Free Image Hosting

Tuesday, August 31, 2010

0 comments

Yey!akhirnya Berjaya mendapatkan baju raya..smlm pg blk butik kat semua house tu..tetiba x berkenan.enHubby dah tgk mulut wan muncung sedepa..kikiki..then gamaknya dia tensen tgk muka n mulut wan dah mcm apa 2..terus dia ajak jom gulatis..wah!tetiba..wan pun masuklah dgn muka penat + mcm xde harapan jer nak dpt baju raya yg berkenan n yg ptg muat thn nie..tup2 ada!yey!apa lg..rembat smpi dua..hehehe..enHubby geleng je kepala tgk bini dia yg mental nie..x kisahlah..janji dia pun suka baju tu..tu yg penting..selain tu..mcm2 lg shopping..terutama barang2 unt kenduri our lil princess DAMIA..skrg nie dia dah membesar baik..sonok bila call mak n ckp ngan dia..mesti ada respon…

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa MIA…mama MISS U!

Smpi sini dulu..mlm kang berbuka kat alamanda n smbg shopping!hahahaha


.::LOVE is in the air::.

Monday, August 30, 2010

Jalan-Jalan Habis Uang...hehehehe

0 comments

Dari ari sabtu smpi hari nie enHubby ada kat sisi menemani wan kat ptjaya nie..rasa seronok sgt..tp esk..argh!! bosan blk…huhuhu..so di kesempatan @ dgn erti kata lain..mengambil kesempatan ke atas kehadiran enHubby kat sini..wan ajak dia shopping sakan!hahahah..Kelmarin means hari ahad wan n enHubby pg one utama dgn tujun nak hntr hp kat care center..tup2 kena tggu 3 jam..so wan n enHubby tlh nonton wayang buat kali pertama selepas bersalin..hehehehe..tp wan tdo..bosan down citer dia..expandables..tu kot tajuk dia..hehehhe..then lps jer kuar terus jln2 g living concept,parkson sale for men..sonok enHubby memborong unt diri dia..diulangi DIRI dia..:( then kat one utama yg syok nyer byk giler outlet baju bb n budak2…apa lg..masa tgh jln2 tu wan n enHubby ada terpandang satu outlet namanya flower girl..baju dia dlm tu..waaaa myk cantik owh…ingatkan mls lg nak beli gaun unt si TOMEI DAMIA..tup2 enHubby kata amik ar 2 helai..unt raya n majlis akikah dia nanti..wah!gla ah enHubby nie!!!kalu murah lain citerlah..ni x..kalu x muat baju tu..masak garing2 lah wan..huhuu..so the conclusion..hari ahad tu..hanya baju papa n DAMIA saja yg telah dibeli..diulangi hanya papa n DAMIA mama xde…:(

So smlm..kami keluar lg..kali nie turun KL..naik kereta smpi cheras n park keta terus naik train g masjid jamek..smpi jer..terus jln2..tgk baju melayu sepasang sekali sampin unt enHubby..unt enHubby lg..hurm..nmpknya mama sggh baik thn nie…hahaahha..mula2 tgk dulu..cari bunga telur unt DAMIA..unt majlis dia 18September nanti..n tgk2 baju unt mommy dia…:D bila g tgk kat semua house tu byk sgt yg berkenan..hehehe so enHubby kata xpe..kita g berbuka dulu baru beli brg2..ok xpe..ikut jelah..msk sogo..ha..ramainya makhluk..hehehe..jln2 cuci mata dulu..aims apa yg ptt lps berbuka nak beli..so dah selesai sesi usha mengusha..wan n enHubby g naik atas food court sogo mkkn kat restoran east meet west..oklah boleh thn..enHubby x abis mkn sbb dia x sihat..huhuh tp wan habis licin spaghetti meatball dia..sedap!!!lps tu tetiba wan rasa sejuk sgt2...huhuhu..so enHubby terus beli sweater kat sogo nie..ya..itulah yg kami beli kat sogo..hahaha..xde benda lain nak beli...

Then lps jer settle mkn semua..adik wan call kata dia tggu dkt gulatis nak jln2 sesama kat TAR n semua house..so dgn semangatnya wan berjln dr sogo ke semua house nak g beli bajulah..tup2 smpi dpn tu..dah ttp!!!!!argh!gila ah!enHubby tetiba rasa bersalah gila!sorry ayang..by x tau…huhuhuh..sabar jelah..tulah nak usha2 lg..huhhuhu..n apa lg..harung jln TARlah..tgk baju melayu unt enHubby..ada..cantik..harga pun ok..oklah unt dipakai setahun sekali oleh enHubby..then jln2 baju wan x berkenan…so ada sedikit rajuk kat situ..tp bila tgk enHubby berkenan tgk baju dia..wan ok jelah…heheheh…so lps hbs diredah semua kedai yg ada..kami menuju ke cheras..adik wan bwk keta n terus ke cheras..g umah makcik dulu n mkn2..n dlm kul 12am..org smbt merdeka..wan,enHubby n adik g downtown mencuci mata…heheheh..jerit merdeka dlm keta jer..so kat downtown end up x beli apa..Cuma adik jer dia beli tikar unt umah kat ipoh…

So hari ni..enHubby suh siap2 nak trn KL sekali lg..unt shopping HANYA baju wan!hahahaha..I LOVE U LAH!ok..smpi sini dulu..nanti smbg…

p/s:DAMIA mama miss DAMIA…muahhhh


.::LOVE is in the air::.

Friday, August 27, 2010

Rindu

0 comments
Itulah yg dpt diluahkan dlm blog nie..smpi bilalah wan nak ddk sorang2 kat putrajaya ni…mmg x disangkal akan keseronokkan dok sensorang kat putrajaya nie..tp..hari nie wan rasa sunyi,rindu n pelbagai lg perasaan yg membuatkan wan sedih pg2 nie..wan bkn nak menolak qada’ n qadar Allah s.w.t ..mgkn ada hikmah diseblk semua nie..
Smjk kawin smpilah dah dpt gelaran mama nie..wan still sorang2 kat putrajya nie meneruskan karier yg ada..tp bila dah jd mama rindu dia pada anak melebihi rindu pada papa dia sblm nie.. masa mula2 kawin n xde DAMIA lg..wan x kisah pun duk sensorang kat sini kunun2 x kisah :P. weekend x blk pun xpe..tp bila dah jd mama nie..wan kalau boleh nak hari2 ada dgn baby..alangkah baiknya kalau bgnan JPA boleh di bwk ke ipoh..huhuh DAMIA..mama miss DAMIA..dah nak masuk 3 bln DAMIA n nak msk 1 bln wan duk asing dgn DAMIA..kadang2 wan terpikir nak ulang alik jer dr ipoh-putrajaya nie..hari2..tp disbbkan kos yg melampau sehari ulang alik RM100++ wan hentikan hajat tu..n wan try mintak tukar..tp kat ipoh still xde available unt position wan..n enHubby cnfrm2 kena reject dia pny surat permohonan tukar..sbb pengarah dia kata x ckp penguatkuasa kat negeri tersebut…wth!kadang2 mcm marah jgk..ada ke boleh ckp mcm tu.kdg2 wan mcm nak guna jer kuasa yg ada mintak tukarkan unt enHubby..tp tkt nak buat..sbb tkt nanti dia kata buat tanpa pengetahuan dia..nanti marahlah pulak..hurm..x taulah apa kesudahan cerita kami sekeluarga...

Wan sbnrnya kesian kat mak wan..dah lah still keje..tup2 kena jg cucu plak..hurm..ntahlah..nsblah mak wan x kisah..syg lbh lg ada..hehehe..alhamdulillah DAMIA pun xde apa2 masalah..harap2 DAMIA sentiasa sihat…wan sgt rindu dia skrg…sbb raya nanti baru wan blk..bkn x nak blk..Cuma rasa mcm dah dkt jer nak cuti raya n this weekend mak ayah wan bwk DAMIA blk kmpg…so xde point wan blk..n enHubby pun nak dtg kl..nak beli persiapan unt majlis DAMIA nanti Jemput Hadir ye kawan2…

At last but not least…
damia!!!mama MISS U SO MUCH!!!

.::LOVE is in the air::.

Monday, August 23, 2010

Something to share : USED VS LOVE

0 comments

USED vs LOVED


While a man was polishing his new car,

his 4 yr old son picked up a stone

and scratched lines on the side of the car.

In anger, the man took the child's hand

and hit it many times not realizing

he was using a wrench.


At the hospital, the child lost all his fingers

due to multiple fractures.


When the child saw his father.....

with painful eyes he asked, 'Dad when will my fingers grow back?'

The man was so hurt and speechless;

he went back to his car and kicked it a lot of times.


Devastated by his own actions......

sitting in front of that car he looked at the scratches;

the child had written 'LOVE YOU DAD'.

The next day that man committed suicide. . .


Anger and Love have no limits;

choose the latter to have a beautiful, lovely

life & remember this:

Things are to be used and people are to be loved.

The problem in today's world is

that people are used while things are loved.


Let's try always to keep this thought in mind:

Things are to be used,

People are to be loved.


Watch your thoughts; they become words.

Watch your words; they become actions.

Watch your actions; they become habits.

Watch your habits; they become character;

Watch your character; it becomes your destiny.


.::LOVE is
in the air::.

Pusat Penjagaan Para Suami

0 comments
masa dpt email nie td..mcm x percaya jgk..

tapi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




.::LOVE is in the air::.

Wednesday, August 18, 2010

0 comments
delima SETTLE!!!

p/s:now i'm alone @ ptjaya... ;)

.::LOVE is in the air::.

DELIMA

0 comments

not buah delima @ what..ia mmg betul2 delima kehidupan..hehehehe..wan x tau lah..kalu wan x tegur kemungkaran maybe akan semakin berleluasa…xpe2 hari nie wan akan terus je ckp..tp dgn berhemah..kalau nak terima..terimalah..kalau x..jd apa2 lps nie..terpulanglah kat diri sendiri…kalu ko nak selamat better ko blah dr ‘sini’..wan dah bg green light kat org2 tertentu.kalu diaorg nmpk lg kemungkaran tersebut..terjah jer..x yah call2 wan…!

Nway…sdpkan delima kat bwh nie..hehehehe




.::LOVE is in the air::.

Sunday, August 15, 2010

Mula Kerja

0 comments

Dah masuk ofis

Boss dah pggl nak wat discussion Program Biasiswa Nasional..huhuhuhuh

JUMAAT cepatlah…. Damia…mommy miss U!!!


.::LOVE is in the air::.

Friday, August 13, 2010

LOVE

0 comments
once upon a time,
something happened to me,

it was the sweetest thing that ever could be,

a fantasy, a dream come true,

IT WAS THE DAY I MET YOU!!


.::LOVE is in the air::.

Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadan 2010/1431h

1 comments

Salam Ramadan buat semua Muslimin n Muslimat di seluruh dunia..alhamdulillah tahun nie kiranya tahun ke-2 wan menyambut Ramadan sebagai seorg isteri..n Alhamdulillah tahun ni jgk wan berpeluang menyambut Ramadan as a mother..seronok rasanya..rasa diri ini amat dirahmatiNYA. Tahun ni wan berkesempatan menyambut puasa dkt ipoh..Cuma en.Hubby jer xde..hari pertama Ramadan nie semuanya ok..DAMIA pun baik jer..cukup time bgn tdo minum susu then dodoi2 tdo blk..kadang2 jer bgn unt main..xpelah mia..janji mia sihat..

Ramadan kali nie niat nak puasa penuh n menambahkan lagi amal ibadat..insyallah…setakat nie semuanya ok..wan harap Ramadan nie selain wan dpt menambahkan amal ibadat,wan harap wan dpt meningkatkan proses penghasilan SUSU unt DAMIA..sian dia wan tgk asyik minum susu formula jer..wan dah beli electric breast pump from spectra3..alhamdulillah setakat nie ok jer pumping dia..tp biasalah susu still sikit..x tau dah nak wat mcmana..skrg nie wan mkn yg berkhasiat n usaha..lps usaha wan tawakal jelah…kalau DAMIA bernasib baik..byklah susu…kalu x..huhuhu..Bukan apa..wan ngaku wan x produce byk susu tp wan suka bg bf..seronok tgk bb kita dekat dgn kita..hehehe..xpe2..usaha tangga kejayaan!!!!

Akhir kata…SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN BULAN YG PENUH BARAKAH INI…


.::LOVE is in the air::.

Tuesday, August 10, 2010

3 comments

DAMIA demam smlm...tp hari nie...dah sihat ALHAMDULILLAH!!!!!

DAMIA turn 2 month!!!!

0 comments


Alhamdulillah..hari nie baby DAMIA sudah menjangkau 2 bulan..n smlm dia dah dpt 2 bulan punya vaksin..n dia demam sehari jer bila kena vaksin tersebut..risau wan bila dia demam..tapi nak buat mcmana kan??demi kesihatan dia..so terpaksa tgk dia kena cucuk..sekarang wan masih bercuti x g keje lg..terasa mls sgtlah nak masuk keje..bknnya apa..nak tgglkan baby DAMIA nie kat ipoh..mmglah tggl kat mak sendiri..tp still ada perasaan risau..yelah..anak 1st…dahlah mengandung dia 9 bln..tup2 kena tggl…huhuhu..tp xpe..demi kebaikan..anak mama n papa..don’t worry mia..mama akan mintak tkr secpt mgkn..mama x thn duk jauh dgn mia..dulu masa mia xde lg..mama xleh xde papa..tp skrg mama xleh xde 2-2 sekali..mama sayanggggg papa n mia…

Dah masuk 2 bulan nie…mia dah pandai tersenyum..n sgtlahhhhh suka tidur meniarap..sangatlah chomel!!!!papa n mama suka sgt tgk mia tdo..tersenyum2 sensorang..skrg nie tgh train baby DAMIA minum air kosong lps minum susu..sbb doctor kata..kalau x sulam ngan air..tkt nanti tersekat nafasnyer..mia pny salur nafas kecik lg..so kena jg elok2..nway mama n papa sayang sgt kat mia.

Ahad lps mama n papa bwk mia pg jln2 kat ipoh parade..hahaha sgt suka bila bwk dia pg toys dept. teruja giler dia tgk patung plg ptg mama sgtttlah teruja!!! Tp syang x smpt nak snap gambo dia..tp dia dpt satu soft toys rerama..tp mama yg over peluk..heehehhe..x sabar rasanya tggu mia bsr lagi dan lg…boleh mama beli mcm2 lg…MAMA PAPA LOVE YOU!!!


 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template