Free Image Hosting

Thursday, October 29, 2009

BOSAN

0 comments
bosannya hari nie...keje ada..tp dah siap...hehehe lps lunch karang meeting kat cyberjaya...adoi...satu hal pulak nak pg sana....past meeting terus nak chow blk ipoh!hoyey!!!!-end

.::LOVE is in the air::.

Tuesday, October 27, 2009

'SESUATU'

0 comments
Last weekend means ahad lepas bersamaan dgn 25hb102009 wan dah g wat check up ngan doctor ‘bout my preg…alhamdulillah dah 5w lbh…n now wan cuba unt bergerak dgn perlahan2 hehehehe…tp kekadang lupa daratan jgk..heels ttp pki ok!jgn mare…hehehe..ok..smbg citer check up…masa check up tu doc.wat ultra-sound…tp masa tu x nmpk apa lg..tp yg pasti ada sesuatu dlm perut ku…heheheh..lps je kat klinik tu…terus en.Hubby jd paranoid..jln pun dia asyik nak berkepit jer..kalu wan jln laju sikit..mula dia tarik tgn..huhuhu..x best ok jln pelan2…hehehe..tp yg wan plg suka tgk en.Hubby..dia sgt2lah suka..senyum memanjang…I loike!ok…lps jmpa doc..wan n en.Hubby g naik train ke low yat…krn..sekali lg..wan tlh membodek en.Hubby pd mlm sabtu unt membeli ‘sesuatu’…tp yg menariknya kali ini..en.Hubby lgsg x kisah..hehehehe..dia kata..'nak ke?ok jer..jom kita ke low yat'..apa lg..dgn lgkh yg terpaksa di perlahankan..hahahaha wan pun ke low yat..unt membeli ‘sesuatu’ itu..dan bila smpi jer..tanpa berfikir pjg..terus je en.Hubby pilih ‘sesuatu’ itu..dan terus membayarnya... ’sesuatu’ itu adalah..tarrraaaa….MY NEW NETBOOK..Ultra-Thin 10.1" Acer Aspire One :)



.::LOVE is in the air::.

update pasal OSIM

0 comments
disbbkan tlh disahkan mengandung 5w...so...osim UROBIC yg baru dibeli tidaklah dapat digunakan...duduklah osim UROBIC tu di tepi dinding bilik sehingga selesai semuanya...wawawawawwa

p/s : sorry dear..wan tlh membuat pembaziran yg terang dan nyata....hehehehe

.::LOVE is in the air::.

ALHAMDULILLAH

8 comments
Syukur kehadrat ilahi atas kurniaan-NYA yg x terhingga….last weekend (sabtu&ahad) wan saje je wat preg test…hehehe…pg2 buta bgn tdo..around 5.10am..wan buat test tu…n the result! POSITIVE…wan pun bg tau en.hubby..masa tu rupa2nya dia pun dah terjaga…dia xleh tdo katanyalah…:P so bila wan bg tau kat en.Hubby terus dia mcm teruja je nak dtg ptjaya…sbb last week wan x blk ipoh…so dia kena dtg sinilah…sbb dia blk dr Kelantan ke ipoh..tp sempat wan pesan…jgn bg tau sapa2 lg..sbb nak cnfrm kali kedua…sampai2 je en.hubby n my mil dr ipoh terus dia masuk bilik nak tgk bukti…hahaha..sengal betul!nway..he so happy…. sengih memanjang..tp masa tu my mil x tau lg…so we decide nak g beli preg lagi sekali kat alamanda…so tghari lps zohor..terus kuar g mkn kat warisan..then terus g alamanda..bwk sekali mil…tp masa nak beli preg test nie..my mil duk kat bwh jer..dia penat nak naik tgkt 2..kami pun apa lg…lari naik lif..hahahah..then..blk umah terus test..dan keputusannya…sekali lg positive!!! So ahadnya we decide nak g jmpa doctor buat kepastian n nak tau dah brp lama….nie adalah gambar bukti.. :P

.::LOVE is in the air::.

OSIM

2 comments
Slps 2 hari masuk umah…kebetulan en.Hubby ada lg kat ptjaya nie..so wan amik kesempatan lor mengepow dia…heheheh..semenjak 2 menjak nie wan rasa x sedap badan n rasa mcm berat sgt…x nak ngaku tu berat dah tambah..hehhee..so masa jln2 kat alamanda tu wan ajak en.Hubby singgah OSIM saje jer nak tgk2..tgk ke?past tu wan tny kat salesgirl pasal product osim…unt kesihatan. unt xcersice since wan xde masa nak g jog…..hehehe (alas an org mls)..so dia ckp yg Noro MaxTrimmer dah abis stock..wan ingat nak pow en.Hubby yg tulah…hahahaha..tp bila en.hubby dgr dah habis stock terus dia sengih panjang…tp wan x putus asa..wan tny lg kat salesgirl tu..selain noro apa lg yg ada untuk xcersice…so dia intro kat wan OSIM uRobic …en.Hubby penin…hahahaha padan muka dia…wan apa lg…terus tgk apa yg dia ckp tu…hurm…mcm pelik jer benda nie unt xcersice…tp bila tgk blk…n test..mmg mengeluarkan peluh…so..wan bodek2 en.Hubby…apa lg en.Hubby guna strategi unt tidak membeli…hahaha..dia tny mcm2 kat akak salesgirl tu…mcm2 yg x logic pun dia tny..hahahahah…last2 dia tny ‘unt org pregnant x bo kan?’…then akak tu jwb..a’ah x bo…sbb dia melibatkan senaman area abdomen kita…wawawawa..masa tu wan ckp ala…beli jelah…bkn ngandung lgpun…tp en.Hubby kata…’ok..tp kena tggu smpi dtg bulan dulu…baru bo guna..kalu x..xbo!’(masa nie wan dah lewat a week..)..lps jer en.hubby ckp mcm tu…terus dia keluar dr osim tu…then bila dia masuk blk dia terus byr..hahahaha I love u….:P so apa lg..bila dah beli brg kat situ, kami pun di layan ar dgn bertambah baik..siap test OSIM uYoyo harga rm12k++…sedap woooo smpi en.hubby kata kalu ada duit ni mau dia cekup….hehehehe….then lps settle payment bagai terus balik umah….n nielah dia OSIM uRobic yg telah berjaya di ‘pow’ oleh wan…. :P


p/s:en.Hubby pun ada rembat satu benda kat osim..sedap owh tengkuk pki benda tu...(benda kelabu atas kotak)

.::LOVE is in the air::.

Masuk rumah..

0 comments
Alhamdulillah..akhirnya pada 08hb102009 wan akhirnya dapat kunci untuk masuk kuarters kat putrajaya nie..means wan xyahlah ulang alik dari salak selatan-putrajaya tiap2 hari lg….n ahad 11hb102009 wan n en.hubby pg cuci umah…tp en.hubby yg buat byk…heheheh wan malas…nway thx to en.hubby sbb amik cuti lama semata2 nak pastikan kuarters wan duduk nie siap semuanya…I love u…n 12hb102009 wan masuk secara rasminya di kuarter presint 17,putrajaya…mmg sgt dkt dgn ofis…sonok sgt..jln pun xjem…:) n wan mls nak citer byk2…tgk jelah gambar2 kuarters wan nie..sblm n sesudah di penuhi perabot (xdelah penuh sgt..)… :D

p/s:tunjuk ruang tamu jer..sbb ruang lain 'bahaya'..heheheh..langsir ehsan dr mil..sbb wan x sempat lg nak tempah ;)

.::LOVE is in the air::.

Berita sedih di bulan syawal….

0 comments

Hurm….cerita nie dah lama dah…about a month ago…rasanya baru jer berlaku…sbnrnya wan rasa bersalah jgk pasal kejadian nie..sbnrnya mlm sblm kejadian…my fil n mil ada ajak pg rumah terbuka famili sblh en.Hubby..tp wan x ikut…sbb dah janji dgn famili wan nak g tgk wayang…citer momok yg x best tu…wawawa…n on the nxt day..jumaat 25hb092009 mak wan buat open house…n sblh ptg wan nak g open house umah kwn wan…on that day…tpt jam 4.30 my mil tpon kata my fil ada kat emergency room hospital ipoh…masa tu wan ada luar ipoh…tp still dlm perak…bila dpt call tu wan singgah kejap jer umah kawan n terus decide balik…tp…masa otw balik tu mak wan call kata my fil dah xde….wawawa sgt rasa bersalah sbb x smpt nak blk masa dpt tau my fil ada kat er…apa lg…kwn wan drive lelaju hntr wan blk umah..n smpi umah wan terus pg umah in law….masa tu jenazah my fil x smpi lg…n masa tu jgk wan dpt tau en.Hubby otw blk ipoh dari kelantan…dia drive sensorang…sgt2lah risau masa tu…tp masa tu en.hubby x tau lg apa yg berlaku…Cuma dia tau yg my fil sakit…then bila dia dah smpi area jusco ipoh..wan call dia suh singgah umah wan dulu…yelah…masa tu dia x tau lg pasal hal nie…then masa wan smpi umah wan…dia gumbira jer…alhamdulillah dia slmt smpi..then lps dia habis mkn semua..baru pakcik wan bg tau pasal hal my fil….masa tu wan sedih sgt2 tgk en.hubby…1st time wan tgk dia menangis…n lps en.hubby settle2 mandi…terus kami pg ke rumah en.Hubby ….masa tu dah ramai orang…n alhamdulillah…3 hari kenduri tahlil…3 hari jgklah wan dpt membantu sbg seorg menantu… n my fil telah selamat dikebumikan lebih kurang pada jam 1 26hb092009 di tanah pengebumian di kawasan simpang pulai ipoh….alhamdulillah wan dpt menjadi menantu abah selama 4 bulan nie…n alhamdulillah my in law semua dah ok... :)

Itu 1st citer sedih..n citer sedih kedua pasal my grandma!!opah wan pun telah meninggalkan dunia nie pada 04hb102009 sbb sakit tua…wan sedih sgt2..sbb opah wan nielah jaga wan masa kecik…wan sgt2 rapat dgn dia…n opah wan tlh selamat di kebumikan dalam jam 1.30 04hb102009 di tanah perkuburan alam damai cheras….AL FATIHAH KEPADA KEDUA2 MEREKA…

P/S:MASA 26HB092009 ADALAH MAJLIS KENDURI QUIYAH n HASRUL….sorry x dpt attend ur wedding…tp ur weds mmg sempoi….heehehhe


.::LOVE is in the air::.

Kembali Aktif

0 comments
Salam n slmt sejahtera semua…rasanya dah lama dah x update blog nie..bkn apa…mcm2 kejadian tlh berlaku dlm tempoh sebulan nie….ada yg sedih,ada yang gumbira n ada yg extra extra gumbira…wan akan citer yg sedih dulu…baru ke yg extra2 gumbira.... :)

.::LOVE is in the air::.

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template