Free Image Hosting

Sunday, November 13, 2011

All time fav. SONG ;)

0 comments
I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
Far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Well, every moment spent with you
Is a moment I treasure

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Lying close to you
Feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes and thank God we're together
And I just wanna stay with you
In this moment forever, forever and ever

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

I don't wanna miss one smile
I don't wanna miss one kiss
Well, I just wanna be with you
Right here with you, just like this
I just wanna hold you close
Feel your heart so close to mine
And stay here in this moment
For all the rest of time

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
'Cause I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep, yeah
I don't wanna miss a thing

Wednesday, November 2, 2011

PENCARIAN "CUTE BABY" SWEET BABY LURVE = 2nd Badge

2 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

wan sbnrnya saje2 jer masuk contest ni..mana tau menang...hiiihihihi..kalau menang alhamdulillah.. kepada kwn2 blog rajin2lah like.. ;)

Monday, October 31, 2011

‎3 Doa untuk anak supaya menjadi soleh dan solehah

0 comments

اَللَّهُمَّ فَقِّهُّ فِي الدِّيْنِ وَعَلِّمْهُ التَّأْوِيْلَ.
Maksudnya: Ya Allah, berilah kefahaman kepadanya dalam urusan agama dan ajarkannya Takwil (tafsir al-Quran).

اَللَّهُمَّ أَلْهِمْهُ التَّأْوِيْلَ وَعَلِّمْهُ الْحِكْمَةَ.
Maksudnya: Ya Allah, ilhamkannya Takwil (tafsir al-Quran) dan ajarkannya hikmah (ilmu yang tepat).

اَللَّهُمَّ بَارِكْ فِيْهِ وَانْشُرْ مِنْهُ.
Maksudnya: Ya Allah, berkatilah padanya dan sebarkanlah ilmunya.

amik dr sini :Ustaz Zahazan Mohamed

Thursday, October 27, 2011

Tips Menangani Anak

0 comments

1) Jangan pukul anak dari lutut keatas

2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali menampar anak pakai tangan kita. nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control

3) Rotan/pukul anak di telapak kakinya . Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang ke bahagian otak

Sabda Rasulullah s.a.w. "Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka, bergurau hingga naik atas belakang pun tak apa. Jika suka geletek, kejar atau usik anak asalkan hubungan rapat. Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah pukullah dia (sebagai pengajaran)" dimana yang nak dipukul tu? Tapak kakinya ... bukan muka, punggung, telinga dan ditempat-tempat yang sensitif... itu salah...

4). Mulakanlah hidup anak anda dengan nama panggilan yang baik. Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri. (Dalam Islam sendiri nama panggilan yang baik adalah digalakkan).

5). Berikan anak anda pelukkan setiap hari (Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai kekuatan IQ yg lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk)

6). Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran)

7). Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukkan, ciuman, hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya).

8). Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang. Perkembangan mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkaratermasuklah berbuat silap.

9). Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga,pilihlah keluarga (Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar. Masa itu terus berlalu dan tak akan kembali).

10). Di dalam membesarkan dan mendidik anak-anak, janganlah tuan/puan mengeluh. Keluhan akan membuatkan anak-anak merasakan diri mereka beban.

11). Dengarlah cerita anak anda, cerita itu tak akan dapat anda dengari lagi pada masa akan datang. Tunggu giliran anda untuk bercakap (Ini akan mengajar anak anda tentang giliran untuk bercakap)

12). Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya.

13). Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya.

14). Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai orang lain).

15). Kemungkinan anak kita menerima pengajaran bukan pada kali pertama belajar. Mereka mungkin memerlukan kita mengajar mereka lebih daripada sekali.

16). Luangkanlah masa bersama anak anda diluar rumah, peganglah tangan anak-anak apabila anda berjalan dengan mereka. Mereka tentu akan merasa kepentingan kehadiran mereka dalam kehidupan anda suami isteri.

17). Dengarlah mimpi ngeri anak-anak anda. Mimpi ngeri mereka adalah begitu real dalam dunia mereka.

18). Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga dalam masa yang sama akan menghargai barang-barang kesayangan anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka walaupun sudah rosak. Mintalah kebenaran mereka sebelum berbuat demikian.

19). Janganlah membiarkan anak-anak anda tidur tanpa ciuman selamat malam,

20). Terimalah yang kadangkala anda bukanlah ibubapa yang sempurna. Ini akan mengurangkan stress menjadi ibu bapa.

21). Jangan selalu membawa bebanan kerja pejabat ke rumah. Anak-anak akan belajar bahawa kerja pejabat selalunya lebih penting daripada keluarga.

22). Anak menangis untuk melegakan keresahan mereka tetapi kadangkala cuma untuk sound effect sahaja. Bagaimanapun dengarilah mereka, dua puluh tahun dari sekarang anda pula yang akan menangis apabila rumah mula terasa sunyi. Anak-anak anda mula sibuk mendengar tangisan anak mereka sendiri.

"anak- anak ibarat kain pUtih. iBu bApa laH yanG mencoRakkanNya menjaDi yAhudI, nAsRani atAu mAjusI"

Demam

0 comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. nak kongsi jgk x kira..damia demam last weekend..huuhh.. pg2 rasa kaki dia panas...terkejut mama...alhamdulillah hero mama ada hari tu...hihihi..papa lah yg menggelabah nak bwk ke klinik..kalau mama sorang alamt mama x tau nak wat apa dahlah...tp sebelum g klinik g makan dulu..see walaupun demam..mamam ttp berselera..hihihi..so cuti yg mama amik isnin n selasa lepas dihabiskan menjaga damia..papa pun tambah cuti tggu damia smpi betul2 sembuh..alhamdulillah makin sembuh dah dia..tgk...sihatkan dia.. =)

yey!mari kita tido atas mainan!!! umah mama dah xleh nak kemas2 dah... =)

p/s: ya allah...berikanlah anakku kesihatan yg baik agar dia dapat membesar menjadi anak yg solehah dan dapat menjadi muslimah yg menyintai agamanya dan rasulnya dan seterusnya berbahagia dunia dan akhirat..aminnn

Aquaria KLCC bersama damia n enHubby

2 comments
Assalamualaikum n salam sejahtera semua...fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh buang habuk!hahahha...dah lama x update blog..bkn apa...bz..hihihiih alasan..nway..unt update kali ni nak citer pasal cuti2 di aquaria awal bln ni..btw ingat lg x entry ni ...masa ni pg aquaria x bwk damia..so awal oct hari tu kami bwk damia pg aquaria...tercapai jgk hasrat papa..hihihi..seronok sgt tgk damia suka tgk binatang2 yg ada..seawal..x awallah..dlm kul 10am kami bertolak dr putrajaya parking kereta dkt lrt tun razak..senang..x yah sesak2...first time damia naik keretapi...hahaha cuak jer muka dia...hihihi..alhamdulillah semuanya berjalan lancar..seronok sgt tgk damia happy..oklah..mls nak merepek pjg2 tgk gambar jelah yer... ;)

@lrt BTR...

damia dlm LRT =)

sblm mula mengembara di AQUARIA..kita mamam dulu!!!

ok...dah smpi KLCC...

yey! ticket unt enter AQUARIA....

smpi2 dpn entrance ada org tgh feed pirhana...kita tgk dulu ni..

eee..takutnya pirhana...

bestnya kalau boleh berenang sekali!!! ;)

mama..sudahlah amik gmbr tu...

lepas2...

hi cik ikan

pishhhhhhhhhhhhhhhhhh

di tunnel yg bergerak2..still dgn ballon dia...smpi tok arab pun suka tgk dia dok main2 dgn ballon tu =)

hiiii

pict..wajib sblm keluar...hehehehhe

Wednesday, August 10, 2011

vIDEO bEST..hihihihih

2 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

lama betul x jengah blog nie..alhamdulillah bulan puasa tahun ni berjalan dgn baik.. :)
update kali ni pun just pendek jer..nak share dgn semua pasal montaj n short film yg kami rakam hari tu...ala..yg wan ada citer pasal pg tugu negara n bukit cerakah tu....nie dia link dia..nak attach sini x dpt...hihihihiih


montaj : Biasiswa JPA (JPA Scholar) :ePenawaran


p/s:selamat menonton! ;)


Photobucket

Wednesday, July 20, 2011

RABU tanpa kata2.. ;)

2 comments



Photobucket

The Making of....

0 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

ingat x post sblm nie mengenai short film in the making??hehehhe..ni satu pic yg nak dikongsi...hope semua goes well...video akan menyusul kemudian.... :)

click to enlarge


Photobucket

Tuesday, July 19, 2011

SATURDAY bersama DAMIA dan officemate!

0 comments
Assalamualaikum dan salam Sejahtera..

Adoyai bz rasanya smpi x sempat nak update blog...nak update pic pun x sempat..apatah lagi nak menaip...hurm...

So dikesempatan ni wan nak citer sikit pasal weekend wan last week..:D sgt seronok!!!sbb dpt jln2 dua hari bersama damia ke sana ke mari..untuk makluman, damia, opah n tokwan dtg ke putrajaya last weekend sbb ada kenduri kena attend...so apa lg..excited x sudah ar mama damia nie..hihih..tup2 pg jumaat last week boss tny..wan ko free x weekend nie???wan pun terus x terkata ar bila bos tny mcm tu...huhuhu dlm otak dah piker...alamak abislah weekend aku kali ni..xleh nak main2 dgn damia...hurm xpelah...tup2 ada member kat ofis ni nak join jgk aktiviti weekend nie...

Owh sblm melalut dgn lbh lanjut...nak cerita dulu kepala cerita nie...hhahahah..ceritanya mcm nie..03082011 ni dept wan tlh dimandatkan unt melaksankan perhimpunan blnan JPA..so..dgn adanya mandat itu..n dgn dlm bln Ramadan n kemerdekaan...boss wan aka Farid mendapat idea untuk membuat short film ala2 petronas tu..:D so dgn kerjasama ramai...terjadilah aktiviti outing kami ke tugu Negara n bukit cerakah pada hari sabtu lepas...ahad wan x join...n plg best!!DAMIA join dlm aktiviti ini...hahahahaha...sgt syok..dia x meragam lgsg!!saya suka!!so berjln2 dan bergumbiralah kami pada hari sabtu lepas...so...lets picca make a talk! Wah!speaking!! hahahahaha...

tugu negara...1st time oooo dtg!!!hahahaha

behind the scene ;)

mari tolak stroller :D



si comel n si cantik....:P

garang x saya!!! :P


p/s:gambar @ bukit cerakah xde...sbb apa ek..sbb dah penat..mls nak bergambar..:P
Photobucket

Thursday, July 14, 2011

Mari Panjat Gelongsor!!!

0 comments

papa,mama...damia panjat ye...

iyargh...papa tgk yer damia naik...

hai..saya WAN NUR DAMIA QISTINA

YEARGH!!!smbg panjat lg!!!!


Photobucket

Thursday, June 30, 2011

Dua Insan Tercinta

2 comments
Nmpk x????nmpk x??? missing them so damn much!!huhuhuhu... papa..i hope dptlah papa tukar ke putrajaya cepat2...mama dah x thn tggung rindu...rindu kat papa..n esp.WAN NUR DAMIA QISTINA yang makin hari makin bijak n mcm2 dia boleh buat....end :(

Photobucket

Saturday, June 18, 2011

DAMIA 1st BIRTHDAY

1 comments
Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Setelah setahun WAN NUR DAMIA QISTINA..skrg bermulalah langkah yg lebih maju dari biasa...adoyai..nasiblah belum boleh berjalan dgn pantas lg..kalau x..mau pengsan mama n papa.. untuk makluman,sebenarnya 10062011 merupakan hari jadi anak wan yg pertama n kalau diikutkan akan berlaku satu majlis yg penuh gemilang...tp nak dijdkan cerita mjls tersebut x kesampaian...hoohoh sadis gila..wan baru tau lps wan cuti!adoi...so..sabtu 11062011 kami sekeluarga telah menjemput tetamu unt menghadiri majlis hari lahir anak kami yg pertama.. rmi yg dtg...kawan2 atokopah ler.. Alhamdulillah mjls berjalan dgn baik..byk juga hadiah yg damia dpt..hihihi..sonok x terkira!! So enjoy pica jelah ek..x tau nak gebang apa dah nie...hope semuanya turn well..skrg ni DAMIA sgtlah byk kerenahnya...dia dah makin suka cakap kuat2 bermain dgn suara dia...hihihihi...

nmpk kaki tu????itu kaki papa...hihihi

birthday cake senget???mmg senget!!:P

KAMI!

birthday GIRL

WAN NUR DAMIA QISTINA


Photobucket

Friday, June 10, 2011

Back to 1 year Ago

3 comments

7hb062010

siSuami: sayang...esk check up syg pegi dgn kwn abg ye...sbb dia nak bwk wife dia jgk pg check up..sorry syg abg x dpt teman...(ketika ini siSuami berada di sebuah negeri di timur tanah air kerana bertugas)

siIsteri: ok!ala..mmg abg x pernah teman pun kan g check up...hahahhaa ketawa lah siIsteri itu..(tp dlm hati pelik jgk knp tetiba ada kwn siSuami nak bwk...pelik....tp..biarkanlah..)

***seterusnya berlangsunglah pebualan suami isteri***

8hb062010

ring!ring! telefon berbunyi...siSuami telefon lg...

siIsteri: hello...

siSuami: sayang...jom kita lunch sama2..

siIsteri: gila ke apa.agak2lah nak wat lawak pun...abg kan ke kat Kelantan...hohohohoho

siSuami: mmglah tp skrg abg otw ke putrajaya...suprise!!! hahahhahaha

siIsteri: hek eleh..nak wat suprise pun bg tau ke???apalah...nak wat suprise buatlah dtg terjah ofis ke...lepak umah ke....

siSuami: huhuhuhu syg x terkejut ke???huhuhuh majuklah...abg mmg nak wat mcm tu..tp segan nak kowtim ngan bdk umah ayg..(masa tu ada bdk ofis dok sekali dgn wan.)

siIsteri: oklah2..terkejut...hahahahha..tp ayg bz sikit ni sbb bhgn ayg akan anjurkan perhimpunan bulanan JPA esk..so kita kuar kejap je ye...then abg blk umah rehat dulu..then amik ayg blk keje ok...bye!

***seterusnya berjumpalah siIsteri dgn siSuami***

9hb062010

siSuami: ayg bgn...keje..abg hntr meh..

siIsteri: ok..

***so bersiaplah siIsteri unt kepejabat...untuk pengetahuan..waktu mengandung siIsteri ni suka cantik2..hahahha***

Smpi di pejabat siIsteri ni pun bergelak ketawa ketawa bersama rakan2 pejabat dia..then terus ke auditorium JPA unt menghadiri perhimpunan bulanan...lps abis je..tetiba nak ke toilet..nak terkucil...hohohhhoo..tetiba!!!!!mak aih!ada darah....hohoho so nervous!!!!tp maintain cool..so terus g ke tempat..bg tau boss kata pn.tina..sy nak g hospital turun darah sikit... ha???boss ckp wan!!apasal relaks jer....cepatlah..selamber betul bdk nie.. so siIsteri ni menelefon siSuami yg kebetulan berada diPutrajaya unt membawa siIsteri ke hospital...siIsteri cool lg..tp siSuami dah menggelabah..

Smpi diklinik kesihatan...diaorg kata g hospital putrajaya..so dgn perasaan nervous kedua2 suami isteri ni menujulah ke wad bersalin....hohohoho masuk2 ada terdgr org menjerit..adoyai takut!!! Smbl tggu boleh lg bergelak ketawa..then bila doctor pggl..masa tu adalah jgk doctor pelatih dtg tgk2...uish!segan gila!n bila doctor check baru bkk 1cm..hurm..xpelah..then doctor pesan kalau nak bersalin cepat..kuat ar berjalan @pun bersama dgn suami...so apa lg..lps jer doctor ckp mcm tu..terus siIsteri mengajak siSuami berjln2 di alamanda membeli apa yg patut lg...n lps jer blk dr alamanda..time solat siIsteri ni mmg dah x boleh nak berdiri dah...siSuami nak manja2 pun dah x boleh sbb sakit pinggang gila!huhuhu..so rest jelah lps tu..tup2...nak tau kisah selanjutnya..baca SINI

Dan tepat 02:25PG waktu MALAYSIA our lil princess slmt dilahirkan..dan di beri nama

WAN NUR DAMIA QISTINA

Selamat Hari Lahir Yang Pertama Sayang!!!

Photobucket

Wednesday, May 25, 2011

SEDIKIT PERBEZAAN KITA DENGAN RASULLULLAH S.A.W

1 comments
Rasulullah sedikit tidur
kita sikit-sikit tidur

Rasulullah sedikit makan
kita sikit-sikit makan

Rasulullah sedikit marah
kita sikit-sikit marah

Rasulullah sedikit bergurau
kita sikit-sikit bergurau

Rasulullah sikit-sikit beramal
kita sedikit beramal

Rasulullah sikit-sikit berkorban untuk islam
kita sedikit pengorbanan
(renungan tuk diriku yg hina ini)
Photobucket
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template