Free Image Hosting

Tuesday, April 28, 2009

MAJLIS

4 comments

Cuba tgk ticker kat atas nie…waawawa lg 1w 3d majlis itu akan berlangsung…ini bermakna lg 10hari dari hari ni…sgtlah semak perut,otak,kehidupan, penampilan and segala2nya semak…risau..menggigil satu badah…wah! Sgt takut cik wan skrg..fobia unt bertukar status dr cik kpd puan..waaaaa…dkt2 majlis nie mcm2 bermain kat kepala nie..mana xnyer..semua diserahkan bulat2 kat myFamily..mak tlg anak mak nie nervous lain mcm…isk!percaya pada family anda..mereka bisa uruskan semuanya…hehehehe.. tp smlm wan dpt berita yg sgh dukacita!sgt dukacita!aunty yg janji nak wat pelamin wan..x jd nak wat sbb dia gaduh ngan adik dia!!!wth!dia yg gaduh wan yg kena!huhuhu..nsblah akak bridal wan tu dia dpt backup… wawawawa…alhamdulillah…2lah org soh amik pakej pelamin kat dia xmo..nak gak amik kat aunty tu..padan muka wan!dush2!tumbuk sikit!soo kes pelamin dah selesai cuma tis weekend nak kena g tgk kat butik dia pilih mana pelamin yg nak..adohai..nsiblah x minggu dpn yang timbul masalah nie…n for ur info..baju sanding n baju akad wan dah siap!!!yey! so nie dia sikit jer wan tnjk baju yg wan bakal pki… hehehehe

Open Letter Bill Gates of Microsoft

0 comments
To: Bill Gates of Microsoft
From: Banta Singh of Punjab


Subject: Problems with my new computer

Dear Mr. Bill Gates,

We have bought a computer for our home and we have found some problems, which I want to bring to your notice.

1. There is a button 'start' but there is no 'stop' button. We request you to check this.

2. We find there is 'Run' in the menu. One of my friends clicked 'run' he ran up to Amritsar ! So, we request you to change that to 'sit', so that we can click that by sitting.

3. One doubt is whether any 're-scooter' is available in system? I find only 're-cycle', but I own a scooter at my home.

4. There is 'Find' button but it is not working properly. My wife lost the door key and we tried a lot trace the key with this ' find' button, but was unable to trace.. Please rectify this problem.

5. My child learnt 'Microsoft word' now he wants to learn 'Microsoft sentence', so when you will provide that?

6. I bought computer, CPU, mouse and keyboard, but there is only one icon which shows 'MY Computer': when you will provide the remaining items?

7. It is surprising that windows says 'MY Pictures' but there is not even a single photo of mine.. So when will you keep my photo in that.

8. There is 'MICROSOFT OFFICE' what about 'MICROSOFT HOME' since I use the PC at home only.

9. You provided 'My Recent Documents'. When you will provide 'My Past Documents'?

10. You provide 'My Network Places'. For God sake please do not provide 'My Secret Places'. I do not want to let my wife know where I go after my office hours.

Regards,

Banta

Last one to Mr Bill Gates :

Sir, how is it that your name is Gates but u are selling Windows ?

Open Letter

Monday, April 27, 2009

Ketika Cinta Berbuah Surga

0 comments

Smlm baru abis baca novel nie…hurm..actually buku nie kalu nak dianggap sbg buku pelengkap diri pada masa depan pun boleh jgk..sbb dia byk menerapkan @ menceritakan mengenai keagamaan..bila cinta di sulami dengan islam…iman…semuanya menjadi indah..bg wan buku ni sgt istimewa…plot2 cerita dlm buku nie sgt menarik..ayat yg digunakan sgt ringkas..mudah difahami walaupun kadangkala ayat2 indon yg digunakan kurang difahami…namapun org indon yg tulis buku nie …:D Karya Habiburrahman El Shirazy …buku ini memuat 29 kisah pilihan yang diambil dari Hadits Nabi, kisah-kisah zaman Nabi, zaman tabi’in dan kisah keteladanan dari berbagai belahan dunia islam. Juga diambil dari fabel terkenal yang termaktub dalam kitab Al-Qiraah Al-Rasyidah…so skrg wan tgh baca buku kedua yg wan beli kat PWTC “Cinta Kau dan Aku”…nanti wan kasik komen lps baca buku nie…:D

Antara petikan dalam buku “Ketika Cinta Berbunga Surga”;

”...anakku sudah saatnya kau mencari teman sejati yang setia dalam suka dan duka. Teman baik, yang membantumu untuk menjadi orang baik. Teman sejati yang bisa kau ajak bercinta untuk surga.” Said tersentak mendengar perkataan ayahnya. ”Apa maksud ayah dengan teman yang bisa diajak bercinta untuk surga?”tanyanya dengan nada penasaran. ”dia adalah teman sejati yang benar – benar mau berteman denganmu bukan karena derajatmu, tetapi kemurnian cinta itu sendiri, yang tercipta dari keihlasan hati. Dia mencintaimu karena Allah. Dengan dasar itu, kau pun bisa mencintainya dengan penuh keikhlasan; karena Allah cinta kalian akan melahirkan kekuatan dahsyat yanga membawa manfaat dan kebaikan. Kekuatan cinta itu juga akan bersinar dan membawa kalian masuk surga…”

entry ~~sedih~~ semlm

2 comments

Smbgan entry ~~sedih~~ smlm….

Member wan yg sekali keje kat JPA nie nak pindah blk Sarawak

Wawawa…xde memberlah lps nie..

Member yg blaja UTHM dulu, bahagian dia kena g cyberjaya… so sensoranglah kat sini

Itulah yg sedihnyer…hehehehe

0 comments



~~~sedih~~~

Sunday, April 26, 2009

weekend.. :)

8 comments

Salam n slmt sejahtera to the viewers and readers…hari ni wan saja je nak kongsi cerita weekend wan baru2 nie..minggu nie..wan x dok lepak putrajaya dah…cukuplah last weekend dok terperuk dalam rumah sewa nie…ok mari kita smbg citer pasal hujung minggu yang amat memenatkan ini.. :P wan blk ke KL hari jumaat mlm…mcm jauh jer KL tu..hehehe…smpi jer umah makcik,xde sapa kat umah…makcik tido umah opah,makjang tido umah kwn dia n adik pulak dia kena wat editing unt topic nasi lemak kopi o dia keesokkan harinya (sabtu)..so berseorganlah mlm tu…hahaha nsb baik x pkr yg bkn2 masa nak tido tu…tp bkk jgklah lampu bilik tu smpi ke pg…hehehe…keesokkan harinya my sis blk around 11am dia ajak g masjid india nak beli barang…so wan apa lg..kebetulan wan pun nak g membeli barang2 yg x ckp lagi unt my majlis..waaaa lg 1 minggu…so glah wan, my sis n kwn wan yg keje sekali dkt putrajaya nie n bakal2 adik ipar dia ke masjid jamek naik tren..smpi jer masjid jamek cuaca mmg hot giler…rasa nak tercabut kapla!so smpi2…terus menapak masuk dlm2 kedai dgn harapan sejuklah…tp lg panas sbb rmi org yg turut berjalan ikut laluan kedai tu….so we decided pg sogo..masuk sogo…ingatkan nak g sogo last2 sbb nak beli brg dulu kat jln TAR tu..tp disbbkan panas..g lah masuk sogo…sekali….SOGO SALE!!!! Mmg hebat kau sogo..tau jer wan dah gaji..huhuhu..apa lg…shopping!!!!hahahaha…tp malangnya wan xlah shopping sakan sgt kat sogo sbb kasut yg wan nak tu xde saiz!!!ada smpi saiz 7 jer..mana muat!!!wan perlukan kasut saiz 9!!!!!!adik wan n member jer yg membeli belah bg nak rak!wan beli barang2 beauty care jer..isk!nak kawin kena jg kecantikan lah bkn?hahahah..ok stop the crap! Then dlm kul 4 kami kuar dr sogo!unt menghabiskan duit di jln TAR…ha kat sini baru wan shopping sakan..sbb apa yg wan nak sbnrnya ada kat sini…hahahah..wan beli ribbon unt lolypop, unt door gift…x ckp lg ribbon sblm nie…wawawa…then wan beli tudung…hahaha..disbbkan terlampau murah..wan rembat jer tudung2 tu..ntah ada x baju warna tu wan pun x pasti hahahahaha….then tetiba mata wan terpandang sebuah kedai!jeng2..biar betul..xkan baju 4 meter RM10!wth!!!!apa lg…wan n rombongan..hehehe..g serang itu kedai…tny tn kedai..betul ke kain tu RM10??dia kata..iyerlah…knp?x percaya???hahahaha…kami pun tgk kualiti kain…hurm..kualiti dia baik…wan test tarik2 dgn kuat sekali tp x koyak…hahaha…apa lg rembatlah satu pasang….then lps tu ada lglah yg dibeli…x tentu arah dibuatnya bila dah berada di jln TAR..kebtln hari tu (sabtu) ada pasar mlm jln TAR…ya ALLAH tuhan jer yg tahu…kaki dah naik kejang kejung!selalunya org sakit kaki tang betis bila berjalan byk..tp wan nie kat peha pulak…hahahaha sgt pelik penyakit wan sejak2 hari menjelang perkahwinan nie…:P lps rasa dah terlampau penat smpi x ketahuan nak beli apa lg…kami pun blk…smpi2 jer kat tren masjid jamek nak beli tiket unt blk ke umah makcik…kami rasa pelik sbb rmi pulak makhluk kat masjid jamek pada hari tersebut (sabtu)…pikir punya pikir..dah lah semua baju merah…rupa2nya mlm tu ada perlawanan FA last ant Kelantan dgn Selangor… ya ALLAH ramai giler makhluk2 dr sebuah negeri tu nak g ke bukit jalil..dahlah nek tren yg sama…wawaawawa panas giler dlm tren…dahlah diaorg nie x gheti dok diam! Geram betul..wan ni sbnrnya x sokong sgt mana2 negeri main bola nie coz x suka..tp padan muka diarog kalah!!!hahaha phm2 jelah makhluk mana yg ada dlm tren td..hehehe dahlah sengal giler..perangai entah apa2…mintak maaf kalu ada yg terasa..tp nie luahan jer…wan pun ada family kat negeri tersebut…senyum sikit :)…ok…ckp!cerita hari ahad pulak…

Actually,kononnya hari ahad nak rest jerk at umah makcik…dahlah dok sensorang lg…smlm lps jln2 dgn adik..tetiba dia dpt call kena g media prima ada keje nak kena buat..so smlm tdo sorang lg…wawawa..sadis betul!so pg2 bgn ahad tu..wan pun membuat keptsn nak g PWTC unt book fair 2009! Wah!sgt best!!!!mcm2 buku ada..n kopak jgklah wan…wan smpi PWTC dlm jam 10pg..baru bukak pun dah rmi org..huhuhu…so terus jer g stp booth yg ada…semua buku best!!!!wan nie kalu jmpa buku mcm jmpa emas bak kata kwn wan..hahahaha..mmg btl pun!!!rasa mcm nak beli semua buku yg ada…boleh dikatakan stp booth yg wan g semua wan nak beli….hahahaha..kecuali yg jual buku budak2 n buku2 sekolah menengah…hahhaha xdelah wan nak membeli..:P 1st buku yg wan beli 2 buah novel dengan harga RM32 shj!!!!!waaaaaa…..best2..past 2 jln2 lg…g creative corner…rembat lg 1 novel ada 20% diskaun!!!…then g telaga biru rembat satu buku pasal perkahwinan..cewahhh dkt2 nak kawin nie..mcm2 wan nie ek…hehehehe..pastu beli lg dan beli lg….hahahaha..last sekali wan g singgah booth al-hidayah…situ wan beli 2 lg buku…”cinta yusuf dan zulaikha” & “ketika cinta berbuah surga”…kebetulan masa wan beli tu…penulis buku “ketika cinta berbuah surga” dan merangkap penulis novel “ayat2 cinta” ada kat situ!!!!waaaa apa lg…autograph pleaseeee…:) dlm gambo xdelah hensem..luar kok bersih muka kamu….hahaha ckp indon sikit…lps jer membeli buku2 dan merasakan budget unt membeli buku telah over..wan pun melangkah keluar dr PWTC menuju ke tren PWTC unt g ke sogo!!!!hahahaha..smlm x puas g sogo…sbb kuar reramai..so wan sorang2 hari nie..wan g lah sogo lg sekali…dgn harapan kasut smlm ada saiz..gila obses aku nie…hahahah…pg lg sekali still xde saiz..apa kau ingat org kedai kasut tu nak wat special saiz unt ko…frust terus…then terus g beli barang2 lain….huhuhu…dlm jam 1 wan pun blk umah makcik…time nie adik dah ada kat umah…so bestlah sikit…. Dlm jam 8.30 mlm wan g bukit jalil jmpa member sbb member nak hntr blk putrajaya…so hari nie wan ada kat putrajaya menyambung kerja yg x sudah2!!!ok..till now…bye2

Thursday, April 23, 2009

Near You

3 comments
'Neath velvet cloth of night and shadows,
my heart confessed its thoughts to the wind.
I could feel your smile from a distance
with the touch of your closeness profound.

The sun reached behind a fading sky,
so the moon could take its proper place.
Day to darkness, brightened by the stars,
leaving upon the blue waters
a shimmering portrait of your face.

You, with all your savoring sweetness,
tenderly pierced the walls of my soul
as you wove a new tapestry with
the golden threads of your hope and love.

Yesterday you offered me courage,
today you endowed me with your strength.
Every moment together, a gift.
Every day a celebration of life.

How lovely the music of your heart.
You are the air I breathe, sound I hear
and the spirit that gently moves me.
I don't wish for the moon, I have the stars.

Wednesday, April 22, 2009

cuti kawen

9 comments

berita gumbira!!!!

KPP wan dah luluskan cuti!!!!

so wan akan start cuti dr 4hb52009 - 11hb52009!!!

sgt sukeeee

sooo akan dibuat preparation last minute pada hari2 cuti tersebut

akad nikah : LAPAN HARIBULAN LIMA DUA KOSONG KOSONG SEMBILAN hehehehehe

bila dah keje tak banyak

2 comments





Sunday, April 19, 2009

update pantas

0 comments

Aktiviti latest wan :

  1. lepak umah sewa ujung minggu(soooo bored!!!)
  2. memikirkan hari wed yg makin dekat…(adoi!xsangka!)
  3. membuat last checking barang2 yg x dibeli lg unt wedding
  4. mengarahkan adik pompuan yg no.2 unt membeli barang2 di bandung n langkawi…(nasiblah dia dpt kakak mcm nie :P..dia g jejln x mo ajak..padan muka dia…)
  5. tgh merancang unt g ke jln masjid india nak cari ribbon unt ikat lollypop unt bebdk..;), keronsang, btg bj melayu etc.(kalu gaji masuklah…hahaha)
  6. kalau x gaji….”mak@ayah@abg.... masuk duit unt kak long,nak beli barang coz kak long dah bankrupt!” hahahaha
  7. sdg menyesuaikan diri dgn tempat kerja baru…nak kena jd kuat!thn tekanan!!!
  8. Sdg berusaha mendapatkan cuti kawin….hehehehe

Jawatan latest wan :

  • Pen.Pegawai Teknologi Maklumat F29-PPTM(I)P3 di Bahagian Pembangunan Modal Insan,Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template