Free Image Hosting

Thursday, July 30, 2009

cuti+konfius

5 comments
skrg jam kat pc nie menunjukkan 2.31pg....ayak..mata xleh nak llp lg nie...td tghari dpt call dr en.Hubby dia suh blk ipoh urgent famili matters...adoi!dah ar dia call masa tu jam 1ptg..kul 3ptg nak kena wat presentation ngan pengarah BKP(JPA)..pasal sistem...wawawa terus xleh nak bg tumpuan...mula2 ingat nak blah terus..biar jer meeting tu..tp..pikir2 blk..krg buruks reputasi i..:P

lps jer meeting around 4pm blk ofis...tetiba user ada mslh ngan sistem bayaran untuk bayar biasiswa kat student...dah kena settlekan jgk...alhamdulillah dpt diselesaikan...then tpt kul 5 x pernah blk mcm nie..terus wan punch card then cabut blk ipoh....n now wan kat ipoh...masalah pun dah settle kot..kotlah..x taulak kot2 esk timbul blk..wawawawa...ok stop pasal mslh pasal famili nie...

skrg nie wan ada mslh besar jgklah...ok..untuk sapa2 yg x tau lg..wan skrg keje kat JPA putrajaya as a Pen.Peg.IT..alhamdulillah dpt kejekan...n this becoming thursday wan kena g BTN which is from 6th-10th Aug kat pontian johor...semua org ckp cepat wan dpt BTN...ok alhamdulillah lg sekali...tp tetiba..wan blk2 nie..wan tgk ada surat dr SPA..hahahaha apa nie???suspen2...dah llah baru smpi dr KL tup2 dpt surat pulak..wan pun apa lg..bkk surat tersebut...jeng2...surat tu menyatakan seperti berikut :

No. Kad Pengenalan

: 830513085808

Nama Penuh

: WAN SAJIDAH BINTI AHMAD SABURI

Peperiksaan

: PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41

Kod Skim

: 1609KH

No. Angka Giliran

: 1234207

Tempat Peperiksaan

: BILIK KELAS BLOK A, ARAS 2,
SEK. MEN. KEB. PUTRAJAYA
PRESINT 9 (1)
NO. 2, JALAN P 9F, PRESINT 9
62250 PUTRAJAYA

Tarikh

Peperiksaan

Bahagian

Seksyen

Masa Dari

Masa Hingga

08/8/2009

PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41

1

A

09:00

09:45

08/8/2009

PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41

1

B

10:15

11:00

08/8/2009

PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41

1

C

11:30

12:05

08/8/2009

PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41

1

D

14:00

15:00

08/8/2009

PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41

1

E

15:30

16:30

haaaaaaaaaaaaaaaaaa nie yg wat wan konfius nie...BTN 6-10/08 tup2 peksa PTD 08/08/2009..mcmana?????????2-2 sama ptg...so apa pendapat my dearest friends...HELP!!!!

.::LOVE is in the air::.

Tuesday, July 28, 2009

Bila Orang IT berkomunikasi: Upgrade of Computer System from boyfriend 5.0 to Husband 1.0

1 comments
Dear IT Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and I noticed a distinct slowdown in the overall system performance, particularly in the flower and jewellery applications, which operated flawlessly under Boyfriend 5.0.

In addition, Husband 1.0 uninstalled many other valuable programs, such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, and then installed undesirable programs such as NEWS 5...0, MONEY 3.0 and FOOTBALL 4.1.

Conversation 8.0 no longer runs, and House cleaning 2.6 simply crashes the system.Please note that I have tried running Nagging 5..3 to fix these problems, but to no avail.

What can I do?

Signed,

___________________________________________________________________________

Lets see how IT support's Replies :
___________________________________________________________________________

DEAR Madam,

First, keep in mind, Boyfriend 5.0 is an Entertainment Package, while Husband 1.0 is an operating system.

Please enter command: ithoughtyoulovedme. html and try to download Tears 6.2 and do not forget to install the Guilt 3.0 update. If that application works as designed, Husband 1.0 should then automatically run the applications Jewellery 2.0 and Flowers 3.5..

However, remember, overuse of the above application can cause Husband 1.0 to default to Silence 2.5 or Beer 6.1.
Please note that Beer 6.1 is a very bad program that will download the Snoring Loudly Beta.

Whatever you do, DO NOT under any circumstances install Mother-In-Law 1.0 (it runs a virus in the background that will eventually seize control of all your system resources.) In addition, please do not attempt to reinstall the Boyfriend 5.0 program. These are unsupported applications and will crash Husband 1.0.

In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have limited memory and cannot learn new applications quickly. You might consider buying additional software to improve memory and performance.
We recommend: Cooking 3.0 and Hot Looks 7.7.

Good Luck Madam!

.::LOVE is in the air::.

Tuesday, July 21, 2009

hujan+mendung

0 comments
hujan....hari nie hujan mencurah2 turun..bkn hari nie jer..smlm pun samakalu x silap wan,dari jam 4.30pg hujan dah trn mencurah2..nak pg keje td terpaksa tumpang payung member menuju ke bus stop P9...x mampu beli keta lg..baru keje...lgpun lesen xde...tp nak amik lesen next week :D cuaca hari sejuk sgt..kat dlm ofis nie rasa mcm nak pki blazzer 2-3 helai..sejuk gilos...minggu nie keje xdelah stress sgt..tp wan sgt penat...sbb keje x byk tp keje yg ada..adalah kerja memerlukan skill penggunaan fungsi otak kita..:D..dlm keadaan yg sejuk2 nie...wan teringat tilam..hahaha..tilam..alangkah bahagianya ada tilam kat dlm ofis nie...xpun toto pun jdlah...hehehehe...

mendung...cuaca hari nie mendung...sbb ujan..hehehe..tp hati wan pun agak mendung lately...pantang kena usik sikit..abis nangis...isk2..sensitif pulak wan rasa diri ni lepas berkahwin @mengada2 sbnrnya..heheheh... skrg nie pun tgh gaduh sms dgn en.Hubby..dia telah mengusik wan secara minimum....dan waktu menulis blog nie..perang masih terjadi...dia mls nak call sbb nanti wan x lyn...tp sms wan layan...hehehehe...oklah..nak smbg gaduh sms...nanti update lain...

.::LOVE is in the air::.

Monday, July 20, 2009

hanya luahan

2 comments
saya sgt penat!!!!!saya sudah menjadi seperti gambo di atas!!!
i'm toooo tired!!!!dgn kerja yg x henti2...
dgn permintaan yg mcm2...saya sangat penat...
stress...tolong...mcmana nak ilangkan stress...
hari2 jejak je kaki kat kompleks C terus penin...
kerja semua menyerbu ke otak!
i need someone be at my side rite now!!!!
ok...done!

.::LOVE is in the air::.

Sunday, July 19, 2009

TAG

0 comments
bosan..masa rehat malas nak keluar..so bkk2 blog kawan..then jmpa tag nie dr blog kien..so..disbbkan xde keje n dia tag semua member yg berpasangan..wan pun jwblah tag nie..:D


1. Tempat pertemuan anda dan suami untuk pertama kalinya.

hurm..a bit kelakar..1st meet n mata bertentang mata masa dlm bus..ya..bus dr super kinta nak ke pekan razaki. dalam hati mintak2 dia duk seblh awek kat belakang wan..rupa2nya dia dok seblh wan :D

2. Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan.
baik...mula2 ingat mcm belagak..tp baik..mmg dia sgtlah baik..pendiam..ya..pendiam mcm saya..hehehe..dan masa 1st jmpa..dia dah tnjk sifat bebdk dia..iaitu tgk citer kartun..kalu x silap citer TOY STORY .

3. Tempat "dating" di mana dia meluahkan perasaan pada anda..
kat padang polo..hahaha siap kasik cincin emas...emas tau..bkn perak...heheheh...tp cincin tu dah M.I.A

4. Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
1st jmpa - 15-DEC-1999
Declare - 19-MAC-2000
Tunang - 19-APR-2008
Nikah - 08-MEI-2009
dan terus bercinta sampai hari nie...dah 9 TAHUN 7 BULAN
p/s: org ckp sy terlalu setia x tgk org lain..walaupun dah smpi ke johor belajarnya...heheheh

5. Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
Waktu wat tag nie...usia perkahwinan baru 2 BULAN 1 MINGGU 5 HARI

6. Kejutan yang dia pernah buat pada anda.
byk sgt....n smpi sekarang masih penuh dgn kejutan...:) tp first kejutan masa dia bg cincin masa meluahkan perasaan...

7. Perancangan anda dan dia dalam rumahtangga.
1- Membentuk keluarga yang sebahagia mungkin
2- en.Hubby dia harap dpt baby awal...sbb umur dia dah tua..hahaha(me too nak baby cepat..satu pun jadi..hehehe)
3- Membuat harta sebyk mgkn

8. Bagaimana dia melayani kerenah anak2?
nanti akan di jawb kemudian...:D

9. Hubungan suami dengan keluarga sebelah anda.
alhamdulillah....alhamdulillah...sgt2...boleh geng....heheheeheh

.::LOVE is in the air::.

Thursday, July 9, 2009

trip to SABAH

6 comments
actually ramai yg ingat kami g HONEYMOON...tp tekaan anda semua silap belaka...hehehe..sbb wan n enHubby pg ke sana bersama 23 org yg lain dari famili sblh wan...hehehe ramai ok...apartment pun kami sewa dua..sbb apartment tu besar..muat unt 12 org per apartment...tu pun ada ruang unt main guli,boling,layang...isk!merapu pulak....ok..teruskan cerita...kami sekeluarga pergi ke sana di pecahkan kepada dua..sebhgn naik flight dr penang n sebhgn dr lcct.. so me n enHubby naik flight kat lcct bersama my parents n makcik n pakcik n anak2 dia..brp byk n daaa...yg naik seblah penang..diaorg smpi awal..around 2pm diaorg smpi sabah..tp kami yg kat lcct nie smpi dlm jam 11mlm!!!!x adil btl!hahaha..diaorg dah rest kami terhegeh2 smpi...huhuhu...trip nie bermula aktivitinya dari 3-5hb yg lalu....so first actvt bila bgn dr tido..kena bgn awal coz subuh dia awal!!!wawawawa dah trn rmi siap2 nak g gunung kinabalu..p kaki gunung jer...:Pawal kami bertolak dlm jam 6.30 pg..tu pun cadangnya nak g kul 6 tp ada yg lmbt..so postpone 1/2hrs..so nielah gambo2 sepanjang kami di sabah...sikit jer..coz yg lain kat dlm camera adik sedara..smpi2 jer kat sana..dah ramai dah yg ada siap2 untuk mendaki..tp kami x mendaki coz nak kmpl tenaga unt petang nanti unt panjat bukit kat sepiloh..;) n main2 air panas..best owh....ada 3 tahap kepanasan...3-3 wan cuba tp yg the 3rd one...x thn....tu pun sbb adik sedara kelentong kata x panas...hahaha..masuk2 terus melompat!:Pso tgk jelah gambo...mls nak citer pjg2...nway...skrg wan sgtlah sibuk sbb proses permohonan ijazah dalam negara telah di ttp so skrg my turn unt proses the permohonan...JPA go!


dah sebulan lebih...

1 comments
dah sebulan lbh baru nak bercerita...hahahaha...nway saje jer nak update aktvt wan seblm2 nie...first off-site job yg wan kena wat semenjak keje kat JPA nie adalah jd salah seorang urusetia IT untuk karnival Jom Online anjuran MAMPU...sgtlah penat...dr 9pg-9mlm wan sorang jer IT officer yag dihntr oleh JPA unt kempen tu..ayak sgt sadis woooo tp best jgk sbb wan bkn pun jg sgt..byk main jer...siap main treasure hunt lg...best gilos...tp dpt saguhati jer....poster kat bwh nie...adalah poster kempen tersebut...heheheh...sapa2 yg rajin nek LRT mcm saya...anda akan dpt melihat poster tersebut....tujuan kempen nie adalah unt memudahkan proses pembayaran seperti zakat,pinjaman dll dalam satu web..wah promote gitu:P

masa nie jam 9pg..masih tiada pengunjung..dan sy sgtlah bosan menunggu..sbb sy org pertama yg smpi...mana org lain!!!!

dah ramai pengunjung...masa nie sgt penat..n waktu nielah network wat gilos....nsb ada pembantu dr PTPTN...thx yar...utang nanti byr..hehehehe

Tuesday, July 7, 2009

.::2 month anniversarry::.

0 comments
alhamdulillah...dah 2 bulan wan menjadi suri hidup kepada en.Hubby alhamdulillah...selama 2 bulan nie..kasih sayang en.Hubby x pernah krg
alhamdulillah...krn ALLAH s.w.t tlh menemukan wan dgn lelaki yg sgttttlllaaahhh penyabar...yg wan perasan lps kawin nie...bila wan marah2 kat en.Hubby mesti dia ckp "dahlah marah2..tp xmo mintak maaf..kalu x mintak maaf abg maafkan siap2.."..hehehe cute kan???nway, for tis 2nd month anniversarry..en.Hubby tlh meng'POS' seekor@sebuah@sebentuk TEDDY yang sgttlllahh besar...hehehehe..wan melompat2 kegumbiraan!!!sgt gumbira....ini dia gugglyBear yang tlh dipos dr jauh...xdelah jauh sgt...kelantan...hehehehe

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template