Free Image Hosting

Wednesday, August 26, 2009

keputusan...

6 comments
akhirnya..setelah bersusah2 memproses permohonan biasiswa pelajaran tajaan JPA..hari yang dinanti2 telah tiba...SEMUA PELAJAR YANG MEMOHON BOLEH MELIHAT KEPUTUSAN DI http://esilav2.jpa.gov.my tahniah kepada yang berjaya..yang x berjaya..cubalah buat rayuan..mana tau kot2 dpt..:D

nie nak citer sikit pada sesapa yg meminjam@menjadi penjamin kpd peminnjam...harap peminjam dptlah wat byrn..sian penjamin2 anda...ada antara mereka yang dulu jd penjamin org yang telah di blacklist oleh JPA..then bila smpi masa anak dia nak mintak scholar...semak2..jgn ingat kami x semak..;) parents dia pernah menjamin org...huhuhuhu...terus x dpt scholar..sian kan???kepada peminjam2 tegar diluar sana..buat2lah byr pinjaman tu...

akhir kata..wan pun baru start byr pinjaman...hehehehehe

.::LOVE is in the air::.

Sunday, August 23, 2009

1st ramadan

2 comments
SALAM RAMADAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM DI SELURUH DUNIA
"Kul 'am wa enta bi-khair!" ("May every year find you in good health!")

Hari nie dah masuk ramadan yang ke-4..ini bermaksud sudah 4 hari berpuasa sebg seorg isteri…hehehe.. alhamdulillah,1st Ramadan bersahur n berbuka di rumah mak..:D best sgt…tp mcm biasalah dah hmpr 4 bln bergelar isteri kpd en.Hubby…xpernah dia merasa masakan wan…huhuhuh..sian dia…bkn saja memsk… membuat air minum pun x pernah….sgt kesian ok…mana xnyer..weekend baru jmpa..tu dah satu mslhnya knp x memsk…bila jmpa weekend sabtu g keluar jejln..pergi bercinta…tgk wayang dll.pastu bila blk dah mlm..so miss memsk..hehehe…then esk pgnya ahad..ada kat umah mertua..mertua pulak jenis x kasik wan msk dapur..hahaha bahagia sggh :D apa lg..layan tv ngan bapak mertua…n en.Hubby…sblh ptg pulak dah gerak blk KL…bila wan nak memsk???cuba citer sikit…nmpknya selagi en.Hubby x dpt transfer KL selagi tulah tgn cik wan ni akan selembut sutera…hahaha…dan smpi sudahlah cik wan nie x pandai memasak…tp Ramadan kali nie best sbb 1st time berpuasa dgn en.Hubby,bgn sahur kul 4.30 memantau apa yg mak masak…2-2 mak sy pantau..hahaha..then bila dah siap pantau means 2-2 mak dah habis masak saya kejut en.Hubby bgn..nasib jenis sng bgn..pegang jer tgn terus dia terbangun…:D..x sbr rasa nak beraya…pki bj sedondondon…hahaha… itulah serba sedikit pasal 1st puasa as a wife :P

.::LOVE is in the air::.

Thursday, August 13, 2009

merapu

1 comments
rasa dah lama x update blog nie.wan mulakan dgn citer peksa PTD yg wan attend last week.. mcm2 kejadian telah berlaku...awal2 pg dah kuar dr umah makcik kat bndr tasik permaisuri x dok ptjaya coz boring :P naik LRT kat salak selatan..then smpi bndr tsk selatan wan tkr naik ERL menuju ke ptjaya...tepat jam 8 dah smpi ptjaya sentral..peksa start kul 9..dr sana wan naik teksi ke SM Ptjaya P9(1)..smpi2 tgk jam baru 8.15...huhuhu awalnya...then smpi2 terus naik atas.. sekolah tu sgtlah besar ok..x tau mana nak masuk...bilik mana satu nak masuk..rupa2nya xpe duduk kat mana pun..xde angka giliran pun kat meja..hahaha rasa mcm amik peksa kat sekolah dulu..:D bermcm2 umur yg wan tgk..n mcm2 ragam org wan tgk..ada yg dtg siap make up tebal2 pun ada..hehehe..nway..ada ramai gak yg dtg amik unt duduk peksa kali ke-2,3,4 dll.. tepat jam 9 dah get ready nak amik peksa...hahahah..nie part plg lawak sekali...1st paper pengtahuan AM..ya ALLAH...ssh mcm wan x pernah baca buku...hahahaha..40 soalan 45minit..ok..xpe2.. then msk paper ke-2 math+logic thingking...ala2..kemahiran otak ar nie...40 soalan smpi 45 minit...ya ALLAH nie...mmg paper yg sgtlah sengal...dah ar soalan kena membaca baru boleh mengira...hahahaha 5 minit nak abis wan baru jwp 20 soalan...apa jd dgn 20 soalan lg????HENTAMMMMMM :D then sblm mkn tghari wan amik paper no.3....hahahha ala2 pemahaman..omputih&malay soalan dia...wawawa nie pun sama...walaupun sikit jer..tp nak phmkan petikan tu..ayak..sgt penin lor...pada sapa2 yg rasa sng oklah..anda BIJAK :D... then tpt jam 12tghari..dah settle 3 paper...kul 2 start paper karangan BM&BI...hahahah waktu rehat nielah kejadian yg kelakar dan x pernah wan buat sepnjg idup wan...citer dia mcm nie...tepat jam 12 wan keluar bilik kelas yang amik peksa tu ke cafe kat p9 tu...wan pggl cafe khemah putih..hehehe..ok2 teruskan cerita..smpi cafe n dah order mkn..wan dok pikir2...ish!cnfrm fail nie...huhuhu..alang2 dah tau fail baik x pyh amik peksa karangan...boleh terpikir mcm tu...hehehe..past tu...lps mkn...stlh nekad...wan dah amik keptsn unt PUTUS ASA!!!!!masa tu mmg dah x pkr apa2..bg tau en.Hubby,Mak semua ckp...ok xpelah...kalu x nak amik..wan pun apa lg..terus ke ofis kat JPA unt wat kerja...hari tu kebtln ari sabtu so xdelah rmi sgt org kat ptjaya..smpi kat JPA around 1.05tgh...masa tu mmg dah tekad nak naik atas wat kerja..lg pun kerja tu mmg urgent nak kena alter surat unt financial affidavit student nak g oversea..oklah.. masa tu mmg dah putus asa gila2 dah..mmg nekad nak burn jer peksa karangan tu..tetiba... wan terpikir..isk!wan ke nie???wan ke yg putus asa nie???knp nak pts asa??sedangkan bdk amik peksa 2-3 kali pun x pts asa...knp wan pts asa???bermcm2 persoalan singgah di kepala... tetiba x smpi 5 minit...komputer pun x sempat nak bkk..mak call di ikuti dgn en.Hubby...diaorg ckp..wan nie knp nak pts asa????wan nie biar betul...yg en.Hubby lglah.. siap ckp..nie ke isteri abang??/rasanya isteri abg bkn seorg yg putus asa.. rasanya dia bukan suka buat kerja separuh jln...adoi!!!!!!dah smpi ptjaya nie...:)) lps ltk tipon wan terus pkr!!!!ayak!!knp wan wat keputusan mcm nie!!!wan terus trn ke lobby...then rush naik bus sbb keta xde lgkan???nsb ada bus..huhu ke sekolah tu balik unt amik peksa...alhamdulillah..nsb sempat smpi...1.55 wan msk bilik peksa...huhuhu...alhamdulillah lg sekali...paper karangan sggttttlah senang!!!topiknya...yg BM wan amik tajuk langkah2 unt mengataasi wabak penyakit berjangkit...n english wan amik 3 kaedah yg kerajaan bo guna unt mendidik org awam untuk kitar semula...huhuuhu...gila betul rasanya..kalu wan x amik peksa PTD tu smpi abis mesti nyesal seumur hidup...huhuhuhu....bila wan bg tau kwn2 wan hmpr2 nak tarik diri @ dgn erti kata lain putus asa..kwn2 semua ckp hang gila ka apa???nie kwn aku ka???wawawa sia2 dpt pangkat gila....huhuhu..nway peksa PTD nie sgtlah MENSERONOKKAN... hahahahaha..kalu x lulus..amik lg sekali dgn gumbira...tu pun kalu SPA pggl lg..:P rasa smpi sini kot..waktu rehat jumaat pun dah nak abis..wan nak g solat n smbg kerja..nanti wan smbg lg citer selanjutnya....

.::LOVE is in the air::.
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template