Free Image Hosting

Sunday, January 30, 2011

Dah abis sudah…

3 comments

Alhamdulillah…masih member kesihatan yang baik Cuma batuk dr tahun lps still x baik lg..tp Alhamdulillah still diberi peluang oleh ALLAH SWT unt menghirup udara yang nyaman dimuka bumiNYa, masih menjadi seorang isteri kepada HAKIM SAMSURI n the best thing is Alhamdulillah masih menjadi mama kepada si cilik WAN NUR DAMIA QISTINA…

Alhamdulliah bersyukur sgt2 dgn nikmat dan kurniaan yang tidak terhingga itu…BERAKHIR SUDAH JANUARI…alhamdulillah sekali lg..bln januari memberi berbagai kebahagian dlm hidup wan plus kegembiraan..hurm x sama ke?:D nway..tahun 2011 dimulakan dengan mendapat hadiah cabutan bertuah yg best! Jam + lg satu wan x citer lg…hahahha.. nway mmg bertuah pulak wan nie…selalunya x..itu tanda2 tahun nie akan dilalui dgn penuh kegembiraan.

Kerja wan mcm biasa…masih dlm keadaan terkawal..walaupun kadang2 mcm harem..jer..:P .. bos dah makin bertambah..bln 2 bakal masuk dan x tau apa akan jd pada bulan 2 nie..kita tggu jer…tp yang penting minggu pertama bln 2 nie byk perkara nak kena attend n buat…

Last but not least..SELAMAT HARI LAHIR PADA RAKAN2 YANG MENYAMBUTNYA PADA BULAN JANUARI

p/s saje nak letak nie : sumber

Personaliti individu yang lahir bulan JANUARI..betul ke???

JANUARI

* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
* Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
* Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
* Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
* Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
* Pandai mengambil hati orang lain.
* Pendiam ... kecuali telah dirangsang.
* Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
* Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
* Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
* Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
* Cukup sayang pada kanak-kanak.
* Suka duduk di rumah.
* Setia pada segala-galanya.
* Perlu belajar kemahiran bersosial.
* Sifat cemburu yang sangat tinggi...

Photobucket

Friday, January 28, 2011

Another GiveAway

4 comments

hello sekali lg…adoi..dah gila GiveAway pulak sekarang nie..hahahahhaha
nway thx to ayu kamalia sbb sudi share this oppu unt try this GA…
mana tau kot2 tetiba dpt..alhamdulillah…
kalau x dpt…hurm…ntahlah….Nway GA dia best jgk…:D
Kepada kwn2 yg nak ikut serta dlm contest ini sila..

1-Harus…bkn wajib yer..heheheh join blog ini : Hatiku Hati Getah & Lainaz Closet
2- Buat apa2 entry pasal GA nie..:D
3 – Tag kawan2 lain…saya menge’tag’ >> cik puan easy,cik puan quiyah,cik puan zai

Last but not least : letak banner GA di sidebar anda..

Mudah bukan??anda pun boleh! :D

Photobucket

Thursday, January 27, 2011

My First Ever GiveAway

6 comments

Hallu everyone

First time wan try GiveAway dr rakan blog nierakan ke??Hahahah nie mmg kes xde keje..bkn xde keje..tp xde mood..huhuhu..X tau nape lately nie penat sgt..jgn nak pandai2 wat conclusion sendiri ye kawan2..Nway..hari tu wan saje jer blog walking..jalan pny jalan tetiba jmpa blog ini sinfullystitched n the best thing is dia ada wat giveawayn hadiah nyer sgt best n chomel..bg wanlah..So apa lg kawan2 semua..jom ramai2 join GA niemana tau sekali cuba dah dapatOkuntuk menyertai..sila ke sinfullystitched untuk mengetahui kaedah selanjutnya.. :D

Photobucket

Wednesday, January 26, 2011

KHURAFAT

0 comments

speechless...semalam i call u..u x answer...hhahah xde kena mengena..
nway smlm wan n my sister g tgk muvi kat OU citer khurafat...
mesti readers semua ingat gigih gila wan dr putrajaya ke pj..
actually,wan nak g kmpg pandan hntr stock tudung unt nurse2 kat klinik di area sana..
saya adalah pengedar tegar skrg..hehehe..sapa2 nak order
ingatkan adik nak amik kat kl sentral..
sekali makcik wan tetiba abis keje kat klinik 1 malaysia kul 10mlm..
so adik wan terus suh wan amik putra ke pj..
so..terjadilah babak adik beradik bergegas ke OU untuk menonton citer khurafat...
tayangan start jam 8.45..kami smpi 8.45 btl2 dpn GSC..hahhahaha hebat bukan?
so terus beli tiket..dan x terus masuk panggung..kami beratur beli mknan sbb 2-2 dah lapar tahap otomen!so msk2 jer dah start dlm 10minit mcm tu...
hahahha padan muka kami rembat jer duduk kat mana2 sit since org dah x ramai..
duduk jer terus menjerit..hahaha..cerita tu mmg bestlah..cuma..
ending dia x trill sgt..so-so jer..tp ni antara citer melayu yg wan rasa wan xleh nak tgkp sapa yg KHURAFAT sbnrnya...hhahahah
so lps abis citer bergegas ke kpg pandan unt hantar tudung...n terus blk...:D
itu jer sbnrnya cerita dia..hahahahah ok bye2..

p/s:nape asyik ketawa jer nie???pelik aku! :P


Photobucket

Thursday, January 13, 2011

List to do bila balik ipoh

5 comments
berikut merupakan perkara2 penting unt dilaksanakan bila balik ipoh..

  1. peluk,cium2,guling dgn WAN NUR DAMIA QISTINA
  2. peluk,cium2,guling dgn WAN NUR DAMIA QISTINA
  3. peluk,cium2,guling dgn WAN NUR DAMIA QISTINA
  4. peluk,cium2,guling dgn WAN NUR DAMIA QISTINA
  5. peluk,cium2,guling dgn WAN NUR DAMIA QISTINA
  6. peluk,cium2,guling dgn WAN NUR DAMIA QISTINA
  7. peluk,cium2,guling dgn WAN NUR DAMIA QISTINA
  8. peluk,cium2,guling dgn WAN NUR DAMIA QISTINA
  9. peluk,cium2,guling dgn WAN NUR DAMIA QISTINA
  10. peluk,cium2,guling dgn WAN NUR DAMIA QISTINA
  11. salam papa...heheheheh :P
  12. pg2 sabtu g amik hadiah cabutan bertuah..:D akan direveal kemudian..
  13. tghari sabtu pg belajar kereta...hahahah dah tua2 baru nak belajar..xpe2..dah tua2 belajar boleh beli keta besar sikit..sbb dah keje..:D
  14. jalan2 dgn papa n damia..
  15. ahad tghari pg ehem2....xleh reveal selagi tidak berjaya!wakakaka
  16. jalan2 dgn papa n damia..
  17. jalan2 dgn papa n damia..
  18. jalan2 dgn papa n damia..
rasanya setakat tu jer yg penting..tp yg plg penting adalah dr no.1 hingga 10...hahahhaha.. cepatlah 4.30ptg nak blk...huhuhu..ops!nie baru 7.30pg!!!hahahah lg 8hrs!sabar2...

Photobucket

bila dah dgr hari2..jd suka pulak..:D

4 comments
Aku ingin bermimpi denganmu
Ke awana untuk teman bintang bulan
Kerananya lebih terang sinarnya
Dengan kehadiran kau dan aku

Bagiku kaulah yang terindah
Manisnya senyuman anugerah Tuhan
Memarakkan api dalam diriku
Tak pernah aku sangka ada

Asingnya buatku
Asyik memikirkan dirimu

Kau umpama susun silang kata
Yang terakhir untukku
Sekian lama ku mencari
Rupa-rupanya di depanku
Hidup ini tak bererti
Jika tiada cinta di hati
Untuk terus ku teguh berdiri

Bagiku kaulah yang terindah
Manisnya senyuman anugerah Tuhan
Memarakkan api dalam diriku
Tak pernah aku sangka ada

Asingnya buatku
Asyik memikirkan dirimu

Dan tak kira apapun
Yang terjadi dalam mimpiku
Usahlah ia berakhir
Tanpaku memilikmu


Photobucket

Junior Masterchef Australia

0 comments
serius gempak giler..
sdg menaip nie wan tgh tgk rancangan nie kat channel711 star world..
mmg gempak ar bebdk nie..
umur kecik2 muda2 dah pandai masak..
rasa mcm diaorg nie main masak2..hahahaha
n plg menarik..ada jgk budak yg berhijab masuk pertandingan nie....
n sekarang diaorg kena wat desert..YA ALLAH SO TALENTED bebdk nie..
wan masa umur diaorg nie dok memain jer...bkn smpi sekrag ke x reti masak???
xde masa nak pikir masak2 n resepi2 nie..
tp sayang...budak yg pki hijab tu x dpt masuk ke peringkat seterusnya....
nway!!!!!mereka sgt berbakat!!!

n skrg bebdk nie akan masak seafood!!!!gila ah!!!

Photobucket

Wednesday, January 12, 2011

Preparation

6 comments

Wedding preparation adikku wan sakinah a.k.a diknah akan bermula isnin depan..hahaha.. Sebagai kakak mithali..ceewah..akan ku kerah tenaga beliau dan wang beliau!hahahha..List unt wed preparation dah bg dkt dia..nsb list masa wan wed dulu wan x buang lg..hahaha untung gila dpt kakak mcm nie!:P nway..tis becoming Monday both of us gonna spend the whole day to find a gift for guest n vip’s..so since ada perkhidmatan online yg berlambak2 ni..wan n adik hari tu dah google kat satu blogshop nie..hurm quite menarik..Cuma prepare duit jer..hahahah..n dia ada kedai kat sacc mall..so Monday kami akan ke sana selain g ronda rondi ke tempat lain…kl-damansara-putrajaya!!wallaaa!!!

Ok..chow for now..nanti akan disambung lg…

p/s:diknah prepare RM2k...hahahahha…


Photobucket

Cabutan Bertuah

0 comments
salam semua..
rasanya bln nie bln bertuah wan kot..@ maybe sepanjang tahun nie wan akan bertuah???hehehe
nway kalau ada sapa2 baca penulisan sblm nie CERITA SEMALAM.. wan ada cerita pasal wan dpt cabutan bertuah dinner bahagian hari tu..n ptg td around 3pm wan dpt pggln dr nestle kata wan menang peraduan...so wan terpikir jgk mana n bila pulak msk contest??so..pikir pny pikir...hahahaha rupa2nya x rugi wan beli dua pek ais krim nestle la cramera kalau x silap ejalah :D hari tu dkt bilion ipoh jaya...rupa2nya wan terpilih as salah seorang yg bertuah...n benda yg menang adalah.....

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
p/s:tggu bila wan dah amik nanti...hahahhaah

Photobucket

CANTIKKAN blog

0 comments
tetiba jer wan rasa mcm nak mencantikkan blog...hahahaha

tp content habuk tarak!!!!wakakakak GELAKKAN DIRI SENDIRI!

Photobucket

Monday, January 10, 2011

7month DAMIA

4 comments

Rasanya baru kelmarin disahkan mengandung...n smlm baru bersalin..hahhaah damia membesar begitu cpt rasanya...10012011 damia sudah menjangkau umur 7bln..alhamdulillah..damia membesar dgn sihat..insyallah setakat nie xde apa2 sbrg masalah..yg bermasalahnya mama dia..sbb sgt rindu dgn damia..damia sgt suka bermain..harap dgn bermain minda dia akan berkembang dgn baik..harap dgn diberikan nama yg baik2..damia dpt membawa maksud nama tersebut dgn baik :) mama dan papa sayang sgt damia..

Tadi call mak di ipoh..tny pasal damia..heheheh dia tgh tgk kartun kiteretsu...mesti tomei!sbb hari tu masa wan psg upin ipin dia suka sgt tgk!!!!heheheh..n now damia dah gain 7kg++ alhamdulillah..sbb last month dia berat x cukup...huhuhuu....

Last...damia mama papa sayang WAN NUR DAMIA QISTINA dgn sepenuh jiwa!


.::LOVE is in the air::.

Saturday, January 8, 2011

AQUARIA KLCC

0 comments
Salam semua...pada rabu yg lps..hoh!sudah basi!hehehe..wan n enHubby beserta mak mertua g aquaria klcc..1st time tu..walaupun selalu g klcc tp x pernah terdetik nak ke sana...hahahah..tp tetiba hari rabu tu enHubby ajak g sana..mesti ada yg tertny2..mana si tomei damia..huhu dia kat ipoh..:( sbnrnya mlm selasa lps papa dia n my in law hntr wan blk putrajaya..n spttnya wan kerja hari rabu tu..tp disbbkan diaorg ada..so wan pun amik leave lg..hehehe..tp sedih tul x dpt bwk damia sekali..tp xpe..nanti mama bwk..best woo..mesti damia suka!!hehehe....harga msk boleh tahan ar..tp berbaloi..n a lot of sourvenier yg menarik..tp x beli pun..sbb niat di hati nak bwk damia ke sini nanti baru beli...hahahaha..nie some picca kat aquaria..


papa muka gumbira nak msk aquaria :P


mama pun!hahahahha..walaupun dlm hati berkata2..kalaulah damia ikut!!huhuhu


mama YU!!!!!!!!!!!!!!


tgh bg mkn kat haiwan2 chumel..masa nie x kuar lg jaws2 yg busat!

mcm BELANGKAS!like us!!!hahahhaha


p/s:nanti mama bwk damia k?


.::LOVE is in the air::.

Cerita Semalam....

1 comments

Salam semua...smlm 07012011 bahagian tempat wan bekerja iaitu BMI telah menganjurkan mjls mkn mlm yg dipggl mlm asprisiasi 2011 yang diadakan di inspen bangi...majlis start kul 8 tp wan smpi kul 8.30mlm...hahahhaha masa smpi PBI tgh bg ucapan...heheheh dgn slumber wan n kwn wan msk terus duk depan..hahahah....mjls tu sgtttt best...ada mknan yg best...ayak!abis diet!!heheheh...ada pertandingan karaoke pertandingan ni dah dilaksanakan saringan kat JPA sblm mjls mlm nie..yg pasti technician wan yg bila bercakap tu suara pelan nak mam*** tp bila nyanyi...perghhhh!!!!hebat gilos!n dia menang no.1...sewaktu mjls tu jgk...baru wan percya yg kat bahagian wan ada ex penyanyi...hahahha selama nie wan ingat diaorg tpu...hahahaha..sekali mlm td dia wat persembahan...sedap lg suara Azian Mazuan Sapuan nie...

Tp yg lg best..wan dpt cabutan bertuah...ya ALLAH..x sangka bertuah sggh wan mlm tu...dah ar no naik last2..dh fed up ar masa tu..sekali no naik..n yg plg pnt dato’ PBI yg bg...hahahah jgn jeles..:P n hadiah mlm tu semua besar2...tp bila time wan kecik jer...tp kecik bkn sbrg kecik..hahahahah...klah...mls nak story pnjg2..nie hadiah yg wan menang smlm... :)

baju yg wan pki mlm tu..kira x rugi ar beli baju..hahhaha naik pentas tu..:P

goodies n hadiah yg dpt! perfect 10!!!

tarra!!!!AD tu..:P

cantik x??????????????????
.::LOVE is in the air::.

Thursday, January 6, 2011

adios 2010..olla 2011

0 comments

Rasanya masih blm terlewat unt wan ucapkan selamat tahun baru kepada semua..hope tahun 2010 mendatangkan kegembiraan pada semua..bg wan tahun 2010 plg!!!!best sbb wan jd mommy!!!:D alhamdulillah bg wan tahun 2010 semuanya berjln dgn baik....semuanya diatur olehNYA dgn baik..harap tahun ini (2011) menjanjikan sesuatu yg lbh baik..so nie 1st entry for tis year..wan rasa wan nak wat rentetan unt tahun 2010...here some picca n story morry..:D

Januari 2010

Wan pg induksi kat IKWAS kluang...best sgt..sbb wan x perlu wat aktiviti fizikal masa nie sbb ngandung...4month!!!hahahaha sonok2...rileks jer...:D

Februari 2010 – Mei 2010

Ha...what the hectic month onwards...gila ah!mmg penat nak mam***...masa nie dahlah preggy..tp alhamdulillah..sggh kuat wan waktu
nie...hahhaha..tp betul..kalau diingat2kan..mmg kuat wan nie,....bygkan...bygkan ek....masuk keje kul 07.30pg....stay ofis smpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kul 7.00 pg esoknya...berlarutan smpi 3month!!!!hahahahaha sabtu ahad pun keje..wah!kalu x dpt APC lg x taulah...tp mmg x dpt!!!hahahahaha..n selain kat ofis.. wan trt terlibat dlm urusan interview budak2 nak apply biasiswa JPA kat putrajya...nasib kat picc jer..kalu jauh masak!tp alhamdulillah..masa tu wan ada bos2 yg best...pn.norihan(skrg ada di jerman smbg study),kak tina (skrg kat aussie tmn hubby dia blaja),kak ani,kak sarimah...diaorg pun stay..kecuali pn.norihan..dia stay sekejap jer..dia boss besau!hahahah...tp best sbb wan blk lewat msk keje lewat pun diaorg x kisah!i lik
e!tp tahun nie x tau ar mcmana...huhuhuhuu..

Mac 2010

Hahahahha masa org dok sibuk2 proses pengurusan biasiswa...wan sempat lg bercuti...hahahahah nsb bos bg...tp blk kena ar ‘rasuah’ sikit...:D..masa nie 6month preggy...(masa nie kalu perut besar lg..mmg xleh naik flight dah..sbb safety belt dah x muat!!!hahahah)..gambar yg atas tu masa kat gunung berapi..hahahah jgn ingat org preggy xleh naik gunung! :D

Mei 2010

OUR 1st anniversary!!!i love u hubby!!!

Jun 2010

Saya menjadi MAMA...ya!!!!wan telah selamat melahirkan wan nur damia qistina...kalau sesapa baca kronologi wan masa bersalin mia..ya..alhamdulillah sgttttt mudah..:)story morry di sini

Ogos 2010

Abis pantang...2nd Ramadan as a wife...1st as a mommy...hahahahha...lps pantang terus attend induksi khusus..walaupun belum mula keje lg!!!ahahahah..still tombam2...saya berbaju ijau!

September 2010

Hari raya!!!!2nd year Hari raya with hubby...1st raya with damia!!!!mucuk2...:D..n also majlis akikah damia telah selamat dilansungkan pada bln ini...damia behave sgtttt baik!!!!!!!!!!!!!!!!

Oktober 2010

Dpt HP baru dr en.Hubby...tQ!..n diknah bertunang..101010

Disember 2010

Penutup yg best!n damia turn 6month!!!!n 1st mamam!!!!!hahahahahah sgtlah comel!!!!1st muharram!!!hope nxt year..menjanjikan yg terbaik...

2011

YEY!walaupun harapan untuk dapatkan iPad x kesampaian disbbkan wan takut nak guna..takut iPad yg nipis tu terus jd piring...hahahahhaha...tp wan dapat new lappy!!!!sony VAIO Eseries...hahahahah akhirnya!!!n yg penting harga dia lg mahal dr iPAD!!!!!hahahahahah padan muka enHubby...:P I LOVE U!!!!

p/s:terlalu byk kenangan indah masa 2010...rasanya nie yg termampu unt ingat..:D

~~SELAMAT TAHUN 2011~~

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template