Free Image Hosting

Wednesday, May 25, 2011

SEDIKIT PERBEZAAN KITA DENGAN RASULLULLAH S.A.W

1 comments
Rasulullah sedikit tidur
kita sikit-sikit tidur

Rasulullah sedikit makan
kita sikit-sikit makan

Rasulullah sedikit marah
kita sikit-sikit marah

Rasulullah sedikit bergurau
kita sikit-sikit bergurau

Rasulullah sikit-sikit beramal
kita sedikit beramal

Rasulullah sikit-sikit berkorban untuk islam
kita sedikit pengorbanan
(renungan tuk diriku yg hina ini)
Photobucket

Sunday, May 22, 2011

fenomena NUR KASIH

2 comments

ha....smlm wan n adik wan g klcc semata2 nak tgk NUR KASIH...kat alamnda ni asik sold out jer...tp x rugi rasanya pg tgk smpi ke sana!!!!sebb citer dia sgt best!

dari segala segi lah best...maybe ada sikit cacat sana sini...tp telah dilindungi oleh lakonan hebat tiz,remy,fizz dll....diaorg mmg mantap! smpi rasa sweet jer watak adam n aidil tu...adam sorang suami yg sgt menyayangi isteri dia...aidil yg sentiasa berpgg pada janjinya!!!!!!dlm byk2 kata2 yg ni plg wan ingat...hahahahhahaha....buyers gila!

"selagi abang masih hidup, abang akan sentiasa ada di sisi Nur. tu janji abang pada Adam." - AIDIL

wan x tau nak citer mcmana citer dia..kalau nak tau tgk ar sendiri..karang citer lbh2 karang korang g tgk x best korang blame wan pulak..hahahah..but for me..citer ni one of the best film yg khabir pernah buat...sblm ni cinta...n lps ni byk lg citer2 yg menanti...hahahaha

p/s:td g tgk KONGSI soramg2 kat alamanda...best jgk!hehe lu langsi lu mati!

Photobucket

Friday, May 20, 2011

DAMIA 11month young..:D

2 comments

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah hari ni baru berkesempatan nak update blog....so untuk entry nie..wan nak citer sikit pasal perkembangan WAN NUR DAMIA QISTINA!!!hihihihi

Alhamdulillah...damia.... @ami...ni mak ngah dia bg nama..hahahaha..dah masuk usia 11bulan..n untuk hari ni..DAMIA dah 11bln1m3h.. perkembangan dia pun ALHAMDULILLAH...syukur sgt2 makin bijak!mama n papa suka!hahahha tp x tahan tu bila papa nak blk Kelantan..mama nak blk putrajaya dia pny nangis....huhuhu bisa meruntun jiwa smpi mama rasa mcm nak benti keje...tp Alhamdulillah opahnya kata..kejap jer dia nangis lps tu ketawa ngkek!

Pada usia 11bln ni DAMIA dah pandai tatih2...dia sgtlah kental...hohoho walaupun dah terantuk byk kali...tp still nak tatih2 kat dinding n kerusi2 n almari2 kat rumah opah tu...termasuklah nak memanjat tangga...hohhoho sooo risau...dia jgk dah merangkak!!!!dia sekali kauk dgn merangkak n berjln....hahahaha...mama n papa suka!!haruslah suka kan??yg x syoknya..DAMIA selalu popopopopopo *keras...sian dia...tp mama dah try tukar susu hope DAMIA oklah lps nie...fobia dia nak popopopopo...:( n bila timbang..DAMIA just 6.5kg!!!!!!waaaaa awat ringan sgt????tp doctor kata..maybe dia aktif..so berat dia x seberapalah...lgpun makan pun x brp mau...bubur x nak..just nak cereal jer...hohoho n minum susu pun 4oz jer....adoyai..DAMIA...please mkn byk2 syg...nway..sapa ada idea unt baby yg kurang makan n minum susu nie???

N now mama n papa x sabar nak wat ur birthday party....:D suka2...mama n papa hope DAMIA akan sentiasa happy n dirahmatiNYA sepanjang hidup DAMIA...semoga WAN NUR DAMIA QISTINA mampu membawa namanya dgn baik....mama papa sayang WAN NUR DAMIA QISTINA!!!

Photobucket

Saturday, May 7, 2011

Selamat Hari IBU

2 comments
Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hari nie 08052011 merupakan hari yg best dlm hidup wan...hihihi...bkn apa..tarikh ni merupakan my 2nd wedding anniversary alhamdulillah dgn rahmatNY menemukan wan dgn lelaki yg amat menyayangi dan memahami wan..kadang2 kepala angin wan ni pun boleh harap sgt..n tis is my 1st year as a mom...alhamdulillah YA ALLAH krn engkau tlh menganugerahkan anak n bijak,comel dan segala2nya bagi wan n enHubby...

So di kesempatan ini,wan ingin mengucapkan selamat hari ibu pada mak saya SHARIFAH FARIDAH BINTI SYED MUHAMMAD dan mak mertuaku ROHANI BINTI SAIDI..wan doakan kalian berdua sentiasa berada di bwh rahmatNYA..n panjang umur....unt jg wan n enHubby....:D

wan sayang sgt both of you walaupun x tunjuk....sy mmg seorg yg x pandai tnjk perassan


disebelah enHubby ialah emak saya...n sebelah wan adalah mak mertuaku....;)



Photobucket

2 tahun Menyimpul Cinta

2 comments
Assalamulaikum & Salam Sejahtera...




Today..alhamdulillah genap 2 tahun wan n enHubby menjadi suami isteri..."dear.i’m really happy having u in my life..i really love u..."walau apa pun yg terjadi pada masa mendatang.. insyallah.. dengan izinNYA..I WILL ALWAYS LOVE U...dlm tempoh 2 tahun nie mcm2 dah kita lalui bersama..adoi..i can’t keep falling in love with you each time n day!biarlah org kata i’m crazy..tp mmg i’m really crazy about u..hahaha..walaupun kita tggl berasingan..tp bila setiap hujung minggu berjumpa.. ayg dpt rasakan sayang abg x pernah berkurangan...walaupun kadang2 bila abg smpi umah terus terkam DAMIA..tp it’s ok..tu mksdnya..u still love me...:D



Sempena 2 tahun nie..wan nak share sikit pic kenangan wan-perjlnan percintaan kami..;)

enHubby zaman muda2 dulu...hehehe..muka nielah yang i jatuh cinta..hahahaha

senyuman setlh menjadi tunangan org...19042008.. saat bergelar suami&isteri :) 08052009..5.25ptg
x ingat sbb apa ketawa nie...hurm..maybe cincin abg x muat kot...hahahahah senyum.....senyum...
09052009 10052009
1 month slps kawin...sabah Jun2009

saat mengidamkan buah tobeyi..terus naik cameron..nak kutip sendiri 6 month preggy
@ bandung..x ingat kat mana yg ada gunung berapi tu...7 month pregnant...hahhaha
wan nur damia qistina 10062010

last but no least....
.

.

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
x sempat nak send lg..mama bz....nanti mama pos...MUAH!



Photobucket

 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template