Free Image Hosting

Saturday, April 23, 2011

DAMIA 10month young..:D


Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Lama x update blog ni...hurm..apa nak citer ye??mcm ada byk nak citer tp mcm x ingat apa yg nak di citer..hahahaha..nway..skrg dah bln 4..n lg 2 bln damia pny 1st birthday..hurm..x tau nak wat apa lg..padahal papa dia dah siap beli barang dah unt birthday damia...hehehe..masuk bln nidamia dah 10 bln...alhamdulillah damia membesar dgn sihat..walaupun mama n papa x dpt nak lihat pembesaran damia selalu..tp mama tau oph dah jg damia dgn baik..sbb bila mama n papa blk tgk damia..damia mesti tunjuk dkt mama n papa apa yg damia dah pandai buat..n mama n papa sgt bangga dgn sayang...

Secara keseluruhan milestone damia unt 10 bln nie...:

  1. Tripod sits – rights self if pushed and can reach for toy steadily... ya maybe lmbt..tp xpe..mama x kisah janji damia always sihat..
  2. Pulls to standing, Stands holding on dinding..meja ..kerusi etc. Hahahhaa opah dia dah risau nih!
  3. Forward parachute...ya kehebatan yg terserlah...membuatkan semua org shh hati bila tgk dia berdiri..sbb kalau lps pandang sure dia akan buat aksi ini....terutama kalau dia dah penat berdiri...hohoho
  4. Crawling..ni baru tgh nak boleh...hehehe dia tgh mencuba2..dah buat gaya merangkak dah tp bergerak blm...asik kat situ jer..heheheh
  5. Reaches for small objects..hohohoho ini budak...dia boleh nmpk objek tu sekecik2 objek..kami yg tua ni pun x nmpk..tetiba dia dah capai nak msk mulut..hohhohoho
  6. Points with index finger, Early pincer grasp,Looks for fallen object(object permanence)
  7. Distraction hearing test,Says ‘mama’, ‘dada’ non-specifically..haha tang says mama n dada nie...dia hny pandai sebut papapapapapa,ooooopaaaaahhhhh,ayyyaaaahhhh bila tang mama dia menyembur jer..sadis gila!hohhohohohoho
  8. Chews biscuit,Stranger anxiety and Plays peek-a-boo...bila tang play peek a boo nie..dia akan gelak sekuat2 nya...hohoho tp bila main dgn maksu dialah..dgn kami biasa2 jer..ntah apa yg maksu dia buat gelak smpi tersekat2 pun kami x tau..hohohoho
  9. Understands ‘no’ and ‘bye-bye’....yaaaaa bila suh bye2 dia akan bye2 mcm citer hantu kak limah blk umah...kita bor je...hahahahhaha
  10. Damia juga dah pandai membantu opah dia unt mengemas umah..(paham x??) hahahaha
  11. Sgt suka makan cereal..dia x suka bubur...huhuhu sgt memilih...
  12. Sgt suka minum susu....mama suka!!! N sgt suka mkn buah...termasuk durian....adoi..ini kerja opah!hahhaa
  13. Sgt suka ‘gadjet’...dia suka mkn ‘hp’ n suka main2 keyboard vaio mama...hohhoho..bila mama wat keje dia pun sibuk sekali mengintai...hehehehe...comel2
ok...selamat 10month yung WAN NUR DAMIA QISTINA
moga sentiasa sihat..n jd anak solehah...:
mama & papa love u a lot!!!!



Rasanya ni milestone yg setakat wan nmpk bila wan jmpa dia..hohoho nxt week akan tgk apa lg dia boleh buat... n hari tu wan jd pegawai penyemak unt urusan PILN 2011 kat ipoh..so dptlah blk ipoh for one week tu pun x duk umah sbb keje kan??so dok hotel..tp hari terakhir tu bwk damia dtg tdo hotel sekali...n yg plg best..mama n papa bg damia mandi bath tub!!hahaha almaklumlah hotel heritage xde swimming pool so..kat bath tub pun jd..so mlm tu g beli ‘pelampung’ kat damia..ingat dia x suka..rupanya menjerit2 dia mandi..hahahah lps ni nak bwk mandi kolam pulak lah....nie gambo bdk comel mandi dlm ‘bath tub’...hahahhhahaa



tomei x saya??? ;)




Photobucket

0 comments:

Post a Comment

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template