Free Image Hosting

Thursday, February 18, 2010

B A N Y A K

0 comments
Hi..sbnrnya byk mende yg nak di upload n di story mory kan kat sini..cuma mood tu xde..huhuh.. lgpun gambo2 yang berkaitan dgn post2 yang bakal di keluarkan semuanya tertinggal di ipoh...so kena tggu wan blk ipoh nxt week baru leh update citer..nway..CNY hari tu seronok sgt...sbb wan n en.Hubby telah dpt menghabiskan masa bersama selama 4 hari di kelantan... tu pun sbb wan blk kelantan ada kenduri..kalu x..x jmpalah wan ngan en.Hubby sbb dia ada ops...nway..nantilah wan akan citer pjg2..skrg nie mood unt citer pendek2 jer..:D

.::LOVE is in the air::.

Wednesday, February 17, 2010

baby kicking

0 comments
hari ni baby kicking sgtlah kuat..smpi kekadang rasa..aik?my bb nie marah kat mama ke sbb mama x mkn2...keje x henti2??..sorry bb mama mmg mcm nie..selagi keje x settle.selagi tulah mama teruk memikirkan kerja nie....nanti mlm mama mkn ye?luv u!bb jgn kick mama kuat2 ye... mama sakit...huhuhuh

Wednesday, February 10, 2010

First Kick

0 comments
hari nie merupakan hari kedua mama dpt rasakan tendangan bb...
masa rasa best sgt...tp sedih sbb papa xde unt tgk @ rasa the same thing...
xpe bb.nanti esk mama smpi kelantan bb tendang kuat2 lg ek..mama x marah...
nway..mama x sabar tggu bb lahir bln 6 nie...
I LOVE YOU ops! papa pun love you tooooo

Cari Pasal

0 comments
alam semua..hari nie mood mmg nak cr pasal..unt mendatangkan mood gembira...sasaran adalah kawan wan masa sek menengah...hahahaha...sian dia...saje jer sbnrnya..unt menaikkan mood bekerja hari nie..topik pergaduhan adalah 'meminta kwn membeli brg mknan'

.::LOVE is in the air::.

Tuesday, February 9, 2010

M E N G A N T U K

1 comments

YA ALLAH NGANTUKNYA AKU!!!!

adakah ini simtom2 ibu mengandung??
ataupun aku yang malas..
nak kata tdo lewat..dah awal dah kul 11 tu....
huhuhu...mcmana nie...tumpuan pada kerja pun x brp bagus...
hari nie dah masuk hari ke-2 mslh user aku x dpt settlekan..
YA ALLAH...SGTLAH TERUK HAMBAMU INI....

.::LOVE is in the air::.

The day ‘we’ went out together….

4 comments

Salam semua….bestnyer smlm…bkn jer sbb dah gaji…tp smlm wan dpt keluar berdua dgn ‘dia’ dgn bestnya tanpa sebarang gangguan…’dia’ yg di maksud kan adalah si ‘comel’ yg ada dlm womb wan nie…. Planning hari ahad lg nak g jejln kat alamanda…tp disbbkan kepenatan mengatasi segalanya..’we’ decide nak g hari isnin..lps jer keje dlm area 5.30pm ‘we’ g jejln smbl m’habiskan uang yg ada di alamanda…mmg dlm kepala nie nak beli baju…baju unt maternity nielah…so sesampai jerk at alamanda…terus g round2…smbl2 cuci mata…tgk barang2 bb semuanya comel2…x tahan mcm nak beli dah..tp disbbkan wan rasa mcm awal lg..so hold dulu sabar2..nanti kita borong…heheheh…masa usha2 brg2 bb masuklah ke butik zaida..butik nie byk jgk jual koleksi baju ala2 jubah gitu…cantik n harga pun ‘cantik’ sesgt…hehehehe..then masuk ke butik tu dgn harapan adalah jubah yg muat unt disarung kat badan nie…dengan semangatnya memilih 3 pasang untuk di cuba…ayak!!!hampa rasanya bila semuanya just fit x besaar x kecik…huhuuhh..mcmana nak pki nanti kalu perut mkn membesar…so…wan pun keluarlah dari butik tu dgn perasaan hampa…bkn wan je..bebdk yg keje kat butik tu pun hampa…hehehe..so, ‘we’ meneruskan perjalanan seterusnya…naik tingkat atas tup2 nmpk modernmum…ha!nielah tmpt yg dicari…masuk2 jer..ada akak melayu nie ramah gila dia melayan ‘we’ mcm ‘we’ byk sgt duitnya…hahahaha..msk2 jer terus tgk ada satu dress maternity tu sgt cantik…lps bersalin pun boleh pki…tp..mcm biasa..hampa…huhuhu saiz tecik jer tinggal….wawawawa..tp xpe..akak tu pny lah melayan..smpi segala mcm baju n seluar dia keluarkan…pilih punya pilih…inilah yg diperolehi dr MODERNMUM

Lps modernmum, ‘we’menuju ke kedai lain..unt mencari jubah @ dress yg boleh di pki ke pejabat…cari pny cari…masuklah ke turkuaz nie…mmg byk jubah2 cantik…n yg plg best..boleh dikatakan semua jubah@baju yg ada kat butik nie..semuanya dr timur tengah..means saiz dia ikut org2 arab!!!best giler… ini turut membawa mksd saiz wan ada…ssh nak cari saiz jubah sbb mmg kena cari saiz ‘belah2’ sana… huhuu..setelah berkenan n amik jubah tersebut tanpa mengira harga….terus ke kaunter…dahlah harga dia tulis dlm arab…wan x perasan ada harga kat situ sbb wan ingat tu dia punya brand…tulisan harga kecik sgt…tup2 g kaunter…ha amik ko..harga sgtlah menarik…hahahahah…phm2 sendiri…nielah jubah yg dimaksudkan :D

stlh membayar…tetiba’ we’ terasa lapar…so singgahlah ke Kenny rogers unt menikmati mkn mlm…bestnyer..mkn berdua…hahahah…sbnrnya dlm hati sedih…org lain semua keluar ngan family…huhuhuu..en.Hubby…tkr lah sini cpt…dah x larat dah nangis sensorang…huhuhu apa yg ‘we’mkn adalah spt di bwh…sgt sedap…


Setelah selesai mkn mlm…kami pun beredar dr alamanda menuju ke present 17..unt berehat…sekian..story for today….

Sebelum terlupa..nie baju unt papa..hope papa suke..:D



.::LOVE is in the air::.

Wednesday, February 3, 2010

2nd Appoinment

0 comments
hi!29hb Januari 2010 merupakan 'our' 2nd Appoinment....balik jer dari induksi kat kluang,johor pada 28hb Januari..esknya pg2 terus g klinik ptjaya...tp kali nie..bermulalah perjalanan seorang mama yang membawa 'seseorang' di dlm perutnya pergi check up secara bersendiri....rasanya check up secara bersendirian nie akan menjadi satu rutin sehingga nak bersalin kelak....jgn masa bersalin en.Hubby xde sama sudah…kalu xde…akan dibelasah secara teruk selepas bersalin nanti…hehehehe..tp xpe…walaupun membawa ‘seseorg' didlm perutnya…tp mama still selesa n kuat unt meneruskan perjalanan…hahaha..mcm sedih sgt…tp sedih sikit tu adalah… dahlah blk dr kluang smpi jam 11 mlm..esknya dah terbabas bgn…temujanji kul 8.20 tp..smpi klinik kul 9.20…wawawawa nasib x kena babab dgn nurse…so smpi..mcm biasalah…gigi xleh nak check lg…sbb klinik x bkk pada hari tersebut..sengal!so check up mcm biasalah…bp, urine…lps jer selesai semua tu…wan g jmpa nurse…ha…BP wan rendah sgt….wawawa..so kenalah sedas dua dgn nurse tu….mau xnyer..penat smlm pun x abis lg…terus g check up…nway..alhamdulillah baby kuat..ni menguatkan lg..wan akan dpt baby lelaki….hehehehe..sengal jer…then past check up mcm biasa terus gerak balik ipoh….naik ketapi!!!smpi ipoh ayah wan amik….tp…en.Hubby xde…huhuhu…walaubagaimana pun! Dlm kul 8mlm mcm tu..wan dpt kejutan..en.Hubby@papa baby blk!!!!yey..mlm tersebut papa,mama n ‘baby’ bertemu:D

1st Appoinment

0 comments
salam semua...hari nie wan nak citer pasal 'our' 1st appoinment with a doctor...alhamdulillah.. unt pemeriksaan kali pertama nie en.Hubby ada bersama untuk teman wan g ke Klinik Kerajaan kat putrajaya nie...masa 30 December 2009 wan budget wan amik cuti sbb wan nak g check up pg2..tup2 ada emergency kena g meeting kat cyberjaya...ayak!bengang betul!org pg2lah best. fresh...doktor pun x byk sgt nak komen kalu ada apa2 mslh...huhuhu..tp di sbbkan tugas..wan terpaksa g jgk ke cyberjaya..nasib en.Hubby ada unt menenangkan perasaan wan masa tu...rasa mcm nak ngamuk pun ada...en.Hubby kata...'xpe...meeting smpi kul 1 jer...nanti lps lunch kita leh pg...' sggh baik betul en.Hubby nie..sgt sbr...so pg2 wan g meeting kat cyber...dlm kepala otak dah sengal semcm jer..mls nak bg apa2 pendapat...jd pendengar n wat keje apa yg ptt je...hehehe..tpt jam 1 en.Hubby dtg ke JPA cyberjaya unt amik wan then terus ke presint 9 unt ke klinik tersebut..alhamdulillah petang tu x ramai sgt org...so...proses berjalan dgn lancar.. cuma..klinik tu 'canggih' bebenor...smpi konpius di buatnya...almaklumlah kali pertama g klinik tu...then smpi masa wan g wat urine test,amik darah,then jmpa nurse....so nurse pun bglah nasihat supaya buat itu..ini...pakaian mcm itu...mcm ini...jaga kebersihan diri..dlman n luaran.. dll....lps jmpa nurse last sekali jmpa pn.Doktor...sgtlah baik...kebykkan doktor2 n nurse2 yg keje kat bahagian ibu2 ngandung nie..semua ngandung jgk...hehehehe...dia pun scanlah perut wan..alhamdulillah..baby membesar dgn sihat...n doktor cuma pesan supaya wan jg kesihatan n jgn penat2 sgt...doktor kata...wan penat sgt...so dia suh rest bebyk...nak rest mcmana kalu kerja memerlukan komitmen yg tinggi..so lps selesai proses di klinik wan terus pecut...eh!bkn..en.Hubby memecut kereta menuju ke ipoh...yey!so smbtlah kami new year di ipoh....

0 comments

Dah lama sebenarnya nak mengupdate n melaunch blog si kecil nie..tp masa menjadi penghalang untuk meneruskan penulisan kat sini…yelah..blog sendiri pun mcm sengal jer nak update ini kan blog unt si kecil yg ada dlm prut nie….hehehehe..nway..rasanya dah tiba masanya untuk update sikit demi sedikit perjalanan si kecil nie untuk melihat dunia…

Syukur kehadrat ilahi atas kurniaan-NYA yg x terhingga….pada tanggal 25hb102009 wan saje je wat preg test…hehehe…pg2 buta bgn tdo..around 5.10am..wan buat test tu…n the result! POSITIVE…wan pun bg tau en.hubby..masa tu rupa2nya dia pun dah terjaga…dia xleh tdo katanyalah…:P so bila wan bg tau kat en.Hubby terus dia mcm teruja je nak dtg ptjaya…sbb last week wan x blk ipoh…so dia kena dtg sinilah…sbb dia blk dr Kelantan ke ipoh..tp sempat wan pesan…jgn bg tau sapa2 lg..sbb nak cnfrm kali kedua…sampai2 je en.hubby n my mil dr ipoh terus dia masuk bilik nak tgk bukti…hahaha..sengal betul!nway..he so happy…. sengih memanjang..tp masa tu my mil x tau lg…so we decide nak g beli preg lagi sekali kat alamanda…so tghari lps zohor..terus kuar g mkn kat warisan..then terus g alamanda..bwk sekali mil…tp masa nak beli preg test nie..my mil duk kat bwh jer..dia penat nak naik tgkt 2..kami pun apa lg…lari naik lif..hahahah..then..blk umah terus test..dan keputusannya…sekali lg positive!!! So ahadnya we decide nak g jmpa doctor buat kepastian n nak tau dah brp lama….nie adalah gambar bukti..


 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template