Free Image Hosting

Tuesday, October 23, 2012

Hari Jadi Suami...Isteri Dapat Hadiah

5 comments
ok x tajuk kat atas tu... :)

citernya cenggini... si isteri telah ke hilangan hpnya pada bln lps...yaaaa x smpi setahun pakai sudah hilang... :( sgt sedih...mcm2 khazanah ada..tp nak buat mcmana..bye2...n si isteri telah pasrah unt pakai HP biasa saje.. yg tiada kemudahan spt hp sebelum ini..tp.. tetiba sang suami telah memprovoke si isteri unt beli edisi baru yang dikeluarkan oleh samsung ..mula2 ingat dia acah jer...tup2 betul dia kasik!!!!waaaaaaaaaaaaaaaa TQ!

so dengan tanpa segan silu...si isteri pun pergi booking dulu hp tersebut... hahahaha tepat 19Oktober2012.. dptlah si isteri hp baru!!!yey! so oklah kot tajuk kat atas tu... Hari Jadi Suami...Isteri Dapat Hadiah n suami pny hadih tggu ujung bulan..insyallah smpi.. :)

presenting my new baby :


Thursday, October 18, 2012

SELAMAT HARI LAHIR

2 comments
appy bitday uu...appy bitday uu...appy bitday too papa mia...appy bitday uu....yeyeyeyyeye
hahaahah dia atas adalah nyanyian si kecik damia! dia mmg suka sgt bab2 smbt birthday ni...every month mesti kena mkn SR kek... :D

nway...pada 19 Oktober 2012..genaplah umur enHubby 34 tahun...yaaaaa sudah tua...tp perangai mcm budak2...tp xpe....sayang suka! ;)

kebetulan kali ni alhamdulillah dpt smbt sama2...n sabtu ni nak bwk g mkn2.... hopefully enHubby suka!tp sggh x aci sbb dia nak hadiah jgk...so kena cariklah kan...tp nsb dia dah hint awal2 apa yg dia nak...n perlu...so x yah penin pikir nak beli apa...yg betul2 punya hadiah hujung bulan ni baru smpi ye enHubby...ni kita beli murah2 sudah untuk kegunaan harian...yg ujung bulan ni sabar yer... ;)

SELAMAT HARI LAHIR.. SAYANG SELALU!


Sunday, October 14, 2012

"dah keluar"

0 comments
finally...yg ditunggu dah tiba...
enHubby x sabar nak suruh pg grab...
wan dok pikir2...samada nak order @ nak grab on the dot!
dalam hati dah berbunga2..
so tggu jelah 'bunga' apa yer.. :P

Thursday, October 11, 2012

Imam-Imam Yang Benar

0 comments

sekarang ni tgh cuba menghabiskan buku ni...baru nak habis baca citer pasal Imam Hanafi...lagi 3 imam to go... yang satu ni pun wan dah terkagum lbh...inikan lagi tiga tukan??semoga baby dalam kandungan ni akan jd 'imam' yang hebat...x kira lelaki @ perempuan.... :) 

untuk jdkan dia 'imam' yang hebat....langkah pertama dgrkan dia dgn bacaan Al-Quran.. :) insyallah lps lahir nanti suka dia dgr kita baca... n skrg tgh suka nak makan kismis....kakak baby x habis2...mama...uma2... ingatkan apa...rupanya suh mama makan kurma....hahahaha lawak kakak ni...btw, damia skrg lbh suka org pggl dia kakak mia...tp kadang2 nak jgk dipggl baby.... :D

oklah..ni jer update unt pagi ni...nanti wan citer lg pasal smartphone hunting...sbb yg lama x brp lamalah HILANG!!!!

2nd pregnancy

0 comments
alhamdulillah...dah masuk 2 month kalau x silap perkiraan... :) setakat ni alhamdulillah masih x mengalami alahan yg teruk...sama mcm ngandungkan damia dulu...hopefully bertahan smpi akhir...xmolah alahan2 ni...payah...hihihih...selera makan...agak memberansangkan...tp x onlah dgn mknan arab...sbb asal makan sakit perut..kali ni lbh prefer nasi dr dulu asyik nak chicken mcdeluxe jer..kalau boleh hari2...hahahah tp kali ni mkn smpi ptg jer..mlm dah xmo....lapar makan buah jer...bagus kan??? :P

cuma apa yg wan perasan yg 2nd ni..penat dia lain mcm...kalau blk kerja x melepek x sah..mcm org kerja buruh...padahal dok ofis...ofis pun dekat jer x smpi 5 minit smpi gaya org bwk keta laju! tp dia punya penat...ALLAH s.w.t jer tau...balik melepek...nak blk on time jer...selagi boleh blk on time..selagi tulah nak blk on time...nanti2 sibuk dah x boleh dah...betul x???

n lg satu yang palinggggg ketara...papa a.k.a enHubby xde kat sisi selalu pun xpe..kalau damia dulu....pantang tiap2 minggu mesti kena jumpa....dapat bau pun jadilah....sekarang...kalau enHubby call kata x boleh blklah this week sbb sibuk...simply jwb...ok!xde hallah...n satu lg...ransangan untuk shopping ilang! adoi..mana dia pg nie????hihihihihi...hopefully ransangan tu dtg blk ...sbb nak beli baju nie!!!baju kain dah makin ketat ha.....

oklah...sampai sini dulu..mau tido esk keje! :)

Wednesday, October 10, 2012

new one

0 comments
hilang sudah smartphone saya...sekian..... :(

x pasal2 kena carik yg baru!

Journey ke-2 untuk saya! :D

4 comments
alhamdulillah...12.09.2012 dapat satu berita gembira...rasanya dah ramai kawan2 yang dah tau pasal berita ni..cuma lambat jer update dlm blog...bkn lmbt tp malas...hehehe...

alhamdulillah sekali lg sbb famili wan yang comel ini akan bertambah satu lg ahli keluarga!!! :) insyallah edd on may 20th 2013...tp kalau lahir sama birthday pun ok..kira hadiah harijadi wan unt tahun depanlah...n enHubby lah yg plg excited...sbb dia mmg nak sgt adakan kawan unt princess dia tu....sian katanya xde kawan...hihihihi...n start from now...no more diet n xmo makan itu...xmo makan ini...sbb enHubby kata.. "perempuan ngandung xpe gemuk..kalau kurus nanti baby x cukup makan" ada ke mcm tu..apa2 pun..harapan kali ni pregnancy akan mcm yg previous...smooth smpi ke bersalin.... :)

p/s:hari2 damia kiss 'adik baby' ;) siap ckp...nie baby kakak....
 

LOVE is in the air Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template