Free Image Hosting

Tuesday, October 23, 2012

Hari Jadi Suami...Isteri Dapat Hadiah

5 comments
ok x tajuk kat atas tu... :)

citernya cenggini... si isteri telah ke hilangan hpnya pada bln lps...yaaaa x smpi setahun pakai sudah hilang... :( sgt sedih...mcm2 khazanah ada..tp nak buat mcmana..bye2...n si isteri telah pasrah unt pakai HP biasa saje.. yg tiada kemudahan spt hp sebelum ini..tp.. tetiba sang suami telah memprovoke si isteri unt beli edisi baru yang dikeluarkan oleh samsung ..mula2 ingat dia acah jer...tup2 betul dia kasik!!!!waaaaaaaaaaaaaaaa TQ!

so dengan tanpa segan silu...si isteri pun pergi booking dulu hp tersebut... hahahaha tepat 19Oktober2012.. dptlah si isteri hp baru!!!yey! so oklah kot tajuk kat atas tu... Hari Jadi Suami...Isteri Dapat Hadiah n suami pny hadih tggu ujung bulan..insyallah smpi.. :)

presenting my new baby :


Thursday, October 18, 2012

SELAMAT HARI LAHIR

2 comments
appy bitday uu...appy bitday uu...appy bitday too papa mia...appy bitday uu....yeyeyeyyeye
hahaahah dia atas adalah nyanyian si kecik damia! dia mmg suka sgt bab2 smbt birthday ni...every month mesti kena mkn SR kek... :D

nway...pada 19 Oktober 2012..genaplah umur enHubby 34 tahun...yaaaaa sudah tua...tp perangai mcm budak2...tp xpe....sayang suka! ;)

kebetulan kali ni alhamdulillah dpt smbt sama2...n sabtu ni nak bwk g mkn2.... hopefully enHubby suka!tp sggh x aci sbb dia nak hadiah jgk...so kena cariklah kan...tp nsb dia dah hint awal2 apa yg dia nak...n perlu...so x yah penin pikir nak beli apa...yg betul2 punya hadiah hujung bulan ni baru smpi ye enHubby...ni kita beli murah2 sudah untuk kegunaan harian...yg ujung bulan ni sabar yer... ;)

SELAMAT HARI LAHIR.. SAYANG SELALU!


Sunday, October 14, 2012

"dah keluar"

0 comments
finally...yg ditunggu dah tiba...
enHubby x sabar nak suruh pg grab...
wan dok pikir2...samada nak order @ nak grab on the dot!
dalam hati dah berbunga2..
so tggu jelah 'bunga' apa yer.. :P

Thursday, October 11, 2012

Imam-Imam Yang Benar

0 comments

sekarang ni tgh cuba menghabiskan buku ni...baru nak habis baca citer pasal Imam Hanafi...lagi 3 imam to go... yang satu ni pun wan dah terkagum lbh...inikan lagi tiga tukan??semoga baby dalam kandungan ni akan jd 'imam' yang hebat...x kira lelaki @ perempuan.... :) 

untuk jdkan dia 'imam' yang hebat....langkah pertama dgrkan dia dgn bacaan Al-Quran.. :) insyallah lps lahir nanti suka dia dgr kita baca... n skrg tgh suka nak makan kismis....kakak baby x habis2...mama...uma2... ingatkan apa...rupanya suh mama makan kurma....hahahaha lawak kakak ni...btw, damia skrg lbh suka org pggl dia kakak mia...tp kadang2 nak jgk dipggl baby.... :D

oklah..ni jer update unt pagi ni...nanti wan citer lg pasal smartphone hunting...sbb yg lama x brp lamalah HILANG!!!!

2nd pregnancy

0 comments
alhamdulillah...dah masuk 2 month kalau x silap perkiraan... :) setakat ni alhamdulillah masih x mengalami alahan yg teruk...sama mcm ngandungkan damia dulu...hopefully bertahan smpi akhir...xmolah alahan2 ni...payah...hihihih...selera makan...agak memberansangkan...tp x onlah dgn mknan arab...sbb asal makan sakit perut..kali ni lbh prefer nasi dr dulu asyik nak chicken mcdeluxe jer..kalau boleh hari2...hahahah tp kali ni mkn smpi ptg jer..mlm dah xmo....lapar makan buah jer...bagus kan??? :P

cuma apa yg wan perasan yg 2nd ni..penat dia lain mcm...kalau blk kerja x melepek x sah..mcm org kerja buruh...padahal dok ofis...ofis pun dekat jer x smpi 5 minit smpi gaya org bwk keta laju! tp dia punya penat...ALLAH s.w.t jer tau...balik melepek...nak blk on time jer...selagi boleh blk on time..selagi tulah nak blk on time...nanti2 sibuk dah x boleh dah...betul x???

n lg satu yang palinggggg ketara...papa a.k.a enHubby xde kat sisi selalu pun xpe..kalau damia dulu....pantang tiap2 minggu mesti kena jumpa....dapat bau pun jadilah....sekarang...kalau enHubby call kata x boleh blklah this week sbb sibuk...simply jwb...ok!xde hallah...n satu lg...ransangan untuk shopping ilang! adoi..mana dia pg nie????hihihihihi...hopefully ransangan tu dtg blk ...sbb nak beli baju nie!!!baju kain dah makin ketat ha.....

oklah...sampai sini dulu..mau tido esk keje! :)

Wednesday, October 10, 2012

new one

0 comments
hilang sudah smartphone saya...sekian..... :(

x pasal2 kena carik yg baru!

Journey ke-2 untuk saya! :D

4 comments
alhamdulillah...12.09.2012 dapat satu berita gembira...rasanya dah ramai kawan2 yang dah tau pasal berita ni..cuma lambat jer update dlm blog...bkn lmbt tp malas...hehehe...

alhamdulillah sekali lg sbb famili wan yang comel ini akan bertambah satu lg ahli keluarga!!! :) insyallah edd on may 20th 2013...tp kalau lahir sama birthday pun ok..kira hadiah harijadi wan unt tahun depanlah...n enHubby lah yg plg excited...sbb dia mmg nak sgt adakan kawan unt princess dia tu....sian katanya xde kawan...hihihihi...n start from now...no more diet n xmo makan itu...xmo makan ini...sbb enHubby kata.. "perempuan ngandung xpe gemuk..kalau kurus nanti baby x cukup makan" ada ke mcm tu..apa2 pun..harapan kali ni pregnancy akan mcm yg previous...smooth smpi ke bersalin.... :)

p/s:hari2 damia kiss 'adik baby' ;) siap ckp...nie baby kakak....

Tuesday, July 31, 2012

Damia belated birthday entry

1 comments
Assalamualaikum..rasa mcm dah lama gila kot x berblog..rasa tu ada..tp mls menguasai segalanya...hihihi...sebelum apa2..Selamat Berpuasa pada semua... :)

Sebenarnya entry ni nak citer serba sedikit pasal mia punya birthday hari tu...alhamdulillah semua berjalan baik..:) tetamu pun ramai yang datang...tq semua..makanan semua habis..tu yg plg best tu! damia mula buat hal jgk..xmo pki bajulah..itulah inilah...tp last2 dia seronok sbb papa beli kek one of character yang dia suka..so disbbkan puasa n xde idea..so tgklah serba sedikit gambar yang ada nie..nak yang penuh dtg umah tgk...hihihihi :)

main bubble dgn friend

pakcik n mia...pakcik suh cbt idung bobob!

toing2

sedap nie!!!

yargh!!cabt idung!

nmpk domok...tp sbnrnya kurus

merenung kek dr jauh

cak!

happy birthday!

tok menakan dia dok suap..bkn main...

mama xcited potong kek

Monday, March 26, 2012

Current Hobby

0 comments

damia punya hobi sekarang melukis / menconteng...hahahaha..asal blk terus tuju board dia...x rugi mama beli... :P n papa dah memberi arahan ke mama untuk membeli set meja lukis pulak...hohoho.. anak baru tunjuk minat sikit...dia terus suh beli..papa..papa.. :) tu kata papa x manjakan anak.... n my mission now carik meja lukis for DAMIA!!

Thursday, March 22, 2012

She Always Make Me SMILE

1 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

pejam celik...pejam celik...dah nak ujung bln 3...n tahniah to those who get a flying colors in ur SPM result...to those not..its ok...itu satu permulaan hidup...kita kena pikir langkah seterusnya apa yg kita nak buat lps nie... :)

tahun 2012 rasa mcm cepat sgt berlalu....dah smpi bln yg menakutkan nie..n menyibukkan diri...hohohoho...harap wan boleh handle jgnlah smpi damia kena tggl dgn babysitter..SPM dah keluar...so apa lg..time untuk kami bz!!! ;) dalam kesibukkan dan kepenatan this little fella always make me smile....dkt office mcm nak gila stress...blk umah tgk dia..terus....aaaa damia I LOVE YOU so much! tmbh2 lg dah pandai bersembang skrg nie...lglah...adoi..penat melayan...hny wan n damia jer memahami apa yg dibualkan.....hahahahah....

n i more think yg wan notice...dia sgtlah kedekut mainan dia..ya ALLAH...kedekut ya amat! papa sendiri amik pun dia leh dtg ngadu..mama..mama...haahhahaha so cute!...here one of the picca dia dgn kerusi fav. dia...:P



Infused with its hybrid technology, #JazzHybrid retains its ever famous Jazz’s unique ULTRA Seats flexibility!

0 comments
Infused with its hybrid technology, #JazzHybrid retains its ever famous Jazz’s unique ULTRA Seats flexibility!

Saturday, March 3, 2012

MAC

1 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...fuuuhhhhhh dah msk mac ek...x sangka cepat betul tahun nie bertukar bulan....blog pun mcm nak x nak jer di coret.....hati nak tulis mcm2..tp M A L A S!! huhuhu nsbah...nak wat mcmana...so kalau nak aktif blk..meh ar kita guna kaedah ltk gmbr then cerita..ok jgk tu kan???so mari kita cuba for tis entry....

1) posing lps mandi..alahai..lps mandi pun nak berposing...

2) ha!!!!kantoi.....hbs gate kena tmpl sticker angry bird!

3) saya adalah bee yg comel dan hisap paccy!! ;)

4) ya!!!dlm keta tdo..bila msk jusco terjaga pulak....baru jer letak dlm stroller nie!hahahaha

5) cantik x gigi saya lps mamam aiskrim!

6) MARI MEMBACA....

7) how i meet your mother ;)

8) mic angry bird!!!hahaha..carik angry bird semata2 nak nyanyi lagu KASANOVA!...

9) tido..kenyang mamam bubur mama buat!

10) detik dilahirkan.....WAN NUR DAMIA QISTINA HAKIM SAMSURI 02.25am 10062010

Wednesday, January 11, 2012

2012

0 comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera...alhamdulillah thn 2012 bermula dgn baik...nk wat entry 2011 mcm dah lewat sgt...iyolah..dah 11 hari dlm thn baru...tp hujung thn 2011 satu hari yg akan diingati..iaitu pd 24122011 kembalinya pakcik saudara ke rahmatullah...smg rohnya dicucuri rahmatNYA.... Oklah...ni entry pendek unt kali ni...jmpa lg nanti..


Published with Blogger-droid v2.0.3

Monday, January 9, 2012

little honey bunch!!!!!

0 comments

Published with Blogger-droid v2.0.2

Wednesday, January 4, 2012

Tahub Baru 202

1 comments

Mcm2 nk citer tp x tau nak mula dr mana..tp bersyukur sgt sbb tlh diberi peluang unt hidup dimuka bumiNYA selama 28 tahun ini....akan diusahakan unt update blog dhn lbh rajin..til then...BYE2


Published with Blogger-droid v2.0.2
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template