Free Image Hosting

Wednesday, February 23, 2011

Lemon

0 comments

Hari tu..bkn hari tulah…bln lps…ada terbaca pasal kebaikkan lemon kat blog HANIS.. sejak hari tu terus nak cuba….lama pny tggu…smlm wan baru g alamanda..ceh!nak mention jgk tu beli lemon kat alamanda!hahahaha beli lemon….so start ar mlm semlm proses memasukkan lemon dlm semua jug2 n botol2 air kat umah tu…hahahaha gila perak!so pg nie wan bwklah satu botol g ofis..selalunya x abis air satu botol 1.5liter tgk..nak bg tau jgk tu!!!tp ajaib!!hari nie settle!!sbb air kosong jd air sedap sbb tmbh lemon..so apa lg kawan2 silalah try tips nie…for more info g blog HANIS

Thx to HANIS ZALIKHA!!! :D




Photobucket

KASIH SAYANG RASULULLAH

0 comments

Disebabkan bln nie bln kasih sayang...org katalah...hehehehe..bg wan everyday adalah hari kita ptt berkasih sayang..betul x readers???oleh itu...wan attach kat sini....mengenai KASIH SAYANG RASULULLAH.. mari kita hayati

Orang-orang yang keras hati tidak akan mengenal kasih sayang. Tidak ada sedikitpun kelembutan pada diri mereka. Hati mereka keras bagaikan karang. Kaku tabiat, baik ketika memberi maupun menerima. Kurang peka perasaan, lagi tipis peri kemanusiannya. Berbeda halnya dengan orang yang dikaruniai Alloh Ta’ala hati yang lembut, penuh kasih sayang lagi penuh kemurahan. Dialah yang layak disebut pemilik hati yang agung penuh cinta. Hati yang diliputi dengan kasih sayang dan digerakkan oleh perasaan yang halus.

Dari Anas bin Malik Radhiallaahu anhu ia berkata, yang artinya: “Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam pernah membawa putra beliau bernama Ibrahim, kemudian mengecup dan menciumnya.” (HR: Al-Bukhari)

Kasih sayang tersebut tidak hanya terkhusus bagi kerabat beliau saja, bahkan beliau curahkan juga bagi segenap anak-anak kaum muslimin. Asma’ binti ‘UmeisRadhiallaahu anha –istri Ja’far bin Abi Thalib- menuturkan, yang artinya:“Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam datang menjengukku, beliau memanggil putra-putri Ja’far. Aku melihat beliau mencium mereka hingga menetes air mata beliau. Aku bertanya: “Wahai Rasululloh, apakah telah sampai kepadamu berita tentang Ja’far?” beliau menjawab: “Sudah, dia telah gugur pada hari ini!” Mendengar berita itu kamipun menangis. Kemudian beliau pergi sambil berkata: “Buatkanlah makanan bagi keluarga Ja’far, karena telah datang berita musibah yang memberatkan mereka.” (HR: Ibnu Sa’ad, Tirmidzi dan Ibnu Majah)

Ketika air mata Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam menetes menangisi gugurnya para syuhada’ tersebut, Sa’ad bin ‘Ubadah Radhiallaahu anhu bertanya: “Wahai Rasululloh, Anda menangis?” Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalammenjawab: “Ini adalah rasa kasih sayang yang Alloh Ta’ala letakkan di hati hamba-hamba-Nya. Sesungguhnya hamba-hamba yang dikasihi Allah Ta’ala hanyalah hamba yang memiliki rasa kasih sayang.” (HR: Al-Bukhari)

Ketika air mata Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam menetes disebabkan kematian putra beliau bernama Ibrahim, Abdurrahman bin ‘Auf Radhiallaahu anhu bertanya kepada beliau: “Apakah Anda juga menangis wahai Rasulullah?” Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam menjawab: “Wahai Ibnu ‘Auf, ini adalah ungkapan kasih sayang yang diiringi dengan tetesan air mata. Sesungguhnya air mata ini menetes, hati ini bersedih, namun kami tidak mengucapkan kecuali yang diridhai Allah Ta’ala. Sungguh, kami sangat berduka cita berpisah denganmu wahai Ibrahim.” (HR: Al-Bukhari)

Akhlak Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam yang begitu agung memotivasi kita untuk meneladaninya dan menapaki jejak langkah beliau. Pada zaman sekarang ini, curahan kasih sayang terhadap anak-anak serta menempatkan mereka pada kedudukan yang semestinya sangat langka kita temukan. Padahal mereka adalah calon pemimpin keluarga esok hari, mereka adalah cikal bakal tokoh masa depan dan cahaya fajar yang dinanti-nanti. Kejahilan dan keangkuhan, dangkalnya pemikiran serta sempitnya pandangan menyebabkan hilangnya kunci pembuka hati terhadap para bocah dan anak-anak. Sementara Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam, kunci pembuka hati itu ada di tangan dan lisan beliau. Cobalah lihat, Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam senantiasa membuat anak-anak senang kepada beliau, mereka menghormati dan memuliakan beliau. Hal itu tidaklah mengherankan, karena beliau menempatkan mereka pada kedudukan yang tinggi.

Setiap kali Anas bin Malik melewati sekumpulan anak-anak, ia pasti mengucapkan salam kepada mereka. Beliau berkata, yang artinya: “Demikianlah yang dilakukan Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam .” (Muttafaq ‘alaih)

Meskipun anak-anak biasa merengek dan mengeluh serta banyak tingkah, namun Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam tidaklah marah, memukul, membentak dan menghardik mereka. Beliau tetap berlaku lemah lembut dan tetap bersikap tenang dalam menghadapi mereka.

Dari ‘Aisyah Radhiallaahu anha ia berkata, yang artinya: “Suatu kali pernah dibawa sekumpulan anak kecil ke hadapan Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam , lalu beliau mendoakan mereka, pernah juga di bawa kepada beliau seorang anak, lantas anak itu kencing pada pakaian beliau. Beliau segera meminta air lalu memer-cikkannya pada pakaian itu tanpa mencucinya.” (HR: Al-Bukhari)

Wahai pembaca yang mulia, engkau pasti mengetahui bahwa duduk di rumah Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam merupakan sebuah kehormatan. Lalu, tidakkah terlintas di dalam lubuk hatimu? Bermain dan bercanda ria dengan si kecil, putra-putrimu? Mendengarkan tawa ria dan celoteh mereka yang lucu dan indah? Ayah dan ibuku sebagai tebusannya, Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalamselaku nabi umat ini, melakukan semua hal itu.

Abu Hurairah Radhiallaahu anhu menceritakan: “Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam pernah menjulurkan lidahnya bercanda dengan Al-Hasan bin Ali Radhiallaahu anhu. Iapun melihat merah lidah beliau, lalu ia segera menghambur menuju beliau dengan riang gembira.” (Lihat Silsilah Shahihah no.70)

Anas bin Malik Radhiallaahu anhu menuturkan, yang artinya: “Rasululloh sering bercanda dengan Zainab, putri Ummu Salamah Radhiallaahu anha, beliau memanggilnya dengan: “Ya Zuwainab, Ya Zuwainab, berulang kali.” (Zuwainab artinya: Zainab kecil) (Lihat Silsilah Hadits Shahih no.2141 dan Shahih Al-Jami’ 5-25)

Kasih sayang beliau kepada anak tiada batas, meskipun beliau tengah mengerjakan ibadah yang sangat agung, yaitu shalat. Beliau pernah mengerjakan shalat sambil menggendong Umamah putri Zaenab binti Rasululloh dari suaminya yang bernama Abul ‘Ash bin Ar-Rabi’. Pada saat berdiri, beliau menggendongnya dan ketika sujud, beliau meletakkannya. (Muttafaq ‘alaih)

Mahmud bin Ar-Rabi’ Radhiallaahu anhu mengungkapkan, yang artinya: “Aku masih ingat saat Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam menyemburkan air dari sebuah ember pada wajahku, air itu diambil dari sumur yang ada di rumah kami. Ketika itu aku baru berusia lima tahun.” (HR: Muslim)

Rasululloh Shalallaahu alaihi wasalam senantiasa memberikan pengajaran, baik kepada orang dewasa maupun anak-anak. Abdullah bin Abbas menuturkan: “Suatu hari aku berada di belakang Nabi Shalallaahu alaihi wasalam, beliau bersabda, yang artinya: “Wahai anak, aku akan mengajarkan kepadamu beberapa kalimat: “Jagalah (perintah) Allah, pasti Allah akan menjagamu. Jagalah (perintah) Alloh, pasti kamu selalu mendapatkan-Nya di hadapanmu. Jika kamu meminta, mintalah kepada Alloh, jika kamu memohon pertolongan, mohonlah pertolongan kepada Allah.” (HR: At-Tirmidzi)

Telah kita saksikan bersama keutamaan akhlak dan keluhuran budi pekerti serta sejarah kehidupan yang agung. Semoga semua itu dapat menghidupkan hati kita dan dapat kita teladani dalam mengarungi bahtera kehidupan. Putra-putri yang menghiasi rumah kita, selalu membutuhkan kasih sayang seorang ayah serta kelembutan seorang ibu. Membutuhkan belaian yang membuat hati mereka bahagia. Sehingga mereka dapat tumbuh dengan pribadi yang luhur dan akhlak yang lurus. Siap untuk memimpin umat, sebagai buah karya dari para ibu dan bapak, tentu saja dengan taufik dari Alloh Subhanahu wa Ta’ala.

(Sumber Rujukan: Sehari Di Kediaman Rasululloh Shallallahu’alaihi Wasallam, Asy-Syaikh Abdul Malik bin Muhammad bin Abdurrahman Al-Qasim)

Sumber : SINI

Photobucket

Monday, February 21, 2011

Pisang

1 comments

pisang mmg sgt lazat...tahukan anda apa benefit dia...tahu????ala..buat2lah x tau...hehehehe
nway..td masa dok google2 hilangkan stress..konon nak online shopping..tp x jd..sbb xde yg berkenan sbnrnya tgh stress x tau nak membazir apa..hahahaha..nway tetiba terjmpa pasal pisang..tp dlm bahasa omputih so bacalah ek..malas nak translate..ala..anda semuakan bijak2...so here it is about pisang a.k.a BANANA...

After Reading THIS, you'll NEVER look at a banana in the same way again!

Bananas Containing three natural sugars - sucrose, fructose and glucose combined with fiber, a banana gives an instant, sustained and substantial boost of energy. Research has proven that just two bananas provide enough energy for a strenuous 90-minute workout. No wonder the banana is the number one fruit with the world's leading athletes. But energy isn't the only way a banana can help us keep fit. It can also help overcome or prevent a substantial number of illnesses and conditions, making it a must to add to our daily diet.

Depression:
According to a recent survey undertaken by MIND amongst people suffering from depression, many felt much better after eating a banana. This is because bananas contain tryptophan, a type of protein that the body converts into serotonin, known to make you relax, improve your mood and generally make you feel happier.

PMS:
Forget the pills -- eat a banana. The vitamin B6 it contains regulates blood glucose levels, which can affect your mood.

Anemia:
High in iron, bananas can stimulate the production of hemoglobin in the blood and so helps in cases of anemia.

Blood Pressure:
This unique tropical fruit is extremely high in potassium yet low in salt, making it the perfect way to beat blood pressure. So much so, the US Food and Drug Administration has just allowed the banana industry to make official claims for the fruit's ability to reduce the risk of blood pressure and stroke.

Brain Power:
200 students at a Twickenham school were helped through their exams this year by eating bananas at breakfast, break, and lunch in a bid to boost their brain power. Research has shown that the potassium-packed fruit can assist learning by making pupils more alert.

Constipation:
High in fiber, including bananas in the diet can help restore normal bowel action, helping to overcome the problem without resorting to laxatives.

Hangovers:
One of the quickest ways of curing a hangover is to make a banana milkshake, sweetened with honey. The banana calms the stomach and, with the help of the honey, builds up depleted blood sugar levels, while the milk soothes and re-hydrates your system.

Heartburn:
Bananas have a natural antacid effect in the body, so if you suffer from heartburn, try eating a banana for soothing relief.

Morning Sickness:
Snacking on bananas between meals helps to keep blood sugar levels up and avoid morning sickness.

Mosquito bites:
Before reaching for the insect bite cream, try rubbing the affected area with the inside of a banana skin. Many people find it amazingly successful at reducing swelling and irritation.


Nerves:
Bananas are high in B vitamins that help calm the nervous system.


Overweight and at work?
Studies at the Institute of Psychology in Austria found pressure at work leads to gorging on comfort food like chocolate and chips. Looking at 5,000 hospital patients, researchers found the most obese were more likely to be in high-pressure jobs. The report concluded that, to avoid panic-induced food cravings, we need to control our blood sugar levels by snacking on high carbohydrate foods every two hours to keep levels steady.


Ulcers:
The banana is used as the dietary food against intestinal disorders because of its soft texture and smoothness. It is the only raw fruit that can be eaten without distress in over-chronicler cases. It also neutralizes over-acidity and reduces irritation by coating the lining of the stomach.

Temperature control:
Many other cultures see bananas as a "cooling" fruit that can lower both the physical and emotional temperature of expectant mothers. In Thailand , for example, pregnant women eat bananas to ensure their baby is born with a cool temperature.


Seasonal Affective Disorder (SAD):
Bananas can help SAD sufferers because they contain the natural mood enhancer tryptophan.

Smoking:
Bananas can also help people trying to give up smoking. The B6, B12 they contain, as well as the potassium and magnesium found in them, help the body recover from the effects of nicotine withdrawal.

Stress:
Potassium is a vital mineral, which helps normalize the heartbeat, sends oxygen to the brain and regulates your body's water balance. When we are stressed, our metabolic rate rises, thereby reducing our potassium levels. These can be rebalanced with the help of a high-potassium banana snack.

Strokes:
According to research in "The New England Journal of Medicine," eating bananas as part of a regular diet can cut the risk of death by strokes by as much as 40%!

So, a banana really is a natural remedy for many ills. When you compare it to an apple, it has four times the protein, twice the carbohydrates, three times the phosphorus, five times the vitamin A and iron, and twice the other vitamins and minerals. It is also rich in potassium and is one of the best value foods around. So maybe its time to change that well-known phrase so that we say, "A banana a day keeps the doctor away!"


Photobucket

Sunday, February 20, 2011

Doa Pengikat Kasih Sayang

2 comments
ASSALAMUALAIKUM semua!!!!
hari nie wan terasa mcm nak kongsi sesuatu...Doa Pengikat Kasih Sayang

Bagi wanita yang mengalami masalah suami liar atau curang, hendaklah banyak bersabar dan berdoa.

"Dan Tuhanmu berfirman, berdoalah kepada-Ku nescaya akan Ku perkenankan bagimu."
[Surah Al-Ghaafir: ayat 60]

Antara doa pengikat kasih sayang yang baik diamalkan ialah:

"Ya Allah ya Tuhanku, selamatkanlah perjalanan suamiku pergi dan pulangnya. Dekatkanlah rezeki yang suamiku cari. Kuatkanlah kasih sayang suamiku hanya padaku seorang. Bantulah suamiku ketika aku tidak mampu membantunya. Elakkanlah suamiku daripada teringin kepada apa yang Engkau tegah. Cenderungkanlah hatinya kepada apa yang Engkau perintahkan."

Doa ini hendaklah dibaca ketika di belakang suami sehingga dia hilang daripada pemandangan mata setiap kali dia keluar meninggalkan rumah. Tidak kira samada ketika dia hendak pergi ke tempat kerja atau ke mana sahaja.

Amalkan setiap masa semoga suami tidak mudah tergoda dengan godaan-godaan di luar dan sentiasa di jalan yang benar.

Semoga berkat doa yang tidak putus-putus itu akan mengembalikan hati seorang suami untuk mengikuti kemuliaan peribadi Rasulullah SAW.

"Sesungguhnya telah ada pada diri Rasulullah itu suri teladan yang baik bagimu (iaitu) bagi orang yang mengharap (rahmat) Allah dan kedatangan hari kiamat dan dia banyak menyebut Allah."
[Surah Al-Ahzab: ayat 21]


sumber dari SINI


Photobucket

Thursday, February 17, 2011

TUAH

4 comments
ya...kesinambungan tuah dpt cabutan bertuah dlm 2 entry sblm ini..
lihat sini dan sini
sebelum wan teruskan..ingat x entry nie pasal my first GA contest yg wan msk...:D
hahahaha..alhamdulillah...sekali masuk terus dpt rezeki..:D
pg td tetiba dpt msg kat FB...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
**klik untuk tumbesaran**

menang!!!hahahah walaupun 2nd prize...x kisahlah..janji menang...tQ so much to papakeechee kerana telah memilh wan..hahahah x tau dia pilih yg mana..either entry dlm blog @ FB..:D.. hadiah dia bila dpt wan share pd semua yer...


Photobucket

Wednesday, February 16, 2011

another GA

4 comments

lihat2..apa di atas tu...hahahhaha..dah gila masuk GA pulak wan nie..
bkn apa..mana tau ada peluang tuk menang...
mcmana wan dpt tau pasal GA nie??hahhaha pendek jer citernya...
masa wan dok ber'blog' walking..wan terbaca mengenai GA ni kat blog salah sorang member
blog wan a.k.a kwn sekolah rendah pny blog...
baca sekali jer terus tertarik nak join..almaklumlah hadiahnya manyak syok oooo
oklah dr membebel pjg2 baik wan terus straight to d point!
syarat2 yang diberi xdelah susah mana pun..hehehehe...
nie antara syarat2 yang diberi..lain2 baca sini

  1. korang kena jadi follower belog aku. wahahaha..eceh. kalau tak nak jadi follower pun takpe, tapi peluang follower untuk menang adalah sangat tinggi ok!
  2. korang kena lengkapkan ayat, "saya nak menang mrs zach's first give away kerana.....(tidak lebih 200 patah perkataan". kalau korang ada blog, tulis dalam blog korang benda alah ni. kalau takde, buat kat ruangan komen.
  3. korang kena hebahkan give away ni dalam belog korang. tepek je banner give away tu dlm satu entri belog korang.
  4. tinggalkan jejak korang (blog's address) dalam bahagian komen untuk give away ni.

ok…senang jekan???

So…
No.1 - checked
No.2 - saya nak menang mrs zach's first give away kerana.....

masa DAMIA sdg membesar dalam perut mama..mama x sempat nak rakam detik2 indah mama mengandungkan DAMIA..almaklumlah.. mama n papa berjauhan..jd just gambar2 biasa jelah yg mama dpt rakam..so peluang unt rakam moment2 indah tu menerusi professional photog x kesampaian..walaupun byk kali merancang unt rakam..tp peluang xde..so dengan menyertai GA nie hope mama n papa dapat peluang ni unt rakam moment DAMIA ketika sedang membesar skrg nie..mana tau rezeki DAMIA..birthday DAMIA pun dah dekat..tp majlisnya buat di luar kawasan kl..so kalau dapat,moment nie maybe boleh di rakamkan di putrajaya @ kwsn yg sewaktu dgnnya…

No.3 - checked
No. 4 – checked

DONE!:D

So kwn2 jom join..mana tau peluang korang ada..:D


Photobucket

Wednesday, February 9, 2011

she's turn 8 month today!!!!

4 comments

Dah 8 bulan WAN NUR DAMIA QISTINA..rasa mcm baru jer bersalin…kurus pun x sempat lg…hehehehe mmg ssh nak kurus..admit jelah..:p Alhamdulillah..dlm tempoh 8 bln nie..damia membesar dgn sihat..thx to opah n tok wan yg menjaga damia di kampong… huhuhu maaf mama n papa x dpt nak jg lagi damia sepenuhnya..tp mama n papa cuba sedaya upaya unt blk every weekend.. n Alhamdulillah..setakat nie misi berjaya..n insyallah papa pun dah mintak tukar ke putrajaya..so nanti damia leh duduk dgn mama n papa…:D

Dalam tempoh 8 bln nie DAMIA sgt pandai :

  1. Nmpk jer org ‘tala’ kamera kat dia..terus sengih n buat aksi…hehehehe
  2. Mengamuk bila org melarang dia dari buat benda yg dia suka!
  3. Baca buku actually makan buku....hahahah
  4. Mengomel…ala2 mengadu bila mama n papa tpon opah..hihihi
  5. Bergolek2..ya..dia dah jadi penyapu + pengemop lantai opah yg berjaya!!!hahahaha
  6. Berusaha unt merangkak...usaha tgga kejayaan ye sayang..xpe lambat..:)
  7. X sakit bila kena benda2 keras..huh!super..power!!!mama n papa yg panic..dia..diam..past tu ketawa..aish!
  8. Suka main hanger!adus..nie mmg xleh blah!
  9. Tarik kain2 yg telah dilipat oleh opah dia…hahahahahah
  10. Makan buah!suka2…
  11. Tgk iklan…mmg suka gila..terutama iklan..ayuh kawan jaga kesihatan..panduan kesihatan lifebuoy!hahaha
  12. Mula ‘merabat’ perabot2 opah…n masuk bawah kerusi..suka sgt dia..mcm satu nikmat!hahahaha

Dll…byk sgt…x ingat dah yang plg penting!!!!DAMIA INGAT MAMA n PAPA DIA!!!! :d

WE LOVE U WAN NUR DAMIA QISTINA

HAPPY 8th MONTH!!!



Photobucket

Sunday, February 6, 2011

DAMIA makan buah

4 comments
yey!sonok oooo tgk anak dah makin besar n suka makan nie...hahahha tp xmo obes ok!hahaah..baru2 nie wan saje je gatal2 g online shop unt barang2 baby...heheheh smbl2 menggoogle...tetiba ada nmpk satu benda yg menarik kat satu blog nie...dok google pny google adalah satu online shop nie menjual benda alah nie...nmpk comel jer benda nie...so wan pun order...mmg pantas..2 hari jer dah smpi..dia ada gak outlet kat kajang kalu x silaplah..tp sbb wan nie malas nak g amik sendiri..so dia poslah...hari isnin hari tu sampai ofis..yer..guna alamat ofis ok...hahahaha...smpi jer terus bkk..ooo kecik jer bendanhya...tp harga oklah bg brand dia... heheheh..n balik jer hari tu unt raya cina..terus mintak opah si tomei nie pisang nak kasik test.. dia makan abis...tp tu x smpt nak amik pic..so smlm dia mkn buah orange pulak...habis jgk ok!sedap jer!!!hehehehe bagus2 makan buah nanti perut sihat....hehehhehe yeke?n kali nie amiklah beberapa picca dia mamam buah dgn menggunakan MUNCHKIN:FRESH FOOD FEEDER...yang dibeli di sini...lps nie nak bg mkn buah paberet mama!!!strawberry!!hahahahha...

makan dgn rakus smbl dok golek2 ngan mainan dia

ya!!!dia suka wat mata mcm nie!!sgt takut mama ok!!!huhuhuhu



Photobucket

Little Bean Portable Ultrasonic Mosquito Repeller

0 comments
kasih papa kpd anak..kpd mama sikit kurang...hahahaha..sbbkan xmo anak dia yang comel lote nie kena gigit nyamuk...mama kena sengat lebah pun dia x heran..hehhehe...papa tlh membeli bendalaha ini unt anaknya...mmg elok...guna waktu dia tdo...insyallah nyamuk x dtg..n setakat nie alhamdulillah xde gigitan nyamuk...kecuali kalau nyamuk tu terlampau byk smpi x terbendung..yang tu no komenlah...hahahhaha...kalu nak try pglah cari dkt sogo @ pasaraya lain...nie bkn iklan unt promo sogo..bukan2...tp sbb kat situ yang papa dia beli..so wan tau kat situ jelah salah satu tmpt yg ada...oklah...chow!

p/s:nie kes xde citer tp nak jgk update!x kira!!!




Photobucket

Thursday, February 3, 2011

hadiah cabutan itu..

2 comments
hahhaha..dah msk hari ke tiga bln februari nie barulah terhegeh2 nak update citer pasal the 2nd hadiah bertuah yg wan dpt last jan..:D sambil damia dok golek2 kat sebelah nie..smbil dia dok terjenguk2 apalah mama dia tgh buat tu..smpi booo layan dia jer...hahhaa sian dia main sorang2 tp nie kena taip express sbb damia nmpk gayanya dah nak smpi ke pintu dpn umah golekkan dia nie...hahahahah nak kena pg kejar nie..ok..disbbkan itu ini dia hadiah tersebut...hahahahah...rice cooker!!!kalau mau tau mcmana leh dpt nie...baca sini citer yang lps....





Photobucket
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template