Free Image Hosting

Friday, May 29, 2009

Wedding Pt2

2 comments

Ok…sekarang kita masuk citer wedding Pt2

3 days before….

Hurm…isnin 4hb5 wan dah start cuti..alhamdulillah masa tu BMI x brp sibuk..so bos kasiklah wan chance unt cuti pjg smpi 11hb5..tp dia dah siap sound kata bln 6 mmg xleh cuti..melainkan keuzuran yg x disengajakan… ok..wan dah blk ipoh pada 1hb5 iaitu hari pekerja..kiranya wan cuti pjg sblm mjls…bila dah cuti n wan dah msk cmpr dlm urusan wedding nie..baru mak wan rasa menggelabah..yalah sblm nie dia ingat semua dah siap…hahahah…rasa ein...:P xdelah sbnrnya semua dah settle Cuma wan jer yg suke menyakat…kalu x settle mcmana dr 4hb-6hb5 wan blh lepak kat spa wat wedding package..gila ah 3 hari yg best!dr rambut smpi ke kaki org cuci,urut,mandi..hahaha siap kuku kaki pun org potongkan..hahaha seronok gilos..seronok x terkata…sisa2 wat manicure&pedicure pun x ilang2 lg nie..masih kelihatan sinarnya…bluek!puji kuku tgn n kaki sendiri…nsb masa buat tu kaki x busuk!!!hahahaha…tp mmg bestlah..baru ar rasa mcm permaisuri sehari….mmg 3 hari tu wan wat full package dr sauna,scrub@lulur,mandi bubble,urut,mandi aura seri,full facial,manicure&pedicure ni yg plg x thn kuku pun mls nak cuci sendiri..tp mmg berbaloi ar wat 3 hari tu…selain mencantikkan diri,wan touch-up blk door gift unt tetamu…kalu yg dtg tu taulah apa yg wan bg…hehehe..yg x dtg tu..tgk gambo jelah….nasiblah kerja m’touch-up nie bkn wat sorang..kalu x mesti muntah darah…hahahaha…nsblah ada jiran2 yg menyayangi diri ku!!!!:P thx ibu,cik pau n cik lina…:) ibu adalah org yg menjaga adik saya..:D

1 days before….

Lps siap semua tu…wan n my mom kuar g beli cadar unt bilik tidor sy..hehehe almaklumlah bilik pengantin adalah pinjaman bilik my mom thx pn sharifah faridah & en.ahmad saburi blk wan ssh sikit nak deco kalu nak wat bilik pengantin…semua kerja2 last minit kenduri ni wan wat ngan my mom sbb my dad g Jakarta Indonesia atas urusan kerjanya…wahh sggh seronok meninggalkan kami..gurau jer..dlm masa 1 hari sblm kenduri nie xde apalah sgt yg wan nak prepare..alhamdulillah semuanya ok..ready unt dilaksanakan.…tggu masa jer..hahaha

Pada hari ni jgk..bridal wan dtg hntr baju..hias pelamin,bilik tidur…kemudian mlmnya catering setup wah ayat computer..hehehe canopy….semuanya berjalan dgn baik..alhamdulillah….

The day

Wah!!!dah tiba masanya 08052009 merupakan hari yg sgt bermakna…Alhamdulillah wan telah selamat diijabkabulkan dgn en.Hubby yg sgtlah wan syg..walaupun kadang2 benci pun ada…hahaha…nway pg sblm majlis akad nikah..wan sgtlah moody ini kerana baju nikah x seperti yg diimpikan…amoi tu buat x cantik!!!!bengong! nasiblah ada makcik wan yg kerja ngan Bernard..dia pin2kan baju wan…huhuhu nsb dlm gambo nmpk cantik..hahahha…hari akad nikah tu sepupu sblh ayah yg make upkan…mlmnya pun sama…n mlm waktu mjls berinai tu org catering dtg lg unt mencantikkan khemah…:D alhamdullillah…semuanya baik..dan teratur…bersyukur ke hadrat ALLAH S.W.T sekali lg..kerana WAN SAJIDAH BINTI AHMAD SABURI TELAH SELAMAT DIIJAB KABULKAN DENGAN HAKIM SAMSURI BIN MUHAMMAD TAJUL ARIFFIN TEPAT JAM 5.30PTG DI SURAU AL-MUJAHIDEEN PEKAN RAZAKI walaupun keadaan ujang yg lebat pada masa itu….

alhamdulillah..sekali lafaz jer :)

p/s:pnjg lglah entry wedding pt2..smbg nanti..nak wat keje..hehehehe

Thursday, May 28, 2009

3 weeks

3 comments
assalamualaikum n salam sejahtera semua...:) diam x diam dah 3 minggu me n en.Hubby jd husband n wife..walaupun xdelah rasa sgt sbb kami dok separate tp alhamdulillah..setkt nie xde apa lg masalah...ya allah jauhkanlah kami dari masalah yg berat2... n wan rasa dah tiba masanya wan ceritakan pasal mjls yg berlangsung ari tu...tp kalu u all nak tgk dulu gambo apa yg ada setakat nie yg ada dlm kamera wan jer yg di upload u all bleh g kat sini WAN&HAKIM sblm wan mulakan cerita...wan nak ucapkan terima kasih kepada yg sudi dtg majlis wan hari tu...thx a lot...

Tuesday, May 26, 2009

Wedding Pt1

7 comments
Assalamualaikum n selamat sejahtera semua

sekarang baru ada mood unt bercerita pasal wedding saya yg dah nak masuk 3 minggu x sgka cpt btl masa berlalu...bkn sbb my hubby ada disisi..dia still ada di kelantan..tp ntah nape mood untuk story morry pasal wedding ceremony hari tu tetiba dtg...hehehe..nway..tis just a short post..nak tnjk sikit gambo jer..nanti esk wan citer lbh lanjut..


nie gambo batal air sembahyang...dilaksanakan di rumah saya!hahaha iaitu di pekan razaki, ipoh
alhamdulillah semua berjalan dengan lancar...cerita selanjutnya tggu entry Wedding Pt3

nie pulak salah satu gambo mlm berinai..nape diaorg pggl mlm lps akad tu mlm berinai wan pun x brp pasti..sbb mlm sblm dah pakai inai dah...hahaha...nielah dia...cik puan wan sajidah memakai gaun yg sggttt chumel..n diiktiraf sbg cinderella yg plllggggg choooomellll..hahahaha..cerita selanjutnya dlm Wedding Pt4

nie majlis di rumah saya..mmg happening n penin...diaorg sblh pihak lelaki tlh menggamatkan suasana dgn membawa kumpln kompang..sgt terkejut ok!mmg x tau rancangan nie...act tau sikit2 tp sgka btl2...hehehehe...cerita selanjutnya entry Wedding Pt5

nie last day...dah penat dah senyum..kadang2 rasa mcm fake jer snym itu...hahahah...nanti citer dgn lbh lanjut....


Wednesday, May 13, 2009

xde mood

6 comments
salam semua
maaflah xde masa nak update ini blog...
xde mood buat masa nie...
sedih ditinggal suami...huhuhu
suami dah blk keje di kelantan
saya???bersendirian di putrajaya... :(

p/s:cik wan sajidah kini sudah bersuami...hihihi..akan diceritakan kemudian stlh kesedihan ilang..

Friday, May 1, 2009

I'm now...

0 comments
ADDICTED TO........will be continue
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template