannya apa..sbb kakak sepupu,dia menjadi ahli untuk ssf deco so dpt diskaun until 45% each item..sgtlah best!!!!yg mahal boleh jd murah..yg murah apatah lg...:D so bila smpi je kat ssf..ayah suh kami berempat g dulu masuk..dia nak carik parking...yey!kami apa lg..best giler...naik tgkt 4..then trn tgkt 3-1 best giler...turun2 tgkt satu nmpk ayah tgh tgk2 jam2 dinding yg berunsur entik dgn penuh minat...btw dia mmg suka benda2 pelik...heheheh...so kami ingat dia x kisahlah kami nak beli apa...stlh puas wat survey secara rmbg..kami pun naik semula ke tgkt atas unt tgk barang....smpi kat atas rupa2nya ayah wan ikut..ces!penguatkuasa pemantauan ikut!!hahaha... so pilih punya plih....adalah sikit ketidak puasan hati mula2....:D tp...tiba2...ayah wan tunjuk sesuatu..dia kata cntk..n wan pun berkenan nak wat sbg doorgift tetamu...so terus je rembat ayah wan mmg kalu dia suka...dia x kisah punya kalu benda tu x cukup..hahaha siap tempah lg nanti dtg amik lain bila dah smpi....so skrg nie doorgift unt tetamu n family mrFiance dah settle..hip-hip hoooreeeyyyy!!!! so skrg nie kira part doorgift n gubahan hantaran dah settle.....nasib bwk kakak sepupu tu sekali..mmg jatuh murah gileeeerrrr brg2 kat situ... maksu wan sblh mak pun sponsor unt letak sesuatu dlm doorgift tu.. ;) unt bebdk...lain sikit...hehehehe...

selesai kami kat ssf deco,kami g mkn mee udang sg.dua...sgt sedap ok!udang sikit punya byk.... mak wan suka smpi order lg satu..tetiba...jeng2..smpi jer mee udang tu kat meja..mak wan pggl pekerja kat situ..tny nape udang ada satu jer?sdgkan kalu sblm nie each plate ada 4 ekor...kah2..rupaa2nya ayah wan silap order..dia order mee rebus!pttlah sekor jer...ahahahaha wan smpi skrg dok gelakkan mak aish!jht betul!past makan g beli ikan masin unt my future MIL...dia suka sgt mkn ikan masin kat sana..aish!ssh wan mcm ne..dahlah wan x mkn ikan masin... huhuhuh...past tu blk umah...zzzzzzzzzzzz penat gilos!tpt jam 6.30ptg bertolak blk ke ipoh...tp x blk terus...coz sggh umah maksu kat serdang..masa nielah tetiba maksu wan lps tgk brg yg kami beli tu..terus dia kata nak sponsor something...heheheh..thx maksu..lap u! then around 10pm bertolak blk ipoh....

tgh syok kat highway..tetiba mak nak sggh R&R so sggh jap....n kuar2 je R&R mak wn ckp 'tayar t'cbut!' ayah wan pun immediately perlahankan kereta..nsb kereta kat blkg x laju..... rupa2nya... tyr lori tercabut!gila kentanggggg nsb x kena kereta kami..kalu x....aish!x tahulah....melantun2 tayar lori tu...bygkan betapa besarnya tayar lori!!!!aish!xmo ingat,xmo ingat...tp alhamdulillah kami dah selamat smpi dgn selamat...n dptlah wan update serba sedikit pasal blk kmpg nie...

p/s 1 :masa kat ssf deco, kedai kad kahwin call kata kad dah siap...so kawan2 tggu jemputan dari saya sekeluarga..:)
p/s 2 : masa tgh mkn mee udang...kakak yg bridal send mms kain unt baju wan!x puas hati sbb bkn warna yg wan nak...tp dia cari lain n dpt!yey!
p/s 3 : esk wan akan bertolak ke KL dgn menaiki bus konsurtium dr ipoh unt melaporkan diri di putrajaya at the next day...

::dua lg list yg telah berjaya disettlekan doorgifts n gubahan hntrn

Friday, March 20, 2009

malam...

0 comments
entry nie sbnrnya xde kena mengena dgn tajuk di atas..hehehe...saje jer nak mengupdate blog nie smbl tgk one in a million...bila dah tgk every week rncgan nie..rasa mcm dah fallin' in love wit tomok sorry mr fiance but you still the one..ceh! suara dia dah xde sengau2..mana ilang???adakah dia dah wat operation???hahaha pemikiran yg x betul!nway smbl2 tgh tgk oiam dgn adik yg bongsu smbl tukar2 channel lain wit my dad yg baru blk dr langkawi...beli byk cokelat!!!!best giler!!mkn chumellah anak mu nie...:P my dad bg tau yg anak member dia msk af7..hahaha terkejut wan..apa lg..terus crk dlm youtube...mana satu...hahah finally jmpa...actually dia nie leh dikatakan jiran wan masa kecik2 dulu...tp dah pindah..so x brp nak kenal...nway wish u luck!!! mlm nie rasanya rasa jelah :p kena tdo awal,coz esk nak kena blk ke kmpg unt hntr hntrn unt digubah..so..update later... bye2...

The Curious Case of Benjamin Button

4 comments
ha..baru jer past abis tgk citer yg tersebut di atas...hehehe almaklumlah cuti sekolah nie..cikgu pun cuti ar sekali...hehehe walaupun dah dgn rasminya tidak menjadi cikgu hari nie...citernyer sgt menarik..i likkeee sgt handsome itu benjamin button a.k.a brad pitt....citer dia berkisarkan ttg seorg baby yg dilahirkan 'tua' n makin dia membesar dia makin 'muda' n bila dia mati dia adalah seorg baby yg sgtlah chomel!!!!:P inilah summary unt cerita ini..hahaha apa punya simple synopsisnyer..:P

Wednesday, March 18, 2009

My Wedding Checklist..

9 comments
saje jer nak kongsi....nie dia checklist yg dah siap disettlekan..n yg msh blm..huhuhu...n 'til now door gift still samar2..nak tny kengkawan..x sempat...dgn kesibukan yg melanda..nak msg2..n calling2 member pun x sempat...huhuhuh

Telah berjaya di settlekan!!!!
1. Kursus Perkahwinan
2. Test HIV
3. Borang Nikah
4. Kad Jemputan & Senarai Jemputan
5. ‘Gift’ untuk batal air semayang… ;)
6. Hantaran
7. Juruandam
8. Canopy
9. Katering
10. PA System ;)

Masih Belum…wawawawa!!!
1. Setem…(unt pos kad..hehehe)
2. Rumah untuk penginapan tetamu
3. Gubahan hantaran….(tis week wat)
4. Bunga pahar
5. Door gift
6. Photographer(dah ada…Cuma tggl nak cnfrm)

p/s:ada lg x yg tertinggal????rasa mcm dah ok...hehehe

update secara pantas

0 comments
salam semua....hari nie wan akan cuba update apa yg patut di update...since jd cikgu gstt nie sgtlah sibuk smpi x terupdate blog nie..so hari nie...wan akan cuba coret apa yg patut...

2hb Mac 2009 - 8hb Mac 2009
this week dah genap sebulan wan jd cikgu GSTT...so far so good..alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik..dengan cikgu2 n student2 semua ok...tp biasalah bebdk....mcm wan ckp kat post2 sblm nie..rasa mcm nak picit2 je budak2 tu..hehehe...nway minggu nie xde apa yg menarik..cuma minggu nie bebdk sekolah Perak Girl School (PGS) ada monthly test..so relax ar sikit...xdelah sakit otak nie nak memikirkan apa yg diajar kat bebdk nie...so my routine this whole week is jaga bebdk peksa....mcm2 perangai ada...ada satu kelas tu dpt wan jaga waktu kertas wan mengajar pendidikan moral n geografi...diaorg sikit punya kata ssh siap nak tips peksa..tp..sorry ar...xleh nak kasik ayak cikgu manyak kedekut!!! hehehe..demi masa depan... :P so minggu nie jgklah wan nak kena siap marking paper...sbb....jeng2....this 24hbMac wan kena lapor diri as a government officer kat Kementerian Kewangan hahahaa....alhamdulillah..dpt jgk wan keje ttp...nasiblah cikgu sekolah nie sporting...kalu x wan kena kasik notice a month before benti..tp alhamdulillah diaorg paham..surat pun sampai lmbt....so tis week..semak kertas jawapan peksa!!!

9hbMac 2009 - 15Mac 2009
tis whole week mmg xde hati dah nak ngajar...huhuhuhu..perasaan berkecamuk...mana xnya..hati nie dah terpaut dah pada bidang pengajaran bebdk nie..tp apakan daya...rezeki ditmpt lain..xpelah..mgkn ada hikmah disblknya...apa kerja pun..janji wat dgn ikhlas...betul x???n tis week jgk..wan dah settlekan semua pasal majlis yg akan menjelang x lama lg...aish!takut betul bila ingat masa yg dah dekat nie...huhuhu..setakat nie alhamdulillah all the preparation done!nanti wan wat checklist yg mana dah siap n yg belum siap....yg pasti borang nikah dah hantar!!!yey!

16hbMac 2009 - 22Mac 2009
minggu nie..adalah minggu last preparation wan untuk segala2nya...isnin 16hb hari tu..wan n tunang n wit my future mil g butik pengantin untuk pilih baju belah pihak lelaki...i'm not really satisfied...but his mother suke..nak wat cam noooo...so amik jelah..hehhehe..untung dpt menantu x kisah...:P yg pasti belah wan warna yg wan suka..hehehehe...n tis week jgk wan kena settlekan serba sedikit perkara2 kahwin yg tinggal coz after tis wan x tau lg bila wan free untuk menyettelkan perkara2 tersebut....

rasanya sampai sini jer kot...hehhee..nanti update lain...sbnrnya byk nak citer..tp dah lupa..coz kumpul2 nak citer...tp satu pun x ingat...hahhaa

p/s:sindrom tensen preparing for wed..:P

New Layout

0 comments
LAYOUT BARU...hahaha disebabkan lg 1m and 3w je lg hari itu akan tiba takut2.jd wajah blog pun teah dihias dengan corak penuh dgn hati yg pelbagai corak apakah??? hehehe..nway...i'm still counting..dup-dap-dup-dap...

Tuesday, March 17, 2009

tarik feel untuk update..:P

4 comments
rasa mcm xde feel nak update...byk citer sbnrnya..tp 2lah..aish..malas tlh melanda diri
tp..hari nie wan ada wat quiz personaliti..ada lah yg tepat....as a result :

Your view on yourself:
You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.
The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.
Your readiness to commit to a relationship:
You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.
The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?
p.s : Isk..x betul nie.. :P
Your views on education
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.
The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.
How do you view success:
Success in your career is not the most important thing in life. You are content with what you have and think that being with someone you love is more than spending all of your precious time just working.
What are you most afraid of:
You are afraid of having no one to rely on in times of trouble. You don't ever want to be unable to take care of yourself. Independence is important to you.
Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

Monday, March 2, 2009

Slumdog Millionaire

3 comments
what a story....sgt best citer nie..x rugi wan beli dvd cetak rompak hahaha...tp kalu beli ori pun x rugi..sbb citer nie mmg best...apek yg jual dvd nie ckp citer nie mng 8 anugerah oscar wth!mula2 x caye..then after reading 'bout the film in the news...yes!that's rite!n mmg ptt diaorg dpt anugerah mcm tu!!!citer dia dr mula smpi tamat mmg best..x ngantuk...hahaha..citer ni bkn sembarangan citer hindustan yg ada nyanyi..guling2..tetiba tukar2 baju..nie citer yg best! actually citer nie bkn citer hindustan sgt coz omputih yg buat...hahhaa cuma pelakon dia jer org dr india...so here d synopsis:
The story of Jamal Malik, an 18 year-old orphan from the slums of Mumbai, who is about to experience the biggest day of his life. With the whole nation watching, he is just one question away from winning a staggering 20 million rupees on India's "Who Wants To Be A Millionaire?" But when the show breaks for the night, police arrest him on suspicion of cheating; how could a street kid know so much? Desperate to prove his innocence, Jamal tells the story of his life in the slum where he and his brother grew up, of their adventures together on the road, of vicious encounters with local gangs, and of Latika, the girl he loved and lost. Each chapter of his story reveals the key to the answer to one of the game show's questions. Each chapter of Jamal's increasingly layered story reveals where he learned the answers to the show's seemingly impossible quizzes. But one question remains a mystery: what is this young man with no apparent desire for riches really doing on the game show? When the new day dawns and Jamal returns to answer the final question, the Inspector and sixty million viewers are about to find out. At the heart of its storytelling lies the question of how anyone comes to know the things they know about life and love.

Sunday, March 1, 2009

akhirnya

7 comments
alhamdulillah...akhirnya wan dah dpt warna tema unt majlis wan nanti...hahaha..xdelah tema sgt..tp bolehlah nak dikatakan tema..(apa yg kau merepek nie labu...) :P dah dkt 2 bln wan pusing2 pekan ipoh nie nak carik kedai yg ada pakej yg tebaik tp murah...akhirnya smlm wan dah dpt...bridal nie pernah make up kawan wan si mieza untuk majlis sanding dia...so wan pun decide nak wat kat dia..lgpun dia nak wat baju baru unt wan tanpa mengira kos pembuatan baju..harga biasa jer...best2!!!so akhirnya sgl kesukaran memikirkan warna telah berakhir...so nie list yg wan dah insyallah kira settle unt majlis
  1. pakej perkahwinan
  2. catering (khemah,meja mkn beradab,meja n kerusi tetamu,mknan pengantin)
  3. baju akad nikah (dah tempah :D)
  4. hantaran (tggl nak hntr unt gubahan jer..)

yang masih belum settle

  1. door gift
  2. borang nikah (yg penting nie boleh x siap2 lg...hehehe)
  3. kad jemputan

yang tu je kot..kalu ada apa2 lg yang wan tertinggal sila bg tau...

p/s:nanti mmg ada pelamin tp x sanding sbb my father said "like keling" whatever..mls nak lyn...hahaha..just duduk mcm kenduri kay ari tu... :)

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template