Free Image Hosting

Saturday, April 23, 2011

Kemas Rumah!!!!

3 comments
Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Hurm..smlm sabtu 23042011 x tau nak buat apa...hahaha..disbbkan smpi x tau nak wat apa...n x tau lg hari akan dtg bz mcmana..so wan decided pg carik mop n penyapu baru unt wat pengemasan rumah..hahahaha.. nmpk2..nmpk sgt lama x mengemas...so disbbkan sabtu cnfrm x yah g keje..wan pg2 bgn terus keluar cari brg2 yg diperlukan unt mengemas..pg x pglah..kul 11 jgk kuar...hahahaha.. so lps beli brg2 yg diperlukan...blk umah..then kul 2ptg mulakan projek.. ya..spt gambar dibwh..harus x wan kemas umah????umah mcm tongkang pecah!!!


Ok...nmpk2???ha..tu baru suku umah wan tunjuk..kalau semua..mau pengsan...hahahah..disbbkan dah x lalu nak tgk keadaan spt di atas..wan pun membuat list spt berikut unt di follow unt kemas umah nie...Cantik x tulisan??hahaha xde kena mengena


Ok...so mari kita mulakan ikut semua list....apabila dah ikut semua yg ada dlm list ni...ce tgk tarra...berkilat x???nie belum susun lg perabot nie...

Bila dah di susun....cantik2????hahahhahaaperasansendiri! @ list to do tu pun tlh di full fill kan...hahahah
p/s:rumah x leh tunjuk semua part...bhy...hahahaha





Photobucket

contest lg....;)

1 comments

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua...

Masa berblogwalking td...ternmpk ini contest...mcm best jer...so ni sesaja jer nak torai...mana tau dpt menang..hahahahah..nway..contest baby n dady moment ni di anjurkan..cewah...mcm pesta pulak hahahha...ok2..dianjurkan oleh D'La Maya..bg tujuan mempromosikan blogshop D'La Maya ini, so inilah contest nyer.....

Syarat2 yg dittpkan oleh empunya blog adalah seperti berikut (copy n paste jer..hahahah)

syarat2 nya :
1.
MESTI follow blog D'La Maya (DONE)
2. Klik 'LIKE' pada
D'La Maya FB page. tidak wajib, tapi satu kelebihan jika klik ;) (DONE)
3. buat satu entry dan letakkan SEKEPING sahaja gambar baby & daddy.
baby mestilah berumur sehari hingga 2 tahun sahaja. (DONE)

wan nur damia qistina now 10month 1week 6days young!!!

gambar nie di ambil waktu mama n papa bwk damia g cameron highland..pd 12032011
sbb pergi sana..mama craving to petik strawberry...hahahhaa
tomeikan???papa tgh ajar damia unt mencintai ciptaan ALLAH s.w.t
n yup!damia suka tgk semua rama2 tu..kalau boleh semua dia nak tarik...:)
tgk mulut dia....dia tgh geram tu....hahahahah


4. pastikan entry anda ada link terus ke entry ini. (DONE)
5.
tag sekurang-kurangnya 3 orang untuk join contest ini. (DONE)
dgn itu..sy mengetag...ayukamalia,zaimun,asyikien,shuhada
6. jangan lupa tinggalkan komen penyertaan anda ye. (DONE)

mudah bukan?
jangan lupa tuliskan nama dan umur baby anda dan ceritakan serba sedikit tentang moment itu ye.


hadiah2nya....

1st price ~ items worth rm80
2nd price ~ items worth rm60

3rd price ~ items worth rm50

3 consolation prices ~ worth rm30



closing date : 30 April 2011


mari ye beramai2 memeriahkan contest ini disamping mempromosikan butik
D'La Maya ini! :)



Photobucket

SENYUM

0 comments
mula2 dgr lagu nie mcm x layan jer..tp bila lama2 dgr...lama x lamalah sbb asik ulang2 jer...hahahah...thne lama2 i like!

Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Photobucket

DAMIA & makngah

2 comments
Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Tajuk hari ni adalah ‘bila damia di jg mak ngah’..hahahah mcm nielah jdnya....



Sekian..:P


Photobucket

DAMIA 10month young..:D

0 comments

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Lama x update blog ni...hurm..apa nak citer ye??mcm ada byk nak citer tp mcm x ingat apa yg nak di citer..hahahaha..nway..skrg dah bln 4..n lg 2 bln damia pny 1st birthday..hurm..x tau nak wat apa lg..padahal papa dia dah siap beli barang dah unt birthday damia...hehehe..masuk bln nidamia dah 10 bln...alhamdulillah damia membesar dgn sihat..walaupun mama n papa x dpt nak lihat pembesaran damia selalu..tp mama tau oph dah jg damia dgn baik..sbb bila mama n papa blk tgk damia..damia mesti tunjuk dkt mama n papa apa yg damia dah pandai buat..n mama n papa sgt bangga dgn sayang...

Secara keseluruhan milestone damia unt 10 bln nie...:

  1. Tripod sits – rights self if pushed and can reach for toy steadily... ya maybe lmbt..tp xpe..mama x kisah janji damia always sihat..
  2. Pulls to standing, Stands holding on dinding..meja ..kerusi etc. Hahahhaa opah dia dah risau nih!
  3. Forward parachute...ya kehebatan yg terserlah...membuatkan semua org shh hati bila tgk dia berdiri..sbb kalau lps pandang sure dia akan buat aksi ini....terutama kalau dia dah penat berdiri...hohoho
  4. Crawling..ni baru tgh nak boleh...hehehe dia tgh mencuba2..dah buat gaya merangkak dah tp bergerak blm...asik kat situ jer..heheheh
  5. Reaches for small objects..hohohoho ini budak...dia boleh nmpk objek tu sekecik2 objek..kami yg tua ni pun x nmpk..tetiba dia dah capai nak msk mulut..hohhohoho
  6. Points with index finger, Early pincer grasp,Looks for fallen object(object permanence)
  7. Distraction hearing test,Says ‘mama’, ‘dada’ non-specifically..haha tang says mama n dada nie...dia hny pandai sebut papapapapapa,ooooopaaaaahhhhh,ayyyaaaahhhh bila tang mama dia menyembur jer..sadis gila!hohhohohohoho
  8. Chews biscuit,Stranger anxiety and Plays peek-a-boo...bila tang play peek a boo nie..dia akan gelak sekuat2 nya...hohoho tp bila main dgn maksu dialah..dgn kami biasa2 jer..ntah apa yg maksu dia buat gelak smpi tersekat2 pun kami x tau..hohohoho
  9. Understands ‘no’ and ‘bye-bye’....yaaaaa bila suh bye2 dia akan bye2 mcm citer hantu kak limah blk umah...kita bor je...hahahahhaha
  10. Damia juga dah pandai membantu opah dia unt mengemas umah..(paham x??) hahahaha
  11. Sgt suka makan cereal..dia x suka bubur...huhuhu sgt memilih...
  12. Sgt suka minum susu....mama suka!!! N sgt suka mkn buah...termasuk durian....adoi..ini kerja opah!hahhaa
  13. Sgt suka ‘gadjet’...dia suka mkn ‘hp’ n suka main2 keyboard vaio mama...hohhoho..bila mama wat keje dia pun sibuk sekali mengintai...hehehehe...comel2
ok...selamat 10month yung WAN NUR DAMIA QISTINA
moga sentiasa sihat..n jd anak solehah...:
mama & papa love u a lot!!!!



Rasanya ni milestone yg setakat wan nmpk bila wan jmpa dia..hohoho nxt week akan tgk apa lg dia boleh buat... n hari tu wan jd pegawai penyemak unt urusan PILN 2011 kat ipoh..so dptlah blk ipoh for one week tu pun x duk umah sbb keje kan??so dok hotel..tp hari terakhir tu bwk damia dtg tdo hotel sekali...n yg plg best..mama n papa bg damia mandi bath tub!!hahaha almaklumlah hotel heritage xde swimming pool so..kat bath tub pun jd..so mlm tu g beli ‘pelampung’ kat damia..ingat dia x suka..rupanya menjerit2 dia mandi..hahahah lps ni nak bwk mandi kolam pulak lah....nie gambo bdk comel mandi dlm ‘bath tub’...hahahhhahaa



tomei x saya??? ;)




Photobucket
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template